ναι προφανος αυτο πρεπει να ειναι το προβλημα, αλλα δεν ξερω απο που παρουσιαζετε...
ναι προφανος αυτο πρεπει να ειναι το προβλημα, αλλα δεν ξερω απο που παρουσιαζετε...
"Αν εισαι ηλεκτρονικος, μπορεις να κανεις τα παντα!!"
Σιγουρα μετασχηματιστης Υ/Τ προβληματικος. Αντικατασταση.
Αλλαξε το BU808DF και τον ηλεκτρολυτικό πυκνωτή 10μf στη b του BU808DF(ξεκίνα την γραμμή από την b του BU808 και κοίτα που καταλήγει)
Επίσης να τσεκάρεις και τον πυκνωτή (γκρι μεγάλος) ακριβώς μπροστά από το BU808DF και στον συλλέκτη του(c), μήπως είναι ξεκολλημένος ή φουσκωμένος.
Καλή επιτυχία φίλε
Εγώ Παναγιώτη έχω και λάμπα για τον συλλέκτη και λάμπα μετά για την δόκιμη για να φάει το φορτίο η λάμπα και όχι τα καημένα τα ανταλλακτικά που έχω βάλει
Τελικά μόνο αυτός ξέρει
Δοκίμασε να αλλάξεις και τον Optocoupler στο τροφοδοτικό. Σκέψου ότι αν είναι καμένος, τότε δεν δίνει σήμα στον PWM Controller (το IC 8DIP κοντά στον μεγάλο πυκνωτή) και έτσι κάνει να μείνει σε standby μόλις πατάς ένα κουμπί για να ανοίξει η TV, αλλά τελικά βλέπεις ότι αυτό κράτησε μόλις ένα δευτερόλεπτο... Αν λοιπόν δεν κάηκε αλλά δεν λειτουργεί και σωστά, τότε ίσως σου έκανε από την αρχή το τρεμοπαίξιμο στο ενδεικτικό LED λειτουργίας. Ο θόρυβος βέβαια που ακούγεται σαν μπαζεράκι δεν οφείλεται σίγουρα σε αυτό αλλά ούτε και στον Controller. Έχω συναντήσει παρόμοια περίπτωση και ενώ όλα λειτουργούν σωστά ο θόρυβος παραμένει (αλλά μόνο σε standby, όταν είναι ενεργοποιημένη η TV εξαφανίζεται αυτομάτως). Πάντως ένας Optocoupler που καλύπτει πολλές περιπτώσεις είναι ο PC123 με Vceo(max)=70Volt.
alex504 (11-11-11)
Tελικα αυτες οι 11ακ30 κανουν θραυση!!!!Τι bu808dfi-2sc5388,τι πυκνωτες παλμου...10 μf....
τρια σασι ετυχαν και σε μενα αυτη τη βδομαδα....Αν δεν εχεις ομως γνησιο bu.....τη πατησες!!!ζητω η vestel!!!!παιδια καλου κακου εγω βαζω και
πιο μεγαλη ψυκτρα!!!!
Να φανταστείτε η astra service δεν ασχολείται καθόλου αλλάζει όλο το σασί
Σε αυτές τις φτηνιάρικες