Σελίδα 3 από 5 ΠρώτηΠρώτη 12345 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 30 από 42
    Το avatar του χρήστη JOUN
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Βεβαιως και την ειδα την μοναδα μετρησης.Λεει οτι για BGA chips 18*18 cm ειναι καλος για μεγαλυτερα οχι και τοσο.Οσα εχω δει ειναι 25*25 και πανω..

Παρα μα παρα πολυ υλικο εχει εδω: http://forums.cvxgameconsolerepair.c...forum.php?f=46
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε

Το avatar του χρήστη Nemmesis
    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιωτης
    Περιοχή
    Πτολεμαιδα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από JOUN Εμφάνιση μηνυμάτων
    Βεβαιως και την ειδα την μοναδα μετρησης.Λεει οτι για BGA chips 18*18 cm ειναι καλος για μεγαλυτερα οχι και τοσο.Οσα εχω δει ειναι 25*25 και πανω..

Παρα μα παρα πολυ υλικο εχει εδω: http://forums.cvxgameconsolerepair.c...forum.php?f=46
    και για τα λεφτα που κανει λες οτι εινια μικρος μικρος? τεσπα. καταλαβα τι εννοεις
    φανατικος αντιαεικινηστης....
    δεν επιτρεπω την εξελιξη γιατι εχω πετρελαια...

Το avatar του χρήστη spiroscfu
    Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Παιδιά προφανώς το cm πρέπει να είναι mm.

4. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον spiroscfu για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

Hary Dee (12-06-14)

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Nαι,,Οπως λενε και στο φορουμ που εδειξα πρεπει η θερμοτητα στο τσιπ να δινεται κατα 75% απο κατω και κατα 25% απο πανω..
    Ετσι πιστευω θα κανεις πολυ καλυτερα την δουλεια με ενα μεγαλο preheater οπως τον Τ-8280 και ενα απλο σταθμο θερμου αερα και με τα ιδια λεφτα περιπου.Σκεφτομαι και εγω πολυ σοβαρα αυτον τον preheater μια και δικος μου ειναι μικρος και θελει αρκετη ωρα και παλι δεν ανεβαζει αρκετη θερμοκρασια.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από spiroscfu Εμφάνιση μηνυμάτων
    Παιδιά προφανώς το cm πρέπει να είναι mm.
    Nαι Σπυρο τωρα το καταλαβα..

Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Δεν νομίζω Γιώργο, ο preheater πρέπει να κάνει αυτό που λέει "preheat - προθέρμανση".

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Σπυρο διαβασε και θα δεις οτι ολοι οι ολοκληρωμενοι σταθμοι εχουν μεγαλυτερη ισχυ στην κατω πλακα παρα στην πανω για τον λογο που ειπα.Την περισσοτερη δουλεια την κανει απο κατω και απο πανω δινει μονο το "τελικο χτυπημα"για να ξεκολλησει το chip.

Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Μα αν έχεις από κάτω το 75% και πάνω το 25%, τότε ο preheater δεν θα είναι ακριβώς προθερμαντήρας αλλά θερμαντήρας,
    επιπλέον με τον preheater δεν μπορείς να εστιάσεις ούτε στο περίπου καν "θα πρέπει να "ζεστάνεις" περιφέρεια κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που χρειάζεσαι"

Δεν ξέρω Γιώργο δεν μου ακούγεται καθόλου σωστό,
    μήπως εννοείς ότι οι σταθμοί έχουν μεγαλήτερη ισχύ στο preheater παρά στον αέρα ή στην λάμπα?

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

επιπλέον με τον preheater δεν μπορείς να εστιάσεις ούτε στο περίπου καν "θα πρέπει να "ζεστάνεις" περιφέρεια κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που χρειάζεσαι"

Δεν ξέρω Γιώργο δεν μου ακούγεται καθόλου σωστό,
    μήπως εννοείς ότι οι σταθμοί έχουν μεγαλήτερη ισχύ στο preheater παρά στον αέρα ή στην λάμπα?
    Aκριβως αυτο λεω και στα δυο που ρωτας.Ο preheater ζεσταινει ολη την πλακετα για να μην υπαρχουν στρεβλωσεις απο ανομοιομορφη κατανομη θερμοκρασιας.Γιαυτο πρεπει να εχει μεγαλη ισχυ.Συνηθως σε 4-5 λεπτα ολοκληρη πλακετα απο Xbox την φερνει στους 180 C οποτε μιλαμε για μεγαλη ισχυ,συνηθως πανω απο KW,στο 1.5 περιπου.
    Αν δεν βαριεσαι διαβασε εδω: http://forums.cvxgameconsolerepair.c....php?f=46&t=66 και εδω: http://forums.cvxgameconsolerepair.c...057&hilit=8280
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη JOUN : 28-02-12 στις 00:27

Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Ναι πρέπει να έχει μεγαλύτερη ισχύ γιατί απευθύνεται σε πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια, ενώ με τον αέρα/λάμπα χρειαζόμαστε μικρότερη ισχύ γιατί την εστιάζουμε σε κάποιο σημείο (στο ολοκληρωμένο).

Σίγουρα αν ανεβάσεις την θερμοκρασία στο pcb στους 180°C με τον preheater, ε τότε δεν χρειάζεσαι καν τον αέρα/λάμπα απλά σηκώνεις το bga.

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Σίγουρα αν ανεβάσεις την θερμοκρασία στο pcb στους 180°C με τον preheater, ε τότε δεν χρειάζεσαι καν τον αέρα/λάμπα απλά σηκώνεις το bga.
    Οχι γιατι αυτη ειναι η θερμοκρασια απο κατω.Απο πανω εχει 20-30 βαθμους λιγοτερο οποτε πραγματι του δινεις μια με τον αερα και το σηκωνεις αμεσως.

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτηΠρώτη 12345 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία