Κανε τις μετρησις κατευθειαν στα δευτερευοντα τυλιγματα του μ/σ μπας και βρεις αυτα που σου ειπα.Αναρωτιεμαι μηπως το πολυμετρο σου εχει ελαττωμα?
Κανε τις μετρησις κατευθειαν στα δευτερευοντα τυλιγματα του μ/σ μπας και βρεις αυτα που σου ειπα.Αναρωτιεμαι μηπως το πολυμετρο σου εχει ελαττωμα?
Ρower of sound, έτσι όπως έχει το κύκλωμα, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις συνηθισμένο πολύμετρο για να μετρήσεις την τάση εξόδου του φορτιστή. Καλύτερα να μετρήσεις την AC τάση πριν τη δίοδο με το πολύμετρο στην κλίμακα των V AC.
Νemmessis, αυτό που λες για το μερικό βραχυκύκλωμα των σπειρών του μ/ς και το πώς προκαλείται αυτό, είναι σωστό. Όμως, ένας μ/ς με αυτή τη βλάβη θα έβγαζε καπνούς μετά από 5 - 10 sec λειτουργίας. Άρα, μάλλον δεν είναι αυτό το πρόβλημα.
Jimcarvo, το αν μπορείς να βραχυκυκλώσεις για λίγο ένα τροφοδοτικό DC εξαρτάται από το ίδιο το τροφοδοτικό. Π.χ. μπορείς να το κάνεις σε ένα ασταθεροποίητο πακάκι των 300mA, αλλά όχι σε ένα τροφοδοτικό PC! Επίσης το ρεύμα βραχυκυκλώματος που θα δεις δεν είναι το ίδιο με το ρεύμα που μπορεί να σου δώσει το συγκεκριμένο τροφοδοτικό υπό την ονομαστική τάση εξόδου!
Νupogodi, ένας φορτιστής που προορίζεται για μπαταρίες 20Ah, μπορεί να φορτίσει και μπαταρίες των 50Ah, απλώς η φόρτιση θα διαρκέσει περισσότερο χρόνο.
Jeronimo, το καθάρισμα των φύλλων του μ/ς από σκουριά, δεν θα έχει καμιά επίδραση στην τάση εξόδου του.
Φίλε Νίκο και Φίλιππε τα τυλίγματα τα μέτρησα και βρήκα τα εξής: Mεταξύ 1 και 2 7.7 Vac. Mεταξύ 1 και 3-> 15.3Vac. Και τέλος μεταξύ 2 και 3 7.4Vac. θα σωθεί ο ασθενείς?
Γιώργο,
αυτός ο φορτιστής έχει απο κατασκευής τα υλικά που βλέπεις ή κατά καιρούς αλλάχτηκε η δίοδος, αργότερα ο μετ/στής και είναι τώρα στη μορφή αυτή;
Γιατί εντύπωση μου κάνει η κλέμα που συνδέει το κόκκινο με την δίοδο. Αυτό καμιά βιοτεχνία δεν θα ήταν τόσο χαζή να το κάνει.
Μήπως είχε καμιά γέφυρα που αντικαταστήθηκε με την δίοδο;
Μήπως ο μετ/στής αντικαταστήθηκε κι αυτός με κάποιον που απλώς υπήρχε;
Μπροστά στον διακόπτη Ι-0-ΙΙ απο πάνω γράφει 24V, απο κάτω τι γράφει-έγραφε;
gep58
P Σώστε ένα δέντρο και προστατέψτε το περιβάλλον μας.
Μην το τυπώνετε αν πραγματικά δεν υπάρχει λόγος.
Φίλε και συνονόματε Γιώργο. Ο φορτιστής είναι ακριβώς όπως των βλέπεις δεν έχει πειραχτεί – μετατραπεί ούτε στο ελάχιστο. Η βιοτεχνία που τους έφτιαχνε επειδή ρώτησα των πατέρα μου είχε την έδρα της απέναντι από το μαγαζί μας και έφτιαχνε ηλεκτρολύσεις και τέτοιους φορτιστές (η τους έκαναν εισαγωγή δεν είμαι και σίγουρος). Εμάς απλά μας έφερναν της κάσες τον ηλεκτρολύσεων και των φορτιστών και τους αλλάζαμε χρώμα και της κάναμε μπλε με μαύρο. Αυτή έδωσαν τον φορτιστή στον πατέρα μου και εγώ τον πήρα από αυτόν. Και από κάτω ο διακόπτης έγραφε 12 αλλά έχει σβηστεί.
Μπορεί να είναι όπως τα λές, αλλά τόσες κολλήσεις με καλάϊ, στη δίοδο θυμήθηκαν την κλέμα...;;
είναι δηλ. φορτιστής για 12 και 24V και ρεύμα 10Α, δηλ. 240W.
Μα ο πυρήνας δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερος από 84 x 40-45 mm που σημαίνει το μέγιστο 100VA...
Δεν ξέρω, κάτι δεν πάει καλά...
Πάντως απο αυτά που γράφεις πρόκειται για μετ/στή 2x 7,5V και για αυτές τις τάσεις και το ρεύμα φόρτισης που γράφει μπροστά δεν κάνει.
Το πολύ-πολύ να τον χρησιμοποιήσεις από άκρη σ΄άκρη (15,5V) με γέφυρα και μόνο για μπαταρία 12V αλλά για πολύ μικρότερο ρεύμα απο 10Α.
gep58
P Σώστε ένα δέντρο και προστατέψτε το περιβάλλον μας.
Μην το τυπώνετε αν πραγματικά δεν υπάρχει λόγος.
Ναι, οι τάσεις που μέτρησες στα δευτερεύοντα του μ/ς είναι υπερβολικά μικρές...
Φιλε Γιωργο εχουμε και λεμε:vια τα 12βολτθεση διακοπτη και πολυμετρο στο dc μετρησες6,4βολτdc:Vdc=Vo/π=>Vdc*π=6,4*3,13=20,096voltμετα κανω το εξης:
Vrms=Vo/riza2=>Vrms=20,096/1,414=14,2voltΕτσι υπολογιζω την ταση δευτερυοντος του μ/σ η οποια συμφωνα με τους παραπανω υπολογισμους θα επρεπε να ειναι 14,2 βολτ που ειναι για το ενα τυλιγμα του μ/σ
Παμε τωρα στη θεση ac του πολυμετρου για διακοπτη στα 12βολτ μετρησες 4,10βολτ Εχουμε και λεμε Vrms=Vo/2=>Vo=Vrms*2=>8,2volt ac.
To αποτελεσμα θα επρεπε να ειναι για το Vo ιδιο οπως παραπανω αλλα δεν ειναι θα επρεπε να βρισκεις 10,48 βολτ.Αρα μπορει το πολυμετρο να εχει προβλημα η ο φορτιστης?
Σημειωση οπου Vrms=Vo/2 ειναι η ενεργος ταση της ημιανορθωμενης τασης
και Vμ=Vo/π η μεση τιμη της αυτα μετρας με το πολυμετρο στο ac και το dc αντιστοιχα.Αν μπορεις δανεισου το πολυμετρο ενος φιλου η πηγαινε το σε εναν μαστορα που φτιαχνει ηλεορασεις να σου κανει της μετησεις που εκανες γιατι με τους ιδιους υπολογισμους βρισκω προβληματα και για τα 24 βολτ
Το πολυμετρο μου δεν νομίζω να έχει πρόβλημα για τη σε άλλες συσκευές μετράει κανονικά της τάσης (θα το κοιτάξω βέβαια). Άρα μάλλον έχει πρόβλημα ο φορτιστής. Να του κάνουμε καμιά μοντα για να φορτίζουμε της 12βολτες του αυτοκινήτου δεν γίνετε να υποθέσω?