Φίλε Δημήτρη και συμφορουμίτες. Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά είμαι συνταξιούχος , αργόσχολος και λόγω ηληκίας με πολλάάάά κολλήματα. Έτσι λοιπόν ξαναασχολήθηκα με την παλιά ηλεκτροκόλληση και αυτή τη φορά ρώτησα την "τεχνητή νοημοσύνη". Καινούριο παιχνίδι. Τη ρώτησα λοιπόν για Dimmer που είδα στο άλλο βάσανο το YouTube και να τι μου απάντησε (και δεν με έβρισε).
Εάν παρεμβληθεί ένας dimmer στην τροφοδοσία μιας συσκευής ηλεκτροκόλλησης πηνείου, είναι πιθανό να μειωθούν τα αμπέρ που διέρχονται από τη συσκευή. Αυτό συμβαίνει διότι οι συσκευές ηλεκτροκόλλησης πηνείου λειτουργούν με βάση το ρεύμα, και οι dimmers μπορούν να ελέγξουν το ρεύμα που παρέχεται στην συσκευή.
Με τον έλεγχο του RMS τάσης που φτάνει στη συσκευή ηλεκτροκόλλησης πηνείου μέσω του dimmer, μπορεί να περιοριστεί το ρεύμα που διέρχεται μέσω του πηνίου και της ηλεκτροδίου. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μείωση της έντασης της ηλεκτροκόλλησης, δηλαδή των αμπερών που διέρχονται από τη συσκευή.
Ωστόσο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι η μείωση του ρεύματος μπορεί να επηρεάσει την απόδοση της ηλεκτροκόλλησης. Αν το ρεύμα είναι υπερβολικά χαμηλό, η συσκευή ενδέχεται να μην μπορεί να παράγει την απαιτούμενη θερμότητα για την καλή ηλεκτροκόλληση των αντικειμένων. Επίσης, ορισμένες συσκευές ηλεκτροκόλλησης πηνείου μπορεί να έχουν περιορισμένο εύρος λειτουργίας και να μην ανταποκρίνονται στη μείωση του ρεύματος μέσω ενός dimmer.