Αυτά τα 12V πρέπει να τα βρεις στο pin1 του IC131 και στο pin2 3,3V όταν το pin4 παίρνει τάση. Αν δε τα βρίσκεις έλεγξε την καλωδίωση μεταξύ CB151 και CB132 ή κάποια διακοπή στα τυπωμένα ή κακή επαφή στους κοννεκτορες
P Σώστε ένα δέντρο και προστατέψτε το περιβάλλον μας.
Μην το τυπώνετε αν πραγματικά δεν υπάρχει λόγος.
Στο ic131 μετράω στο pin1 1,5volt στο pin2 0,12 και στα pin 3 και 4 μετράω 0 volt (το αρνητικό του πολύμετρου το έχω στο σασί)
Επίσης όταν το καλώδιο από τη πλακέτα είναι εκτός μετράω 16volt τώρα μέτρησα με το καλώδιο πάνω στη φυσά και μέτραω 1.5volt
Μπορώ να ελέγξω το ic131;
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vlahoskwn : 03-10-20 στις 19:05
ο C1501, C1503 και όλοι οι C15xxείναι στην πλακέτα (ΟΡΕ3)Στους πυκνωτές που αναφέρεις έχω περίπου 12 volt στο c1501 αλλά δε βρίσκω στον πυκνωτή c1503 στο σχηματικό λέει στη πλακέτα ope2 αλλά δε το βρίσκω όλοι οι πυκνωτές στη πλακέτα αυτοί είναι c13xx
οι C13xx είναι στην πλακέτα (ΟΡΕ2) που βρίσκεται και το IC131. Την τάση στο πιν1 να βρεις αυτό είναι το σημαντικό αλλιώς τα 3,3V δεν βγαίνουν
θα ελεγχθεί αμέσως μόλις πάρει τα 9-12V στο πιν1 και στο πιν2 θα βγάλει 3,3VΜπορώ να ελέγξω το ic131
Μπορώ να ελέγξω με κάποιο τρόπο το ic131;
Γιατί όλα.τα υπόλοιπα τα βλέπω σωστά
Δεν είναι δυνατόν να είναι σωστά. Αν είναι ανοιχτό το IC131 θα παίρνει τάση και δεν θα βγάζει τπτ. Αν είναι βραχυκυκλωμένο δεν θα υπάρχει η τάση που μετράς στην πλακέτα ΟΡΕ3
Αυτή την τάση πρέπει να βρεις γιατί δεν υπάρχει στο πιν1
να το παρω απο την αρχη λιγο
στην εισοδο του μετασχηματιστη εχω 240 Και στην εξοδο 12 στην συνεχεια στον ηλεκτρολυτικο εχω περιπου 12 και στην εξοδο στο καλωδιο με το καλωδιο της γειωσης στο αρντικο του πολυμεγτρου εχω στο πρωτο καλωδιο 16volt και στο δευτερο τιποτα στο τριτο εχω παλι 16....
στη συνεχεια με το καλωδιο πανω στο ic131 μετραω με το αρνητικο καλωδιο στο σασι 1.5 volt περιπου στο πρωτο πιν στο δευτερο 0,3 και στα αλλα δυο τιποτα
Θα σου τα πω όσο πιο απλά μπορώ.
Οι 2 πλακέτες ΟΡ3 και ΟΡΕ2 συνδέονται με ένα 4πολικό καλώδιο ή ίσως με κάποια καλωδιοταινία δεν ξέρω.
Είπες ότι βρίσκεις 12V στα άκρα του πυκνωτή C1501 και αυτή η τάση σύμφωνα πάντα με το σχέδιο καταλήγει στο #1 του συνδέσμου CB151 της OPE(3) και από εκεί με το (κόκκινο) καλώδιο Νο1 φτάνει στον σύνδεσμο CB132 της ΟΡΕ(2) και καταλήγει στο ποδαράκι 1 του IC131
Στο #2 καλώδιο (πορτοκαλί) θα πάρεις 3,3V όταν όλα είναι σωστά
Στο #3 (μπλε) καλώδιο πρέπει να βρίσκεις ~7V
To #4 (μαύρο) καλώδιο είναι το GND (αρνητικό) των μετρήσεών σου
Ξαναλέω αν δεν βρίσκεις τα ~9V στο ποδαράκι 1 του σταθεροποιητή των 3,3V ψάξε να βρεις τι φταίει
OPE2 & OPE3.jpeg
Λογικό είναι. Βάλτο στη θέση του δεν υπάρχει λόγος να είναι στον αέρα και μέτρα να βρεις αυτά που σου έγραψα