Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 16 από 16

Μέλος
    Όνομα
    Βασίλης
    Περιοχή
    Κερατσίνι

Προεπιλογή

Αυτο που φαινεται περιεργο για εσενα ειναι απλη φυσικη,στο εγραψα ποιο πανω.Το αναποδο το βοηθαει να μην συμβαινει η βαρυτητα και το φαινομενο των συγκοινουντων δοχειων.
    Ολοι οι ηλιακοι ειναι κατασκευασμενοι για 10bar ονομαστικη πιέση λειτουργίας.Δεν νομίζω οτι υπαρχει ηλιακος σε ταρατσα που να θελει ρυθμιστη μειωση της πιεσης,φαντασου τι θα γινεται στα ισογεια σπιτια.Τελοσπαντων εστω οτι υπαρχει το προβλημα της υψηλης πιεσης και καλα τοποθετηθηκε.Θα επρεπε λοιπον να εχεις στην βρυση σου την πιεση του δικτυου,την εχεις?
    Οι λυσεις ειναι οι εξης:
    Σταθερη πιεση στην εισοδο του ηλιακου.απο το δημοσιο δικτυο ή απο πιεστικό αν εχεις διακοπες συχνες ή παραλληλα με καποιο τροπο.

Μέλος
    Όνομα
    ΣΠΥΡΟΣ
    Περιοχή
    ΕΥΒΟΙΑ

Προεπιλογή

Καλησπέρα σας
    Συμφωνώ με τον Βασίλη ότι είναι καθαρά θέμα πίεσης. Στο δικό μου όμως που λειτουργεί 4 χρόνια άψογα Χειμώνα - Καλοκαίρι και τις τελευταίες 2 εβδομάδες με τον ήλιο αποδίδει ελάχιστα? Είναι 200 li τριπλής ενέργειας και τόσο με το ρεύμα όσο και με το καλοριφέρ λειτουργεί άψογα. Με τον ήλιο όμως δεν αποδίδει. Ούτε 30% σε σχέση με πριν. Αντιψυκτικό του συμπλήρωσα και το κάνω κάθε Φθινόπωρο εν όψει του Χειμώνα. Δεν άλλαξε κάτι στις συνήθειες κατανάλωσης του ζεστού. Προχθές, χθές και σήμερα που έχει όλη μέρα ήλιο, απλά το κάνει χλιαρό δηλ. κάτω από 25 βαθμούς. Η θερμοκρασία περιβάλοντος είναι 14 βαθμοί. Πιάνω το πάνω μέρος του κλειστού κυκλώματος και καίει (πάνω απο 40 βαθμοί). Στο κάτω μέρος είναι κρύο. Δηλαδή συμπεριφέρεται σα να μη γίνεται καθόλου κυκλοφορία στο κλειστό κύκλωμα. Καμία ιδέα από κάποιο φίλο?
    Ευχαριστώ πολύ

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Για να σιγουρευτείς ότι είναι εντάξει το κλειστό κύκλωμα, αλλά και για λόγους συντήρησης, θα πρέπει να το καθαρίσεις:
    1. το αδειάζεις από το παλιό αντιψυκτικό (θα βγάλει μαυρίλα)
    2. αφού αδειάσει, ξεπλένεις το εσωτερικό του με νερό υπό πίεση, με το λάστιχο δηλαδή. Θα βγει μαυρίλα + άλατα (μοιάζουν με πέτρες)

Αφού το καθαρίσεις καλά βάζεις τη συνιστώμενη ποσότητα νερού και αντιψυκτικού.
    Για αντιψυκτικό βάλε μη τοξικό, για τη μία περίπτωση στο εκατομμύριο που με κάποιο τρόπο περάσει στο νερό.
    You only live twice.

Μέλος
    Όνομα
    ΣΠΥΡΟΣ
    Περιοχή
    ΕΥΒΟΙΑ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Panoss Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για να σιγουρευτείς ότι είναι εντάξει το κλειστό κύκλωμα, αλλά και για λόγους συντήρησης, θα πρέπει να το καθαρίσεις:
    1. το αδειάζεις από το παλιό αντιψυκτικό (θα βγάλει μαυρίλα)
    2. αφού αδειάσει, ξεπλένεις το εσωτερικό του με νερό υπό πίεση, με το λάστιχο δηλαδή. Θα βγει μαυρίλα + άλατα (μοιάζουν με πέτρες)

Αφού το καθαρίσεις καλά βάζεις τη συνιστώμενη ποσότητα νερού και αντιψυκτικού.
    Για αντιψυκτικό βάλε μη τοξικό, για τη μία περίπτωση στο εκατομμύριο που με κάποιο τρόπο περάσει στο νερό.

Σε ευχαριστώ πολύ Πάνο. Αυτό θα κάνω μόλις κρατήσει ο καιρός... Πάντως σήμερα που έχει ήλιο και ενώ χθες το απόγευμα το είχα 4 ώρες στο ρεύμα οπότε έπιασε τους 70 βαθμούς που έχω το θερμοστάτη του και ενώ ξοδεύτηκε τουλάχιστο το μισό ζεστό νερό στο μεταξύ, μέτρησα θερμοκρασία στο κλειστό κύκλωμα 56 στο πάνω μέρος και 35 στο κάτω.
    Ξανά ευχαριστώ φίλε

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Σπύρο ξέχασα το σημαντικότερο: όταν κάνεις την αλλαγή του αντιψυκτικού, έλεγξε και για τυχόν διαρροές.
    Μην έχει τρυπήσει πουθενά, μην έχει ραγίσει κλπ.
    You only live twice.

Μέλος
    Όνομα
    ΣΠΥΡΟΣ
    Περιοχή
    ΕΥΒΟΙΑ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Panoss Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σπύρο ξέχασα το σημαντικότερο: όταν κάνεις την αλλαγή του αντιψυκτικού, έλεγξε και για τυχόν διαρροές.
    Μην έχει τρυπήσει πουθενά, μην έχει ραγίσει κλπ.
    Ναι Πάνο. Στο ορατό μέρος του (Συλλέκτες) πάντως δεν δείχνει κάτι τέτοιο. Προσπαθώ να βρώ τρόπο να μη τρέξει στην ταράτσα μου το μαύρο υγρό γιατί πριν μερικά χρόνια που είχα καλέσει υδραυλικό να μου αλλάξει το BOILER και μου μαύρισε την ταράτσα σε σημείο που πέρισυ παιδευόμουν δύο μέρες με το πιεστικό να την καθαρίσω και να λειτουργήσει ξανά η θερμοανάκλαση το καλοκαίρι... Μου είχε εξουδετερώσει το ειδικό χρώμα που την έχω περάσει και γλύτωσα από τα κλιματιστικά τα καλοκαίρια...

Ξανά σε ευχαριστώ

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12

Παρόμοια Θέματα

1. Προσφορά: Δύο μπουτονιέρες κενές Schneider XAC-B12
    από GeorgeZ στο forum Εξαρτήματα προς Ζήτηση & Προσφορά
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-10-19, 19:04
  2. Κατα τα αλλα βοηθατε πολυ εδω μεσα τι νας πω.
    από Giorgos 6229 στο forum Ερωτήσεις & Συμβουλές
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-08-19, 16:29
  3. Ζεστό Νερό- Πίεση-Ηλιακός
    από malk στο forum Υδραυλικά & Θέρμανση
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-06-19, 16:23
  4. Βοηθεια για λειτουργια για μειωτη πιεσης!
    από ydra στο forum Υδραυλικά & Θέρμανση
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-04-19, 20:32

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία