Σελίδα 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 33

Προεπιλογή

Νομίζω ότι το συγκεκριμένο ψυγείο έχει ταμπερ (κλαπετο) που ρυθμίζει την ψύξη της συντήρησης.Το θερμόμετρο, απ όσο μπορώ να δω στη φώτο , είναι τοποθετημένο στην έξοδο του ψυχρού αέρα που έρχεται από την κατάψυξη. Λογικό είναι να βλέπεις χαμηλή θερμοκρασία. Αν παλαιότερα δεν συνέβαινε αυτό (και το θερμόμετρο ήταν στην ίδια θέση), πρέπει να αντικαταστήσεις το συγκεκριμένο εξάρτημα (ταμπερ- θερμοστάτη).
    tapavakos.gr

Μέλος
    Όνομα
    Λάζαρος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Όντως έχει τάμπερ στο ρυθμιστικό της κατάψυξης όμως κι όχι της συντήρησης. Το ότι κάποιες φορές κολλάει ο θερμοστάτης της συντήρησης είναι σίγουρο για μένα, το θέμα είναι αν είναι σκόπιμο να το αφήσω ως έχει ή να το αλλάξω στην παρούσα συγκυρία. Εννοείται ότι δε θέλω να το αλλάξω, απλά επειδή μου το έκανε παρατεταμένα αυτή τη φορά, με προβλημάτισε.

Προεπιλογή

Αν το τάμπερ είναι στην κατάψυξη δεν έχει να κάνει με το πρόβλημά σου. Το πιθανότερο είναι να χάνει λίγο ο θερμοστάτης (συχνό φαινόμενο). Αν δεν βρεις τον original και βάλεις universal υπάρχει περίπτωση να χάνει πάλι. Στη θέση σου θα το άφηνα ως έχει και θα το παρακολουθούσα.
    Υ.Γ. Αν έχεις μέσο όρο συντήρηση +4 και κατάψυξη -18 έως -20 είσαι οκ.
    tapavakos.gr

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Επειδή δεν κοστίζει κάνε ένα καθαρισμό σε αυτό που λέει ο Νίκος στο #8 (στο #9 απάντησες για "ψευτοκάλυμμα " , ο Νίκος δεν εννοούσε αυτό / αλλά πιο μέσα και πίσω από τον συμπιεστή.

Το avatar του χρήστη tipos
    Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Σε αρκετά μοντέλα έχει ανεμιστήρα δίπλα στο μοτέρ για την ψύξη του κοντεσερ. Είδες αν λειτουργεί; Αν δεν λειτουργεί τότε το ψυγείο αργεί πολύ να κατεβάσει ψύξη. Η καθαριότητα του κοντεσερ έχει τον πρώτο λόγο για την ομαλή λειτουργία του ψυγείου.

Μέλος
    Όνομα
    Λάζαρος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Μετά από 4-5 μέρες από την τελευταία φορά που έγραψα εδώ, το ψυγείο συνεχίζει να κάνει τα δικά του ως προς τις θερμοκρασίες σε συντήρηση-κατάψυξη. Ή θα δουλεύει σωστά (ως προς το σταμάτα-ξεκίνα του συμπιεστή) με ρύθμιση του θερμοστάτη συντήρησης σε ψηλότερη θερμοκρασία από τη σωστή (περίπου 6 συντήρηση, -16 κατάψυξη) ή, αν θέλω να πιάνει 3-4 συντήρηση και -18 κατάψυξη και ρυθμίζω το θερμοστάτη συντήρησης μισό κλικ πιο δυνατά, συνεχίζει ο συμπιεστής να δουλεύει και αφού πέσει η θερμοκρασία αρκετά πιο χαμηλά από τη ζητούμενη (πάει περίπου -3 συντήρηση και -23 κατάψυξη) και σε αυτή την περίπτωση αν προσπαθήσω να κόψω το συμπιεστή γυρνώντας το περιστροφικό του θερμοστάτη συντήρησης στη θέση 0 δεν ανταποκρίνεται και συνεχίζει ακάθεκτος να δουλεύει ο συμπιεστής, οπότε αναγκάζομαι να κόβω το ρεύμα στο ψυγείο για μισό λεπτό και μετά που ξαναδίνω ρεύμα δείχνει σαν να επανέρχεται η λειτουργία του συμπιεστή.
    Προσωπικά με όλα αυτά είμαι σχεδόν πεπεισμένος ότι έχει κάποιο θέμα ο θερμοστάτης συντήρησης. Η μόνη κίνηση που θεωρώ ότι μου απομένει πριν επιχειρήσω αντικατάσταση θερμοστάτη, είναι να κάνω μια απόψυξη στο ψυγείο (πρακτικά δεν έχω κάνει σχεδόν ποτέ και σίγουρα όχι τα τελευταία 5-6 χρόνια) και μετά αν δεν αλλάξει κάτι, να προμηθευτώ θερμοστάτη για αντικατάσταση. Τα εξαρτήματα του ψυγείου μου κι ο θερμοστάτης φαίνονται εδώ από τη σελίδα της General Electric:
    https://www.geapplianceparts.com/sto...0/0/UNIT_PARTS

Προεπιλογή

Λύσε το καπάκι που έχει το θερμοστάτη και ανέβασε φωτο του θερμοστάτη και του πουρου που εδράζεται. Τον κύκλο αποψυξης πως τον κάνει με μηχανικό χρονοδιακοπτη ή πλακέτα?
    tapavakos.gr

Μέλος
    Όνομα
    Λάζαρος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Λογικά ο χώρος τοποθέτησης του θερμοστάτη είναι όπως στις φωτό παρακάτω (για να πάρεις μια ιδέα. Αυτή η πλαστική φωλιά κουμπώνει στο μπροστά και στη μέση του άνω μέρους της οροφής του χώρου συντήρησης) :
    https://www.amazon.ca/GE-Refrigerato.../dp/B01696HBKU
    Απλά στο δικό μου ψυγείο εκεί που γράφει στο αριστερό σημείο της πρόσοψης του θερμοστάτη της φωτό Temperature Control, στο δικό μου έχει έναν διακόπτη για ενεργοποίηση λειτουργίας εξάλειψη υγρασίας στο εσωτερικό του ψυγείου.
    Σχετικά με τον κύκλο απόψυξης, ο έλεγχος φαίνεται να γίνεται με πλακέτα, αυτήν εδώ (είναι και ακριβούτσικη):
    https://www.geapplianceparts.com/sto...pec/WR09X10032

Προεπιλογή

Το link από amazon που έστειλες μέσα στο box του θερμοστάτη έχει μηχανικό χρονοδιακοπτη αποψυξης. Οπότε , η μηχανικό χρονοδιακοπτη έχει ή πλακέτα. Και τα 2 δεν γίνεται. Αν μπορείς άνοιξε κανένα καπάκι και πες μας αν έχει και που πλακέτα και αν το box του θερμοστάτη έχει τον μηχανικό χρονοδιακοπτη.
    tapavakos.gr

Μέλος
    Όνομα
    Λάζαρος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Καλημέρα. Έβαλα το link με τις φωτό από το amazon απλά για να πάρεις μια ιδέα ως προς τη διάταξη και τη μορφή του θερμοστάτη. Η εικόνα που έβαλα είναι από παλιότερο παρεμφερές με το δικό μου μοντέλο ψυγείου της GE. Το δικό μου έχει σίγουρα πλακέτα, και μάλιστα στο προηγούμενο ποστ μου παρέθεσα και το link με το ανταλλακτικό της πλακέτας που αντιστοιχεί στο δικό μου μοντέλο (GTG15HBM).
    Υποψιάζεσαι ότι ίσως κάτι δεν πάει καλά με τη λειτουργία απόψυξης;
    Χτες πάντως που είχα το ρυθμιστικό του θερμοστάτη στη θέση μεταξύ 2 και 3 (αντί για ακριβώς 3 που το είχα μέχρι πρότινος) ο συμπιεστής φαινόταν να κόβει και να παίρνει με φυσιολογική περιοδικότητα, απλά σε αυτή τη ρύθμιση η συντήρηση μέχρι να ξαναπάρει ο συμπιεστής πάει 5-6 βαθμούς και η κατάψυξη γύρω στους -16, δηλαδή ελαφρά μεγαλύτερες θερμοκρασίες από τις φυσιολογικές (4 συντήρηση, -18 κατάψυξη).
    Αν επιχειρήσω να ανοίξω λίγο παραπάνω το θερμοστάτη (να μεγαλώσω την ψύξη εννοώ) στο 3 ή λίγο παραπάνω, εκεί αρχίζει να κολλά και κατεβάζει πολύ θερμοκρασίες σε συντήρηση και κατάψυξη (-3 συντήρηση, -23 κατάψυξη). Σα να έχει χαλάσει η ευαισθησία του θερμοστάτη ένα πράγμα. Σε κάθε περίπτωση, υγρασίες, πάγοι κλπ σε συντήρηση ή πάγοι σε κατάψυξη δεν σχηματίζονται.

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Liebherr] Ψυγείο liebher ανάβει σβήνει συνεχώς
    από ΣΚΛΗΚΟΣ στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 93
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-12-16, 09:55
  2. [Άλλη] Ψυγείο general electric ριχνει το ρελέ
    από ΣΚΛΗΚΟΣ στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-02-16, 10:57
  3. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-01-16, 00:37