Παιδια,εχω παλμογραφο του 1997.Απλα επειδη ειμαι της παλιας σχολης,δεν ηξερα τιποτα σχετικα με το esr meter.Ειμαι ηλεκτρονικος απο το 1991,απλα δεν ασχοληθηκα εντατικα τα τελευταια χρονια.
Αλλαξα τους πυκνωτες τελικα,αλλα το προβλημα δυστυχως υφισταται ακομα.
Eιχα στειλει mail στο εξουσιοδοτημενο σερβις της sony και εμαθα σημερα το εξης ευχαριστοΚατα 80% υπαρχει προβλημα σε καμμενη λαμπα,η ισως και προβληματικη main.Βαζω την γεννητρια σε μονοχρωμο κοκκινο και σε 2 δευτερολεπτα που διαρκει η οθονη,ισα ισα προλαβα να δω μια οριζοντια σκοτεινη σχετικα λουριδα υψους 3 ποντων περιπου πανω απο την μεση.Επομενως αλλαγη panel=ασυμφορη επισκευη!Δεν ειχε happy end η ιστορια μου.Υπαρχει περιπτωση εξαιτιας ενος προβληματικου inverter να παρουσιαζει το σφαλμα με την σκοτεινη λουριδα στην οθονη;
Ποσο δυσκολο ειναι να γινει αλλαγη λαμπας στην 46αρα;Μονο στο ebay υπαρχει περιπτωση να βρεθει;
Ενα συναδελφος μου ειπε οτι το πολυ μεχρι 40αρα θα ρισκαρε αλλαγη λαμπας!
Kαι κατι τελευταιο!Υπαρχει τροπος να απενεργοποιησω τα error που μου βγαζει ο ελεγκτης επεξεργαστης στην μητρικη;Ας λειτουργησει και με μια καμμενη λαμπα.Θα το ξερει o πελατης φυσικα και οσο καιρο του βγαλει η tv.
Οπως και να εχει σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες.Σε ευχαριστω Πανο που αναφερθηκες για μετρητη esr.Ηρθε η ωρα να παραγγειλω επιτελους και εγω ενα.Αν και το πολυμετρο της fluke μου εκανε αριστα την δουλεια μεχρι τωρα!
Σχετικα με το error 6x φιλε Κωστα.Αποσπασμα απο το manual για την kdl46cx520
Χωρίς τίτλο.pngKv