Σελίδα 2 από 5 ΠρώτηΠρώτη 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 42

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Γιώργος1956 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στελνω φωτογραφιες του πλυντηριου(μοτερ καλωδια πλακετα) μηπως βγαλουμε καμια ακρη.Το μοτερ που μου εστειλες πρεπει να ναι διαφορετικο.Πες μου αν γνωριζεις που μπορει να βρισκονται τα καρβουνακια
    Όχι δεν είναι διαφορετικό το μοτέρ (το ίδιο είναι με εγκλωβισμένα τα καρβουνάκια) που έδειξα παραπάνω.
    Αν ήταν με εξωτερικά καρβουνάκια θα ήταν όπως στο παρακάτω βίντεο και θα ήταν πιο απλά τα πράγματα στην αλλαγή τους.
    https://www.youtube.com/watch?v=N_r8d93xPYw

Κρίνοντας από τις φωτογραφίες στην περιοχή της φισέτας (καρβουνιές / σκόνες κτλ μάλλον θα έχουν "πατώσει " τα καρβουνάκια χωρίς να είμαι και απόλυτος αλλά αξίζει να τα ρίξεις και μια ματιά δεν έχεις να χάσεις και πολλά)

1) Θα βγάλεις φισέτα και το καλώδιο γείωσης και τις 2 βίδες όπου πιάνεται το μοτέρ πάνω στην μαντεμένια πράσινη βάση , και θα το βγάλεις το μοτέρ συρταρωτά όπως στο βίντεο παραπάνω.

2) Στην παρακάτω φωτογραφία θα σημαδέψεις με μαρκαδόρο τα νούμερα 1-2-3-4 (για να μην μπερδέψεις τα καπάκια του μοτέρ με τον στάτορα και δεν πρέπει ή δεν μπαίνουν αλλιώς)

3) Θα βγάλεις τις βίδες 5-6 (έχει 4 βίδες συνολικά με προφίλ αστεράκι)

4) Όταν ανοίξεις τα καπάκια στο πίσω μέρος (με κίτρινο κύκλο που σημείωσα ) και εσωτερικά είναι ένα άσπρο πλαστικό πλαίσιο όπου κάθονται τα καρβουνάκια (και αυτό θα ξεβιδωθεί με επιπλέον βίδες 1-2-3).

Να προσέξεις το σημείο 4 (στην φωτό) είναι οι επαφές που κουμπώνουν στην μπομπίνα να μην τις στραβώσεις .

Από πίσω ακριβώς αλλάζεις τα καρβουνάκια (τα γνήσια της Βοsch και μην πειραματίζεσαι με άλλα)
    Το δυσκολότερο από όλα είναι όταν θα μπεί και πάλι το πίσω καπάκι με τα νέα καρβουνάκια (ότι επειδή τα ελατήρια σπρώχνουν τα καρβουνάκια ) δεν θα σε αφήσει να το βάλεις να κουμπώσει πάνω στον συλλέκτη του ρότορα και πρέπει να τραβήξεις τα ελατήρια έξω (όσο χρειάζεται ... εγώ το κάνω με 2 κλωστές έξω έτσι ώστε να είναι ανοικτά έξω τα καρβουνάκια και να μπορέσει να μπει στον συλλέκτη ανεμπόδιστα ... μόλις βιδωθεί το καπάκι ελευθερώνεις τις κλωστές για να πατώσουν τα καρβουνάκια πάνω στον συλλέκτη)
    Τα ελατήρια που έχουν αυτά τα μοτέρ (δεν είναι εκείνα τα σπιράλ ελατήρια που συνηθίζονται αλλά σε σχήμα σαλίγκαρου .. που κάνουν την ίδια δουλειά αλλά θέλουν προσοχή καθώς είναι κάπως πιο ευαίσθητα μην σπάσουν κτλ)
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Μια που το άνοιξες κοίτα και την πλακέτα για ραγισμένες κολλήσεις.

Το avatar του χρήστη diony
    Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

επίσης φρόνιμο θα ήτανε να το φυσήξεις καλά με πεπιεσμένο αέρα

να προσέξεις στο ξεβίδωμα της ψηκτροθήκης πρέπει να υπάρχει από ένα διάφανο σιλικονουχο μονωτικό να ξαναμπούνε στη θέση τους
    Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Ελευσίνα

Προεπιλογή

Λοιπον,εβγαλα το μοτερ συφωνα με τα παραπανω,το ελεγξα,το καθαρισα,εβγαλα τα καρβουνακια,διαπιστωσα οτι εχουν φθαρθει λιγοτερο απο το 1/3 οποτε τα ξανατοποθετησα και το ξανακλεισα.Παρα την ηλικια του (δουλευει 25 χρονια) ειναι σε πολυ καλη κατασταση.Η ολη διαδικασια ηταν απλη και ευκολη. Μενει τωρα να εντοπισθει που ειναι το προβλημα, οποτε οποιαδηποτε αλλη αποψη δεκτη. Να ενημερωσω επισης οτι μετρησα σε κατασταση λειτουργιας και πριν λυσω το μοτερ ταση 220v στα δυο πρωτα απο αριστερα καλωδια που φευγουν απο την πλακετα για το μοτερ και στο τριτο 150v.Στα υπολοιπα τρια η ταση ηταν 0v.Aυτα προς το παρον.......

Το avatar του χρήστη diony
    Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Αν έχεις ωμόμετρο κάνε μετρήσεις στον κινητήρα ,να σιγουρευτούμε ότι είναι καλός , όπως είναι η εξάδα πρέπει να σου δείχνουνε ανά 2 μόνο μεταξύ τους ζευγάρια , δηλαδή το 1 με το 2 , 3 με το 4 ,και 5 με το 6 και πόσα ωμ σου δείχνουν

Έλεγξε και το καλώδιο από μοτέρ σε πλακέτα μήπως έχει διακοπή (πολύ σπάνιο)
    και θα πρότεινα κάνε έναν οπτικό έλεγχο στην πλακέτα για κρύες κολλήσεις και τυχόν κατεστραμμένα υλικά
    σε παρόμοια πλακέτα από SIEMENS έχω τύχει κάποιες φορές καμένη αντίσταση 100 ΩΜ 1/4 του βατ έχει 2-3 ίδιες ενωμένες εν σειρά
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη diony : 23-12-14 στις 15:23
    Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!

Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Εμένα πάντως σε τέτοια πλακέτα μου είχε τύχει να έχει πολλές ραγισμένες κολλήσεις, πρέπει να ήταν στις αρχές που είχαν πρωτοβγεί οι αμόλυβδες κολλήσεις και αποδείχτηκε ότι έσπαγαν στο πέρασμα του χρόνου.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Ελευσίνα

Προεπιλογή

Το μοτερ ειναι ενταξει (ελεγθηκε και συμφωνα με οσα μου υποδειχηκαν παραπανω)και τοποθετηθηκε και παλι στη θεση του.Πριν ασχοληθω με την πλακετα ,λεω να ριξω μια ματια στο συστημα που ελεγχει την σταθμη του νερου στον καδο.Εχει καποιος αποψη επι του θεματος? Πρεπει να προσεξω κατι κατα τον ελεχο? Ευχαριστω......

Μέλος
    Όνομα
    Μάκης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Εγώ θα σου έλεγα να αλλάξεις τα καρβουνάκια όπως και να 'χει. Μπορεί να σου φαίνονται ότι δεν είναι πολύ φαγωμένα, αλλα να σε σίγουρος ότι είναι. Επίσης μπορεί να έχουν φαγωθεί τα ρουλεμάν, πάνω κάτω και να στραβογυρνάει και το σύστημα και να μην στα φαγώνει ομοιόμορφα, με αποτέλεσμα να μην πατάνε καλά.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Νομίζω κάνουμε άσκοπα κύκλους και πρέπει να ξαναγυρίσουμε στα πρώτα 2 ποστ ... λέει "άντληση κάνει κανονικά" αλλά και .... "αφήνει νερά"
    Μην περιμένεις δηλαδή με νερά στον κάδο να πάει σαν "χαζό " το μοτέρ να κάνει στίψιμο (οπότε χαίρομαι για την σωστή παρατήρηση σου για την στάθμη νερού )
    Τώρα τι ακριβώς μπορεί να είναι? (το σωληνάκι που πηγαίνει στον πιεσσοστάτη και η υδατοπαγίδα "φυσούνα" όπου έρχεται αυτό το σωληνάκι από τον κάδο είναι βουλωμένο ?)
    (αλλά πως διάολο όταν λες "κάνει άντληση κανονικά" ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ το νερό στο τέλος δεν μπορώ να καταλάβω . (μήπως βούλωσε και η κάτω φυσούνα που βγαίνει από κάδο και κατευθείνετε προς φίλτρο αντλίας?

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτηΠρώτη 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Άλλη] BRANDT BB40 ΔΕΝ ΣΤΙΒΕΙ - ΜΥΡΙΖΕΙ!!
    από pyrovo στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-02-18, 22:41
  2. Απαντήσεις: 57
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-06-16, 00:09
  3. [Candy] δε στιβει ο καδος
    από vaggelis112 στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-10-14, 21:21
  4. [Siemens] siwamat c8
    από george6680 στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 0