Δες δύο φωτογραφίες από το chelsea που δείχνουν τα usb. Θα δεις τις διόδους.
m5030-usb-1.jpg m5030-usb-2.jpg
2012-03-08 15.53.35.jpg2012-03-10 17.20.08.jpg2012-03-13%2014.49.34.jpg
Τις παραπανω φωτο δεν της τραβηξα απο την δικη μου Motherboard,διοτι το κινητο μου δεν τις βγαζει καθολου καλες, και τις βρηκα σε ενα αλλο φορουμ απο καποιον που εχει το ιδιο προβλημα με μενα αλλα ουτε εκει βρηκαν λυση. Η δικη μου μητρικη δεν εχει εκεινο το καψιμο στον πυκνωτη της πρωτης φωτο ουτε πουθενα αλλου. Μηπως μπορεις να μου δειξεις, αν μπορεις να καταλαβεις κι εσυ ποιες ειναι οι διοδοι που πρεπει να ελεγξω?
Στη πρώτη φωτογραφία είναι μόνο τα pads (λείπει) και στην δεύτερη μάλλον πρέπει να ακολουθήσεις το path.
m5030-diode-1.jpg m5030-diode-2.jpg
Η πρωτη διοδος λειπει κι απο την δικη μου μητρικη. Οσο για το path στη δευτερη οδηγει στο card reader και χανεται και μεχρι εκει δεν εχει κανενα εξαρτημα στη διαδρομη. Με την ταση πανω παρατηρησα, παρολο την θερμανση στο τ51125α, οτι το + πιν στα usb στο μονο usb εχει -0,22 και στο διπλο usb εχει +0,22 μετρημενα ως προς την γειωση.Υπαρχει πιθανοτητα να εχει καει ο κοντρολλερ του 5 βολτ?
O "controller" έιναι ο 51125 regulator. Εκτός εάν εννοείς τα power mosfet των USB αλλά από ότι θυμάμαι τα ξεκόλλησες και τα δύο. Το πρόβλημά σου είναι ότι είναι βραχυκυκλωμένα και τα data pins (που συνήθως πάνε κατευθείαν στο southbridge). Πρέπει να βρεις που συναντιούνται όλα αυτά μαζί (data, 5v και γείωση) εκτός εάν το πρόβλημα είναι πολλαπλό. Πιθανώς κάποιο άλλο σχεδιάγραμμα της Wistron να είναι ποιό σχετικό με το δικό σου κύκλωμα, αλλά θέλει ψάξιμο.
Και εάν ξεκόλλησες τα power mosfets τα 5v_USB δεν θα πηγαίναν στις διόδους επομένως δεν θα είχες βραχυκύκλωμα (τουλάχιστον στα 5v).
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη atsio : 18-12-13 στις 20:13
οταν πρωτοανακαλυψα οτι το 51225 ζεσταινεται υπερβολικα(δεν ειχα ανταλλακτικο ακομη) το ξεκολλησα και εδωσα ταση στη πλακετα χωρις αυτο. Τοτε αναψε για λιγο τα λαμπακια και μετα τα εσβησε. Οποτε υπεθεσα οτι αυτο εχει καει (ειδικα επειδη υπερθερμενοταν) και σκεφθηκα οτι εκλεισε τα λαμπακια καθως δεν βρηκε τον regulator. Τα power mosfet δεν τα εχω ξανακολλησει και εχω ψαξει οποιοδηποτε πυκνωτη ή διοδο ηταν παραλληλα στα 5 βολτ και την γειωση μηπως και μου εκανε αυτο την ζημια. Αλλα τιποτα. Τα power mosfet των usb τα μετρησα εκτος κυκλωματος μηπως και βραχυκυκλωνουν τα ποδαρακια που πανε στα 5 βολτ και στην γειωση αλλα δεν βραχυκυκλωνουν. Θα ψαξω λιγο περισσοτερο μηπως βρω καποιο πιο ακριβες σκεματικ.
σε ευχαριστω πολυ παντως για τις συμβουλες και τον χρονο σου.