Τσέκαρε καλού κακού και για ψυχρές κολλήσεις, γενικά στην πλακέτα και πάνω στην φίσα. Βγάλε προληπτικά την καλωδιοταινία και έλεγξε τις επαφές της και αν χρειάζεται να τις καθαρίσεις, προσεκτικά όμως .
Τσέκαρε καλού κακού και για ψυχρές κολλήσεις, γενικά στην πλακέτα και πάνω στην φίσα. Βγάλε προληπτικά την καλωδιοταινία και έλεγξε τις επαφές της και αν χρειάζεται να τις καθαρίσεις, προσεκτικά όμως .
Δυστυχώς αυτό το μοντέλο έχει εσωτερικά την t-con πάνω και μέσα στο panel αν το πρόβλημα είναι εκεί τότε δύσκολα τα πράγματα σε αυτή που είχα εγώ για επισκευή είχε (t-con) πλακέτα η οποία ήταν ανεξάρτητη από το (panel) πρόσεξε εκεί τα φιλμάκια σκίζονται πολύ εύκολα
Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις. Οντος η t-con παει πακετο με την οθονη. Οταν το ζεστενεις εκει στο chip που φαινεται στην φωτο με τους τρυγυρο πυκνοτες και αντιστασεις παιρνει μπρος. Το θεμα ειναι οτι δεν εχω σχεδιο και δεν μπορω να βρω ωστε αν μπορουσα να τους αλλαζα μια.Συνημμένο Αρχείο 35455
Εγώ θα έλεγα να λύσεις προσεκτικά το panel και να δεις για κάποια γραμμή που ίσως να είναι μεσοκομμένη ιδιαίτερα στα φιλμάκια που κολλούν στο panel αλλά και πάνω στην πλακέτα με μεγεθυντικό φακό καλυτέρα να δεις κάτι εκεί σίγουρα ξεκόλλησε και με το ζέσταμα δίνει εντολή για πάλεψε το λίγο και ανέβασε και καμία photo
Καλησπέρα, να επαναφέρω ένα παλιό ίσως θέμα διότι έχω στην κατοχή μου την παραπάνω tv με πρόβλημα ότι ανάβει το led του standby αλλά δεν εκινεί. Αν jumerωσω το on/off εξακολουθεί να μην εκινεί και από το την πλακέτα του τροφοδοτικού ακούγεται ένας ήχος σαν τικ τικ σταθερός. Πιθανόν κάτι βραχυκυκλώνει. Στις μετρήσεις στον κονέκτορα CNM801 πάει να δώσει τάσεις αλλά πέφτει(πχ στο pin22 που ειναι 13V πάει 6,7 και πέφτει όταν ακουγεται ό ήχος.) Παρακαλώ τα φώτα σας που να προσανατολιστώ. Πιθανόν η βλάβη να είναι γνωστή στους έμπειρους. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Καλησπέρα και πάλι σε όλους, μετά από αρκετό ψάξιμο και μετρήσεις κατέληξα ότι βραχυκύκλωνε κάτι στο κύκλωμα που εκκινούσε από stand by κατάσταση σε on. Με μετρήσεις κατέληξα ότι είναι βραχυκυκλωμένος ο πυκνωτής CB802 με ονομαστική τιμή 22μF /50V, αλλάχτηκε με μεγαλύτερης τάσης (22μF /63V) και όλα λειτουργούν κανονικά και πάλι. Καλή συνέχεια σε όλους.
angel_grig (29-10-17)