Δεν ξέρω, λένε μα**κίες,ή πρέπει εγώ να βάλω γυαλιά;
Μην ανησυχείς. Κι εγώ στην αρχή έτσι το έβλεπα, μέχρι που έβαλα το πάνω με το κάτω δίπλα δίπλα και κατάλαβα τι γίνεται.
Είδα και τους πάνω "διαδρόμους"(ανοιχτό πράσινο) που ενώνεται η r62a με τον c35a ή και η r57a με τα δύο jumper. Δεν έχουν απολύτως κανένα νόημα να είναι σχηματισμένοι έτσι.
Φίλε Γιώργο,έχεις τίποτα νεότερο,όσο αφορά την επισκευή του ενισχυτή σου;
Ναι φίλε, άλλαξα τον κεραμικό πυκνωτή 102 (που όντως δεν εχει σχέση με τα κανάλια FL - FR) αλλα καμιά η διαφορά, το νεο είναι οτι βρήκα απο που είναι το προβλημα. Κοιτάξτε τις παρακάτω φωτογραφίες μπας και βγάλουμε άκρη.
Να διευκρινίσω οτι το ενα απο τα δυο μπροστινά δούλεψε και δουλευει κανονικά οταν απλά κούνησα αυτη την μικρή πλακετα που συνδέονται τα RCA, και το άλλο καναλι βγάζει εναν ελάχιστο παραμορφωμένο ηχο της μουσικής που παιζει.
Ευχαριστώ πολύ παιδια..
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ninos22 : 03-05-12 στις 22:08
Ξαναπέρασε τις κολήσεις που έχω σε κόκκινο κύκλο στην φωτογραφία ,επειδή φαίνονται ψυχρές.Γενικός, κάνε ένα έλεγχο σε όλες τις κολήσεις στην πλακέτα,για τυχών ψυχρές κολήσεις και αν δεις ψυχρές,ξαναπέρνατες.
Οι χαλκοδιάδρομοι στον κίτρινο κύκλο είναι εντάξει;
Το κανάλι του sub παίζει κανονικά;
P5030173.jpg
Γειά σου φίλε μου, λοιπόν, πέρασα τις κολλήσεις, έλεγξα και τους διαδρόμους με πολύμετρο. Αλλα πάλι τα ίδια. Το κανάλι του Sub λειτουργεί, αλλα δεν μπορώ να το τσεκάρω σε δυνατή ένταση γιατί το τροφοδοτικό μου ειναι 3,5A. Παντως παίζει. Μήπως είναι κάτι καμμένο που δεν φένεται με το μάτι?
Αν θές να κάνω εστίαση σε κάποιο σημείο πές μου!
Εφόσον το sub παίζει ,έστω και σε χαμηλή ένταση ,μάλλον η βαθμίδα αυτή είναι οκ.Το πρόβλημα όντως πρέπει να βρίσκεται στην πλακέτα των προενισχυτών και αυτό επιβαιβεώνεται,από την στιγμή που την κούνησες και δούλεψε κανονικά ,έστω το ένα κανάλι από τα δυο προβληματικά.Θα σου πρότεινα να τσεκάρεις προσεκτικά,για άλλη μια φορά,την πλακέτα των προενισχυτών ,για τυχών κοψίματα/σπασίματα των χαλκοδιαδρόμων,ψυχρές κολήσεις,κακή σύνδεση σε κάποια φίσα ή σε κάποιο καλώδιο ,επειδή η αιτία της βλάβη σου, μοίαζει να έιναι κάτι τέτοιο ( και ίσως όχι μόνο αυτό).
Παλμογράφο δεν διαθέτεις ,φαντάζομαι.
Οπότε μπορείς να κάνεις ,μετρήσεις τάσεων πάνω στα ποδαράκια των ολοκληρωμένων.Αν δεν γνωρίζεις (δεν θέλω να σε προσβάλω,απλά επειδή λες,ότι δεν έχεις εμπειρία ),η μέτρηση τάσης γίνεται με το πολύμετρο στην θέση VOLT ,βάζοντας τον αρνητικό ( μαύρο )ακροδέκτη του πολυμέτρου ,στο σώμα ή 0V/GND και μετρώντας με τον θετικό ( κόκκινο ) ακροδέκτη ,ακουμπώντας τον πάνω στο κάθε πόδι του ολοκληρωμένου,που θέλεις να μετρήσεις.
Αυτό βέβαια ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ,γιατί δεν πρέπει να ακουμπήσει η μύτη του ακροδέκτη,ταυτόχρονα, σε δύο πόδια του ολοκληρωμένου,επειδή θα βραχυκυκλώσουν με κίνδυνο να καταστραφεί το ολοκληρωμένο.
Θα σου γράψω κατά ομάδα,τα ολοκληρωμένα που πρέπει να έχουν παρόμοιες τάσεις ,στα αντίστοιχα πάντα ,ποδαράκια τους :
α) U101A - U101B - U101C - U101D
β) U102A - U102B - U102C - U102D
γ) U101 - U201
δ) Στα πόδια του ολοκληρωμένου U301 , θα πρέπει να μετρήσεις παρόμοιες τάσεις, κατά ομάδες, ως εξής: 1 - 7 / 2 - 6 / 3 - 5.
Στο πόδι 4 περίπου -15V και στο πόδι 8 περίπου +15V .
Να σημειώσω ότι, στα αντίστοιχα πόδια 4 - 8 και σε όλα τα υπόλοιπα ολοκληρωμένα, θα πρέπει να έχεις τις ίδιες τάσεις ( δηλαδή -15V και +15V περίπου),επειδή αυτά είναι τα ποδαράκια τροφοδοσίας των ολοκληρωμένων.
Η διάταξη και αρίθμηση των ποδιών των ολοκληρωμένων είναι όπως στην εικόνα παρακάτω.Η τελεία στο σώμα του ολοκληρωμένου μας δείχνει το πόδι 1.
Ελπίζω όλα αυτά που σου γράφω,να σε βοηθήσουν. Η είκόνα είναι λίγο μικρή,αλλά νομίζω θα βγάλεις άκρη.
pin IC.JPG
Φίλε Γιώργο, πως πάει η επισκευή του ενισχυτή σου;
Γειά σου φίλε μου, μέτρησα τα ολοκληρωμένα που μου ειπες, στα ποδια 4 και 8 ειχαν οντως ~15v, στα υπόλοιπα πόδια ειχαν τασεις πολύ μικρότερες οπως 0.20 mV κτλ. Βρήκα ένα ομως ολοκληρωμένο το οποίο εκτος απο τα ποδια 4 και 8 ειχε και σε ενα ακομα ταση ~15v.. Δεν θυμαμαι σε ποιο πόδι ηταν. Τι συμβαίνει σε αυτη την περίπτωση?
Ευχαριστώ !