-
Danza, υπαρχουν μερικα πιν στο 494 που δειχνουν πολλα πραγματα. Αν δε, το 494 συνοδευεται και απο τελεστικο/συγκριτη, τοτε ειναι σχετικα ευκολο να διαγνωσει κανεις τι συμβαινει, χωρις να αγγιξει το κολητηρι .
Νομιζω οτι ενας ενισχυτης σαν κι αυτον, δεν δουλευει με πανω απο +/-32Vdc
Απουσιαζει ομως απο την κουβεντα ο Αποστολης...
-
2 μέλη ευχαρίστησαν τον ultra για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:
Apostoliz (21-06-11), Danza (21-06-11)
-
Συγνώμη για την αργοπορεία στην συζήτηση έλειπα εκτός....επί του θέματος. Μέτρησα τισ τάσεις στα ποδαραάκια του TL494 με τάση τροφοδοσίας 13.8V και είναι τα εξής: 1=2,4v 2=4,4v 3=3,7v 4=3,9v 5=1,4v 6=3,6v 7=0v(γη) 8=13v 9=0v 10=0v 11=13v 12=13v 13=4,9v 14=4,9v 15=4,9v 16=4,9v . Έχω επισυνάψει και τρείς φωτό που μπορεί να βοηθήσουν...τα φώτα σας!
Φωτογραφία0079.jpgΦωτογραφία0080.jpgΦωτογραφία0081.jpg
-
-
Ωραια Αποστολη, ο ενισχυτης σου δεν δουλευει επειδη εχει ενεργοποιηθει καποια προστασια, και αναγκαζει το ολοκληρωμενο (TL494), να μην παραγει παλμους.
Για μετρα μεταξυ τους και τα ποδαρακια απο τα audio τρανζιστορ ισχυος. Πρωτα το 1 με το 2, το 1 με το 3, και τελος 2 με 3. Σου δειχνει κανενα βραχυκυκλωμενο?
Βγαλε σε παρακαλω και μια φωτογραφια απο ολο το pcb.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ultra : 21-06-11 στις 01:05
-
-
Έχω βγάλει όλα τα Mosfet από την πλακέτα και τα έχω μετρήσει ένα ένα και κανένα δεν μου έδειξε βραχυκυκλώμένο ή ανοικτό. Τα μοσφετακια είναι τα FQP50N06. Παρακάτω και φωτό όλου του ενισχυτή και με τα μοσφετάκια που μέτρησα!
Φωτογραφία0082.jpg
-
-
Αποστολη, δεν χρειαζοταν να βγαλεις τα φετ.
Μιλαω για τα τρανζιστορ στο δεξι μερος...τι τυπος ειναι?
Αυτα μετρα...
-
-
Συγνώμη δε μπορώ να καταλάβω πιά λές αυτά εννοείς? Αν ναι είναι μοσφετακια και αυτα FQP50N06
Φωτογραφία0082aaa.jpg
-
-
Ναι, αυτα λεω, αυτα ειναι τα φετ εξοδου. Τα μετρας ΟΚ ? Μην τα ξεκολησεις ακομα, επι τοπου μετρα.
-
-
Τα μετράω και είναι οκ απλά κάποια φορτίζουν τους πυκνωτές κιόλας και για αυτό τα έβγαλα να τα μετήσω ακέραια για να δω οτί είναι οκ...τι κάνουμε τώρα?
-
-
Κατ αρχην, μην ανησυχεις, θα το φτιαξουμε.
Στην τελευταια φωτογραφια, υπαρχει ενα ζευγαρι φετ, στο πανω μερος, προς το κεντρο. Το εχεις μετρησει κι αυτο?
-
-
Ναι έχουν μετρήθεί και αυτά και είναι οκ όπως και οι ανορθωτές ρεύματος είναι οκ...έχω μία υποψία για τον τελεστικό που οδηγεί το TL494....
-
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δημιουργία θεμάτων: Όχι
- Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
- Σύναψη αρχείων: Όχι
- Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
-
Όροι Χρήσης