Και άλλες δυο φωτογραφίες.![]()
Και άλλες δυο φωτογραφίες.![]()
Γράφει οτι αυτή η βλάβη συνήθως οφείλεται σε πρόβλημα στις κολήσεις στη RAM του επεξεργαστή.
Αναφέρει οτι είναι δύσκολο να το κάνει κάποιος χωρίς εξειδικευμένο εξοπλισμό και με κάνει να πιστεύω οτι η μνήμη είναι bga (αν και δεν είδα bga στην πλακέτα σου)
Αν είναι bga πραγματικά δεν μπορείς να κάνεις κάτι χωρίς εξειδικευμένα εργαλεία. Αν είναι απλά επιφανειακής στήριξης τότε δεν είναι τόσο δύσκολο...
Καταρχήν βρες ποιο είναι το τσιπ μνήμης στην πλακέτα και αν μπορείς φωτογράφησέ το.
Καλησπέρα στην παρέα. Φίλε chip υποθέτω πως αυτή είναι η πλακετα της μνήμης
![]()
χμ....
αυτή είναι η πλακέτα με τον επεξεργαστή DSP. Το κακό είναι οτι δεν βλέπω τη RAM που αναφέρει στο ποστ που σου έδειξα. Το μακρόστενο chip είναι ROM (ίσως αναφέρονται σε αυτό).
Αν δεν έχει άλλη πλακέτα ανάλογη ή δεν έχει άλλα chip στην πίσω μεριά της πλακέτας αυτής θα ασχοληθούμε με τη ROM (στα υπόψην οτι ο επεξεργαστής αυτός της Crystal συνεργάζεται με εξωτερική ROM αλλά όχι RAM).
Θα πρέπει να περάσεις με κόληση τα πόδια της μνήμης. Συμβουλέψου μερικά βιντεάκια στο youtube γι αυτό και φυσικά πηραματίσου σε κάποια παλια (χαλασμένη) πλακέτα υπολογιστή.
Βασικά η όλη τεχνική είναι οτι βάζεις κόληση και στη συνέχεια την τραβάς πλέγμα που χρησιμοποιείται για να τραβάει την κόληση.
Στην όλη διαδικασία θα χρησιμοποιήσεις και σολντερίνη (καλύτερα θα ταν flux αλλά δεν το βρίσκεις παντού). Φυσικά μετά θα θέλει καλό! καλό! καλό! καλό! καθάρισμα με βενζίνη!
Φίλε τσιπ άλλη ανάλογη πλακετα με smd κολλημένα εξαρτήματα πάνω στην πλακετα δεν βρήκα παρά μόνο εκεί που είναι η οθόνη του ενισχυτή και έχει ένα επεξεργαστή (μάλλον) που πάνω του λέει νεκ και κάτι αριθμούς που δεν διακρίνονται ούτε με μεγεθυντικό φακό
που υποθέτω πως είναι για την οθόνη. Άρα εγώ τώρα να ξεκολλήσω την μνήμη rom??
![]()
Μην την πειράψεις την πλακέτα με την οθόνη.
Μας έμεινε να δοκιμάσουμε με τη μνήμη.
Δεν θα την ξεκολήσεις! Αφού λένε οτι έχει προβλημα με τις κολήσεις θα δοκιμάσεις να προσθέσεις λίγο κόληση στις κολήσεις. Θέλει όμως λίγη εμπειρία.... Βασικά θα βάλεις σολντερίνε πάνω στα πόδια θα βάλεις λίγο κόληση στο κολητήρι και θα περάσεις τα πόδια από πάνω. Βέβαια αυτό θα κάνει και βραχυκυκλώματα που πρέπει να τα βγάλεις μετά με το φυτήλι. (ένα πλέγμα σαν μπλεντάζ που τραβάει την κόληση)
Μην προσπαθήσεις όμως αν δεν πειραματιστής σε κάποια άλλη πλακέτα και χωρίς να δεις βιντεάκια στο youtube για ανάλογε εργασίες. Μπορείς σε πρώτη φάση να πατήσεις και λίγο τα ποδαράκια στο σημείο κόλησης χωρίς να προσθέσεις κόληση (πιο εύκολο αλλά δε σημαίνει οτι και αυτό δεν έχει επικινδυνότητα)
Μετά από οτι κάνεις τονίζω πολύ καλό καθάρισμα με βενζίνη. Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δημιουργήσεις κάποιο βραχυκύκλωμα.
επειδη δεν καταλαβα καλα αυτα που λες για τους ρελεδες το πρωτο που πρπεπει να δεις ειναι αν οπλιζουν οι ρελεδες της εξοδου ....αν δεν οπλιζουν αυτοι δεν παιζει τιποτα
δευτερον
αν δεν οπλιζουν πρπει να δεις αν υπαρχει ταση dc στις αντιστασεις εξοδου του καθε ενισχυτη ....
αν υπαρχει τιποτα παραπανω απο 50 μιλιβολτ οι ρελεδες της εξοδου δεν θα ανοιξουν
Πρόσεξε επίσης να μην υπερθερμάνεις το ολοκληρωμένο. Μην είσαι με το κολλητήρι για ώρα στο ολοκληρωμένο.
Καλημέρα σε όλoι την παρέα. Τελικά πήγα και πήρα τα δυο ρελε που δεν όπλιζαν από ότι πιστεύω τουλάχιστον. Το θέμα είναι ότι το ένα ρελε που είναι πάνω ο ενισχυτής είχε 4 επαφές στα 24Vdc και αυτός που μου έδωσε ο πωλητης από το κατάστημα ηλεκτρονικών έχει 8 επαφές και είναι 24Vdc ( Καθώς δεν υπάρχη το ίδιο παρά μόνο αν τα βρω στην αντιπροσωπεία του ενισχυτή μου είπε) και του λέω έχει 4 το άλλο και μου λέει βρες πια πόδια του καινούργιου ρελε σου χρειάζονται και τα υπόλοιπα κοφτα
. Αλλά πια είναι τα πόδια που μου χρειάζονται
???
http://www.electronica-pt.com/index....tdown/id,5824/ εδω εχει το σχεδιο,μελετησε το
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mystaki g : 13-09-09 στις 11:51