Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 28

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη d.r soutras
    Μέλος
    Περιοχή
    Αθήνα Αγία Παρασκευή

Προεπιλογή

Παίδες βοήθεια! Που θα βρώ trigger transformer στο εμπόριο;;; Έχει κανείς σας καμια ιδέα;;; Βρήκα απο το ebay αλλα το παληκάρι δεν στέλνει στο Ελλάντα!
    Λινκ ebay

Η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό!
    Θεωρία είναι όταν τα ξέρεις όλα κ δεν λειτουργεί τίποτα, πράξη είναι όταν λειτουργούν όλα κ δεν ξέρεις το γιατί!
    http://dcpf.justgoo.com/

Το avatar του χρήστη gep58
    Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Φίλε d.r soutras,
    επανέρχομαι γιατί φαίνεται από τα γραφόμενά σου
    Είμαι 99% σίγουρος ότι φταίει ο μ/τ έναυσης...
    ότι δεν έχεις ολοκληρώσει τους ελέγχους για να πεις με σιγουριά ότι φταίει ο trigger transformer.
    Πρώτα-πρώτα, έκανες τον παρακάτω έλεγχο και τι βρήκες από τις μετρήσεις;
    Μπορείς να μετρήσεις και το μ/ς έναυσης ωμικά μήπως έχει κοπεί κάποιο από τα άκρα του επίσης από εξωτερική πίεση.
    Εγώ προσπαθώ να σε βοηθήσω ακολουθώντας τις κινήσεις που θα έκανα ο ίδιος. Αν δεν θέλεις, για οποιοδήποτε λόγο, να κάνεις αυτά που σου γράφω και να ενημερώνεις για το αποτέλεσμα, μπορείς να μου πεις να σταματήσω.
    Καταλαβαίνεις ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μπαταρία αλλά με υψηλή τάση!
    Επομένως θεωρώ, ότι οι όποιες μετρήσεις και έλεγχοι πρέπει να γίνουν προσεκτικά και βήμα-βήμα για να μην έχουμε δυσάρεστες "εκφορτίσεις".

Είναι καλύτερα πιστεύω να εξαντλήσουμε όλες τις περιπτώσεις της αιτίας παρά να ψάχνεις για τον μ/στή που σίγουρα δεν βρίσκεται εύκολα και στο τέλος να αποδειχθεί ότι φταίει κάτι άλλο.
    Όλα αυτά σου τα λέω από την εμπειρία μου σ΄αυτά τα κυκλώματα, γιατί στα περ. δέκα χρόνια που ασχολήθηκα με επισκευές επαγγελματικών photoflash (φοτητών και studio) δεν έτυχε ποτέ να αλλάξω αυτό το εξάρτημα λόγω βλάβης του. Μία ή δύο φορές αν θυμάμαι είτε από πτώση είτε από ξένο χέρι είχαν κοπεί τα άκρα τους τα οποία ξανακόλλησα και λειτούργησαν κανονικά.
    Τώρα αν είσαι τόσο... τυχερός και αποδειχθεί ότι είναι κατεστραμμένος... τι να πω.

gep58
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gep58 : 07-01-09 στις 22:25
    P Σώστε ένα δέντρο και προστατέψτε το περιβάλλον μας.
    Μην το τυπώνετε αν πραγματικά δεν υπάρχει λόγος.

Το avatar του χρήστη d.r soutras
    Μέλος
    Περιοχή
    Αθήνα Αγία Παρασκευή

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gep58 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγώ προσπαθώ να σε βοηθήσω ακολουθώντας τις κινήσεις που θα έκανα ο ίδιος. Αν δεν θέλεις, για οποιοδήποτε λόγο, να κάνεις αυτά που σου γράφω και να ενημερώνεις για το αποτέλεσμα, μπορείς να μου πεις να σταματήσω.
    Όχι φίλε gep58 δεν τίθεται λόγος, η βοήθεια σου είναι πολύ σημαντική για εμένα κ το εκτιμώ ιδιαιτέρως.
    Ξαναμέτρησα τους πυκνωτές κ τις λάμπες, όπως ηταν αναμενόμενο ίδια τάση μεταξύ ζευγαριού πυκνωτή κ λάμπας. Ο πυκνωτής που είναι διπλα στο logo CHROMO παίρνει τάση 330V ενώ ο άλλος 310V. Μέτρησα τον μ/τ κ μόνο τα διαγώνια ποδαράκια του συνδέονται με ένδειξη 55 - 60Ω. Τα υπόλοιπα ποδαράκια δεν επικοινωνούν. Μπορεί η περιέλιξη του μ/τ να είναι τοσο μικρή ωμικά έτσι ώστε οι μετρήσεις σε αυτόν να είναι ορθές;; "Λίγο δύσκολο ε;;;" Για να είμαι ειλικρινής έχει φάει μια σαβούρα η συσκευή κ ο μ/τ στο ένα ποδαράκι του στην βάση έχει ένα μικρό ρήγμα.
    Παραθέτω φοτό για να καταλάβετε.
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες
    Η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό!
    Θεωρία είναι όταν τα ξέρεις όλα κ δεν λειτουργεί τίποτα, πράξη είναι όταν λειτουργούν όλα κ δεν ξέρεις το γιατί!
    http://dcpf.justgoo.com/

Το avatar του χρήστη kx5
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Αν τα άλλα δυο ποδαράκια δε παρουσιάζουν αντίσταση με κανένα από τα 4 τότε έχεις κάψει τύλιγμα.
    Τέτοιο μ/σ θα βρεις σίγουρα στο Φανό. Νομίζω ότι είναι κοινός για όλες τις λάμπες. Ίσως να τον βρεις με τρεις ακροδέκτες, αλλά πιστεύω ότι θα συνδεθεί χωρίς πρόβλημα στο κύκλωμά σου.

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας