Α μπράβο, τώρα ναι, βγάζει νόημα. Αυτό που ήταν κρυμμένο από κάτω έχει τη lithium battery 3.7V. Λοιπόν θα ακολουθήσεις προσεκτικά τα βήματα στο παρακάτω βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=xBvw1TLHyqM
Το έχω κάνει και έχει δουλέψει.
Α μπράβο, τώρα ναι, βγάζει νόημα. Αυτό που ήταν κρυμμένο από κάτω έχει τη lithium battery 3.7V. Λοιπόν θα ακολουθήσεις προσεκτικά τα βήματα στο παρακάτω βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=xBvw1TLHyqM
Το έχω κάνει και έχει δουλέψει.
αρα εκει ειναι το προβλημα?
Ναι, πολύ πιθανό! Ούτως ή άλλως εφόσον είναι παλιό μηχάνημα σίγουρα θα θέλει αλλαγή η μπαταρία!
αυτα δεν υπαρχει περιπτωση να τα βρω πουθενα στο εμποριο περα απο εξωτερικο ωστε να μν καθομαι να κανω αυτη τη διαδικασια....δεν το εχω ξανακανει και ψιλοφοβαμαι να το επιχειρησω
Φίλε Γιάννη,
μία θήκη μπαταρίας CR2032 θα βρεις σίγουρα στ΄ εμπόριο όπως και την εν λόγω μπαταρία κι είναι
εύκολο να κολλήσεις ένα καλωδιάκι του + της μπαταρίας στο pin20 της 24pins βάση της SRAM : DS1213,
κι ένα ακόμα του - της μπαταρίας στο pin16 αυτής της 24pins βάσης.
Επί πλέον θα σου ΄λεγα να ξεκολλήσεις από τη PCB το κολλημένο με σιλικόνη εξάρτημα που ΄ναι δίπλα
στον κρύσταλλο X1 (12,90. 2B 9816) που φαίνεται στη 1η από αριστερά photo του post σου #5 κι αποσπώντας
το από το σασί να διαβάσεις τα στοιχεία του.
Είναι ηλεκτρ/κός πυκνωτής ή συστοιχία μπαταριών 3V6 που τροφ/τεί την SRAM : DS1213, κι έχει μηδενιστεί μ΄
αποτέλεσμα να μην τροφ/ται η μνήμη;
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
mikemtb73 (16-11-22)
Δημητρη, 24pin ή 28pin ειναι η βαση?
Μην κολληθει σε λαθος pin η μπαταρια
28 πιν ειναι η βαση
Ναι Γιάννη,
έχεις δίκιο παρασύρθηκα από το video στο YouTube που παρέθεσε ο φίλος Μανώλης αλλά εκείνο αφορά την SRAM : DS1287.
Τ΄ IC : DS1213 είναι πράγματι συγκολλημένο σε βάση 2X14 pins (28pins) οπότε διόρθωσε σε παρακαλώ το + της μπαταρίας
πηγαίνει στο pin28 (VCC) και το - στο pin14 (GND).
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
age80 (16-11-22)
καλησπερα υπαρχει ακομα μια μνημη με το ιδιο τσιπ αλλα σε ds1213d που αποτελειται απο 32πιν εκει συνδεσιμολογια της μπαταριας ειναι το 16 και 32 με πλιν και συν εννοω?