Που μετρας αυτη την ταση;
Με τι αναμενο;
Καποια φωτο του δυναμο;
Που μετρας αυτη την ταση;
Με τι αναμενο;
Καποια φωτο του δυναμο;
Έχω ένα βολτόμετρο στον αναπτήρα αλλά και με πολύμετρο στους πόλους της μπαταρίας το ίδιο μετράει. Όταν η τάση πέφτει στα 12.1 έως 11.9 ανάβει το λαμπάκι της μπαταρίας. Το θέμα είναι ότι το κάνει κάθε πρωί ή αν μείνει πάνω από 10 ώρες σβηστό το αυτοκίνητο.
Από κατανάλωση εκείνη τη στιγμή συνήθως μόνο το ραδιόφωνο.
Στάλθηκε από το Redmi 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
δηλαδη απο το βραδυ εως το πρωι εχεις τοση μεγαλη πτωση τασης ; η συνεχιζει η πρωτη βλαβη;
Αρχικά δεν νομίζω ότι υπάρχει συμμετοχή ρελέ στο κύκλωμα φόρτισης.
Το θέμα είναι τι άλλαξες, το δυναμό είναι ακριβό βαρύ κομμάτι του κινητήρα που περιστρέφεται και με μαγνήτες δημιουργεί ηλεκτρική ενέργεια το οποίο εν συνεχεία το alternator το κάνει συνεχές και τέλος το regulator το σταθεροποιεί ώστε να μην έχει μεγάλη διακύμανση το voltage.
Συνήθως alternator & regulator είναι μαζί. Εάν αυτό έχει πρόβλημα, τότε μάλλον είναι ελαττωματικό ή δεν συνδέθηκαν σωστά τα καλώδια (και άρα χάλασε) ή δεν είναι για το απαιτούμενα Watt (άρα πάλι χάλασε).
Εάν μπορείς ανέβασε φωτό του είδους...
Χθες ξαναπήγα συνεργείο γιατί το πρόβλημα ήταν έντονο, το παρουσιάζε πολλές φορές στη διάρκεια της ημέρας, και μου άλλαξαν ξανά το δυναμό. Τώρα περιμένω να δουλέψει κάποιες ώρες για να δω τι θα συμβεί.
Στάλθηκε από το Redmi 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Fingers crossed!!!
Με την αλλαγή του τρίτου δυναμό δουλεύει καλά. Για να κλείσει το θέμα. Ευχαριστώ.
Στάλθηκε από το M2103K19G μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
mikemtb73 (09-09-21)
Παράξενα πράγματα, 2 δυναμό προβληματικά μου μοιάζει λίγο χλωμό...
Είσαι σίγουρος ότι δεν άλλαξαν κάτι άλλο ακόμα;