Επομένως η δίοδος λειτουργεί.
Αποσύνδεσε από το πρωτεύον του μετ/στή τα 2 καλώδια και μέτρα με προσοχή μην ακουμπήσουν μεταξύ τους ή στη λαμαρίνα αν έρχεται τάση σ' αυτά όταν ενεργοποιείς τον φούρνο.
Επομένως η δίοδος λειτουργεί.
Αποσύνδεσε από το πρωτεύον του μετ/στή τα 2 καλώδια και μέτρα με προσοχή μην ακουμπήσουν μεταξύ τους ή στη λαμαρίνα αν έρχεται τάση σ' αυτά όταν ενεργοποιείς τον φούρνο.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gep58 : 10-08-20 στις 21:09
P Σώστε ένα δέντρο και προστατέψτε το περιβάλλον μας.
Μην το τυπώνετε αν πραγματικά δεν υπάρχει λόγος.
Τι είναι το νήμα του δευτςρευοντος
Στάλθηκε από το Redmi 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ο μετασχηματιστής πρέπει να έχει 2 τυλίγματα στο δευτερεύον ,έτσι δεν είναι;
Μανώλη ο φούρνος είναι αυτός?
Αν ναι ένα τυπικό σχέδιο φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.
Οι μικροδιακότες PRIMARY, SECONDARY και MONITOR είπες είναι καλοί (στο σχέδιο φαίνονται σε κατάσταση ανοικτής πόρτας). Από τη στιγμή που 1) ανάβει η λάμπα, 2) γυρίζει ο δίσκος, 3) δουλεύει ο ανεμιστήρας και 4) μετράει χρόνο (και βέβαια μετά σβήνει) ενεργοποιόντας τον φούρνο τα επόμενα που πρέπει να ελέγξεις είναι ο POWER CONTROL και το AC RELAY κι αν υπάρχει και κανένας θερμοστάτης ασφαλείας του magnetron που ίσως έχει ανοίξει.
HF12023.jpg
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gep58 : 12-08-20 στις 18:07
Καλησπέρα.Ο φούρνος είναι αυτός που δηχνεις στη φωτογραφία...Ανάβει η λαμπα και ο ανεμιστήρας,γυρίζει και ο δίσκος και κανονικά ο χρονοδιακοπτης δουλεύει.Δυο θερμοασφαλειες υπάρχουν ,μια πάνω στοαγμητρο και μια πάνω από το θάλαμο..Είναι και οι 2 οκ....Δεν ξέρω πως πρέπει να ναι η λειτουργία των διακοπτών της πόρτας (αν πχ όταν πατηθουν πρέπει να διακόπτεται η συνέχεια; Δε ξέρω) αλλά με το buzzer όταν τους πατάω όλοι έχουν κανονικά συνέχεια.....Το power control που είναι;...υπάρχει μια πλακέτα που έρχονται τα 230v ..έχει πάνω ένα rc φίλτρο κάτι κεραμικές αντιστάσεις και ένα relay ...Αυτό εννοείς;;;Να πω ότι το grill του φούρνου δουλεύει κανονικά...
Το γκριλ έχει δικό του κύκλωμα ανεξάρτητο από τα μικροκύματα.
Οι 2 μικροδιακόπτες (PRIMARY, SECONDARY) έχουν κλειστή επαφή όταν κλείνει η πόρτα και ο 3ος (MONITOR)ανοικτή.
Προτείνω να κάνεις τα παρακάτω.
Το πρωτεύον του μετ/στή παραμένει ασύνδετο.
Βρες το καλώδιο του πρωτεύοντος του μετ/στή που πάει στο AC RELΑΥ.
Θα πάρεις μετρήσεις από την τάση μεταξύ του άλλου καλώδιου του πρωτεύοντος και 1) πριν την επαφή του relay και 2) μετά την επαφή αφού ενεργοποιήσεις τον φούρνο. Παράλληλα με την επαφή πρέπει να υπάρχει μια βαττική αντίσταση θα σε διευκολύνει να βρείς της 2 πλευρές της επαφής του ρελέ.
Αν συνεχίζεις να παίρνεις ~15V αντί των 230V που πρέπει τότε η επαφή που βρίσκεται στους επιλογείς του πάνελ και δίνει ρεύμα στο ρελέ δεν κλείνει σωστά.
Θα την βρεις ακολουθώντας το καλώδιο που φεύγει από την επαφή του ρελέ προς το πάνελ. Ψάξε εκεί το λόγο που δεν στέλνει ρεύμα στο ρελέ.
Πριν λίγο, κούνησα τις επαφές από τη μεριά της εισόδου και από τη μεριά του επιλογέα και τσουπ ήρθαν 230 στο πρωτεύον,το συνδεσα και δούλεψε ο φούρνος....Πήρα τη χαρά και έκλεισα το καπάκι και πάλι δε δουλεύει...Ξαμαμετραω στο πρωτεύον και πάλι 15 v....θα τεεκαρω αύριο αυτά που μου είπες Γιώργο....αν τελικά έχει το θέμα ο επιλογέας ,και συνδέσω το πρωτεύον αμέσως με τα 230 που πάνε παράδειγμα στη λάμπα θα έχω πρόβλημα;