Πιο αργά θα ελεγα.
Στάλθηκε από το FIG-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Πιο αργά θα ελεγα.
Στάλθηκε από το FIG-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Για ποιό λόγο; Σαν διαιρέτης τάσης λειτουργεί, στην αντίσοιχη θέση θα δίνει τον ίδιο λόγο διαίρεσης, ανεξαρτήτως τιμής.
Εγώ πιστεύω ότι η ένταση θα αυξάνει με τον ίδιο αντιληπτό ρυθμό - εφ'όσον αντικτασταθεί με ίδιου τύπου, δηλαδή λογαριθμικό με λογαριθμικό, όχι γραμμικό!
mikemtb73 (12-02-21)
Όπως λέει κι ο Νίκος δεν υπάρχει κάποιο θέμα να μην λειτουργήσει αρκεί να είναι ίδιου τύπου, απλά στο τέρμα της κλίμακας, π.χ. στα 50ΚΩ αντίσταση, αν αυτό που είχε πριν ήταν max 10ΚΩ αντίσταση, η ένταση του ήχου θα είναι αρκετά χαμηλότερη από την προηγούμενη στο peak resistance...υποθέτω.
Επιμένω, πρακτικά δεν θα έχει διαφορά ούτε στην ένταση, εφόσον το ποτενσιόμετρο της έντασης λειτουργεί σαν διαιρέτης τάσης. Η απόλυτη τιμή του θα έκανε διαφορά εάν ήταν συνδεδεμένο σαν ροοστάτης. Σαν διαιρέτης τάσης, επηρρεάζει μόνο τη σύνθετη αντίσταση εισόδου, αλλά στην προκειμένη περίπτωση απλά την ανεβάζει, δεν θα επηρρεάσει τη στάθμη του ήχου σε κανένα σημείο της διαδρομής του.
Συμφωνώ Νίκο. Όμως αν χρησιμοποιείται ως ροοστάτης;; για αυξομείωση έντασης ρεύματος και κατ' επέκταση έντασης ήχου;; Δεν ξέρω, απλά θα ήταν καλύτερα να είχαμε το σχηματικό.
Το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο στη συγκεκριμένη θέση (line in) και σε χαμηλού κόστους μηχάνημα. Σίγουρα θα βοηθούσε το σχηματικό, αλλά με βάση τα προηγούμενα τα λεφτά μου είναι σε συνδεσμολογία διαιρέτη στη διαδρομή του σήματος.