Όταν γεμίσει και ενεργήσει διακοπή ο πρεσσοστάτης, ακούγεται το ξεφύσημα που αδειάζει τον σωλήνα από το συμπιεστή στην ανεπίστροφη;
εγω απο τα ολιγα λεω για πυκνωτη . σωστη η παρατηρηση του κ Τασου στο ποστ 13 αν σταματαει ΣΩΣΤΑ το αντεπισροφο μεγαλη δουλεια αλλα αφου μας λες οτι εβγαλες το σωληνα απο το κοφλερ που παει στο καζανι κ δεν ξεκιναει τωτε ειναι πυκνωτης Αυτος δεινει στο πρωτευων τυλιγμα εκκινησης και μετα συνεχειζει το λειτουργειας
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Μετά από συμβουλή για έλεγχο των πηνίων του μοτέρ, έβγαλα τον ιμάντα, έμεινε δηλ. σκέτο το μοτέρ με την τροχαλία του. Δηλαδή μηδενικό φορτίο πάνω του. Το μοτέρ ξεκινάει και γυρίζει στις στροφές του (λογικά κάπου 2800/min). Με ένα ξύλο-τάκο ακούμπησα πάνω στη τροχαλία ασκώντας σταδιακά πίεση για να το φρενάρω. Με πολύ λίγη πίεση το σταμάτησα. Το μοτέρ δεν έχει δύναμη, είναι ξεψυχισμένο.
Για να περιστραφεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ χρειάζεται να αλληλεπιδράσουν δυο μαγνητικά πεδία ένα του στατορα και ένα του ρότορα. Αφού είναι οκ ο μαγνήτης του ροτορα σου τότε το πρόβλημα ειναι στα πηνία του στάτορα
Πως ξέρω ότι ο ρότορας είναι εντάξει; (δεν έχει πηνία ούτε καλώδια σύνδεσης, ένα μασίφ κομάτι είναι). Πως τον ελέγχω;
DSCF0128.jpg
Τα πηνία του στάτορα τα μετράω με ωμόμετρο περίπου 5-7 Ohm, θα τα ξαναμετρήσω. Από ότι διάβασα αυτό με τη κάπως μεγαλύτερη ωμική αντίσταση είναι το εκκίνησης. Τον πυκνωτή τον μετράω 39,1μF, κοντά στην ονομαστική των 40. Υπάρχει περίπτωση να τον μετράω οκ και αφού περιστραφεί και δουλέψει το μοτερ να έχει πρόβλημα ο πυκνωτής και να απορροφά ενέργεια-δύναμη;
DSCF0123.jpgDSCF0127.jpg
κανε και μια αμπερομετρηση να δεις τι τραβαει οταν γυρναει ελεύθερα
Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ναι δεν έχει καλώδια γιατί είναι ένας μαγνήτης καλώδια έχουν οι ηλεκτρομαγνήτες. Τι εννοείς πως τον ελέγχεις; ένας τρόπος υπάρχει μόνο αν κολλάει επάνω του κάποιο μέταλλο. Αυτά σταδιακά με τα χρόνια χάνουν την ένταση τους και εξασθενούν. Κάποτε είχα δει ένα βίντεο πως τα μαγνητίζουν ξανά αν το βρω θα το ανεβάσω