Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 28

Μέλος
    Όνομα
    Μελέτης
    Περιοχή
    Ερυθρές

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από George92 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στο διαμέρισμα είχα τέτοιο πίνακα . Είναι αρχές 70-75. Είχε γίνει μια αναβάθμιση ~1996.
    Πριν 6 μήνες ήρθε αδειούχος ηλεκτρολόγος , μου αφαίρεσε τη βιδωτη ασφάλεια , έβαλε αυτοματη ασφάλεια και αλλάξαμε και το ρελέ διαφυγής που είχε ήδη.
    Επίσης μου τράβηξε και μια γραμμή για το κλιματιστικό και άλλαξε και 2-3 μικροαυτοματους .

Στάλθηκε από το Mi A2 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    Φοιτητής Μηχ.Πληροφορικής Τ.Ε

Το avatar του χρήστη apavlidis
    Μέλος
    Όνομα
    Ανδρέας Παυλίδης
    Περιοχή
    Καβάλα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από meletis_m Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στο διαμέρισμα είχα τέτοιο πίνακα . Είναι αρχές 70-75. Είχε γίνει μια αναβάθμιση ~1996.
    Πριν 6 μήνες ήρθε αδειούχος ηλεκτρολόγος , μου αφαίρεσε τη βιδωτη ασφάλεια , έβαλε αυτοματη ασφάλεια και αλλάξαμε και το ρελέ διαφυγής που είχε ήδη.
    Επίσης μου τράβηξε και μια γραμμή για το κλιματιστικό και άλλαξε και 2-3 μικροαυτοματους .

Στάλθηκε από το Mi A2 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    Η ασφάλεια τηξης πρέπει να παραμείνει στον πίνακα η έστω νε μπει neozed είναι πιο ασφαλής για γενική ασφάλεια. Οι αυτόματες πολλές φορές και για διάφορους λόγους είτε δεν πέφτουν είτε πέφτουν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα το οποίο μπορεί να αποβεί μοιραιο

Στάλθηκε από το SM-A320FL μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    -Αγόρασε Philips, είναι καλή.
    -Είσαι μαλ@κας;

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Πατήσια

Προεπιλογή

Ευχαριστώ παιδιά, τότε να βάλω το ρελέ και θα κρατήσω απόδειξη και θα το αφαιρέσω από το τελευταίο ενοίκιο και ας τσιριζει δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Δεν θέλω να μου καεί κάποια συσκευή

Το avatar του χρήστη klik
    Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

Το ρελε δεν εχει σχεση με το αν θα καει καποια συσκευή σου. Λάθος το εχεις καταλάβει

5. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον klik για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

meletis_m (08-11-20)

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Ευχαριστώ παιδιά, τότε να βάλω το ρελέ και θα κρατήσω απόδειξη και θα το αφαιρέσω από το τελευταίο ενοίκιο και ας τσιριζει δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Δεν θέλω να μου καεί κάποια συσκευή
    Και το ρελέ προστασίας να βάλεις , εκ βαθέων δεν προστατεύεις τις συσκευές .

Το καταλληλότερο με την έννοια που το θέτεις (προστασία για τις συσκευές ) είναι ο επιτηρητής τάσης .
    Στατιστικός σε οικίες που έχουν ρελέ προστασίας οι βλάβες συσκευών είναι πολύ συχνότερες από τις οικίες που δεν έχουν ρελέ προστασίας , όσο και αν φαίνεται παράξενο .

Το ρελέ προστασίας δίνει περισσότερη έμφαση στην προστασία με την έννοια του "αντιηλεκτροπληξιακού" (και όπως καταλαβαίνεις "ηλεκτροπληξία" δεν παθαίνουν οι συσκευές ) ο όρος που ταιριάζει περισσότερο στις ηλεκτρικές συσκευές για προστασία είναι η λέξη "Βραχυκύκλωμα" ή και υπερφόρτωση , υπόταση (ρεύματος) , υπέρταση (ρεύματος ) . Το ρελέ προστασίας δεν προστατεύει από τις 3 αμέσως παραπάνω κατηγορίες (αυτό το κάνουν οι απλές ασφάλειες του πίνακα ).

Το ρελέ προστασίας προστατεύει τις συσκευές με την έννοια της πρόληψης (πριν το βραχυκύκλωμα) = η ζημιά πάλι είναι υπαρκτή για την συσκευή καθώς το ρελέ προστασίας προειδοποιεί για την ζημιά που όντως είναι υπαρκτή και δεν γλυτώνεις την αντικατάσταση της ζημιάς που έχει συμβεί .

Αν ήταν έτσι τότε όσες κατοικίες είχαν ρελέ προστασίας δεν θα χαλούσαν ποτέ οι συσκευές . Η πραγματικότητα έδειξε ότι οι "ζημιές " σε συσκευές με προστασία ρελέ είναι οι συχνότερες και λόγω πρόληψης .

Σε καμιά περίπτωση δεν εννοώ ότι το ρελέ προστασίας δεν είναι απαραίτητο , αντίθετα είναι χρήσιμο για την "συσκευή" περισσότερο που λέγεται άνθρωπος .

Ας πάρουμε το ψυγείο σου , σε συνδυασμό με κάποια υπόταση ή υπέρταση δικτύου της Δεη .
    Επίσης γνωρίζεις (πιθανά ) ότι σε υπέρταση ή υπόταση έχουν καταστραφεί συσκευές .
    Το ρελέ προστασίας δεν προστατεύει την συσκευή (για τον λόγο αυτό υπάρχουν άλλωστε τα ups και οι επιτηρητές τάσης ρεύματος δικτύου) και είναι καταλληλότερες για προστασία .

Άλλη προστασία είναι να μην νοικιάζεις σπίτι από ιδιοκτήτες που δεν βάζουν τα απαραίτητα (ρελέ προστασίας + επιτηρητή τάσης ) αν πρώτα μπεις στο σπίτι και μετά καταλάβεις ότι το σπίτι δεν σου κάνει , είσαι συνένοχος μαζί με τον ιδιοκτήτη. (σαν να λέμε αγοράζεις αυτοκίνητο μεταχειρισμένο , και αργότερα κατάλαβες ότι αυτό δεν ήταν ποτέ ασφαλισμένο ή ποτέ δεν πέρασε από Κτεο ή ποτέ δεν αλλάχτηκαν λάδια στον κινητήρα )

7. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Κυριακίδης για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

MAIK721 (14-11-20)

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Πάτρα, Αχαία

Προεπιλογή

επειδη οι καλοι λογαριασμοι κανουν και τους καλους φιλους (λεμε τωρα).
    εισαστε λαθος και οι δυο. αυτος λαθος που νοικιαζει σπιτι χωρις να τηρουνται καποια ελαχιστα στανταρ ασφαλειας. και εσυ λαθος που πας τσαμπουκαλιδικα να κανεις οτι προσθηκη η επισκευη θεωρεις πανω στην ιδιοκτησια του αλλου και μετα να του πας τον λογαριασμο.
    συζητηστε λογικα, και βρειτε μια λυση που να ικανοποιει και τους δυο. οι αποφασεις δεν παιρνονται μονομερως και ειδικα απο την πλευρα του ενοικιαστη. στο τελος πες του αν δεν τα βρειτε οτι σκοπευεις να αποχωρησεις απο το σπιτι γιατι υπαρχει σοβαρος λογος ασφαλειας για τον οποιο αν συμβει κατι θα ειναι εκτεθειμενος αυτος. εγω προσωπικα δεν θα νοικιαζα σπιτι που δεν εχει εναν αξιοπρεπη πινακα και φυσικα αντιηλεκτροπληξιακο. το κοστος του αντιηλεκτροπληξιακου ειναι πραγματικα τιποτα μπροστα σε αυτο που μπορει να βρει καποιον αν συμβει ατυχημα. ενα μονοφασικο ρελε επωνυμο εχει τιμη αγορας 30€. πες οτι θα σου παρει και αλλα τοσα ο ηλεκτρολογος. μιλαμε για 60€. εγω θα τον εβαζα ακομη και εαν δεν τον πληρωνε ο ιδιοκτητης με δικα μου εξοδα.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Πατήσια

Προεπιλογή

Μίλησα μαζί του, του είπα για το ρελέ και ότι θα ήθελα να το βάλω και αυτός άρχισε να φωνάζει, "τόσα χρόνια το νοικιάζω και κανείς δεν μου είπε για ρελεδες", "τίποτα δεν παθαίνει καμία συσκευή" και αυτές είναι "μουφές των αερατζιδων ηλεκτρολόγων για να ζήσουν". Τι να σου πω. Καλά δε όταν του είπα για ρελέ και επιτηρητή τάσης μου λέει βάλε ότι θες το ενοίκιο θα το πληρώσεις κανονικά... Προφανώς και φταίω γιατί όταν το νοίκιασα δεν κοίταξα κάν τον πίνακα επειδή είχε ρεύμα... Όταν έκανα την μετακόμιση ήταν αργά.... Τώρα έχω προβλήματα.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Μίλησα μαζί του, ... Όταν έκανα την μετακόμιση ήταν αργά.... Τώρα έχω προβλήματα.
    Γιαυτό σου έβαλα τα περί #3 (επαναλαμβάνω μεν μη εγκεκριμένο ) αλλά τουλάχιστον ακραίο που βοηθάει στην ασφάλεια σου. (αλλά σε καμιά περίπτωση στις συσκευές)
    Στις συσκευές π.χ. ο ρελές παραδέχομαι ότι βοηθάει σε ορισμένου τύπου "βλάβες" που στην ουσία δεν είναι βλάβες , π.χ. η πτώση του ρελέ επειδή ένα πλυντήριο ρούχων είχε διαρροή νερού και βρέχονταν απλά κάποια καλώδια (φώναζαν τεχνικό και απλά ο τεχνικός επισκεύαζε την διαρροή νερού που έφερνε επέκταση της πτώσης του ρελέ) με αυτήν την έννοια ναι , προστατεύει τις συσκευές .
    Αλλά μια πραγματική βλάβη (ηλεκτρικής συσκευής ) π.χ. ηλεκτρικής κουζίνας που κάποια από τις αντιστάσεις της είχε ηλεκτρική διαρροή ρεύματος , αυτή την βλάβη δεν την αποφεύγεις , η αντίσταση θα αλλαχτεί έτσι κι αλλιώς . Το κέρδος σου θα είναι η προληπτική δική σου ασφάλεια . (μπορείς να χέσεις τον ιδιοκτήτη και να το πάρεις προσωπικά με δικό σου κόστος , αν δεν συμφωνήσει ούτε σε αυτό είναι όντως πρόβλημα)
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 17-11-20 στις 21:24

Το avatar του χρήστη klik
    Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

Και φυσικα μπορεις να φυγεις για λογους ασφαλείας. Η μοναδικη περιπτωση που σπαει συμβολαιο ενοικιασης εις βαρος του ιδιοκτητη

Το avatar του χρήστη chipakos-original
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Γαλατσι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από klik Εμφάνιση μηνυμάτων
    Και φυσικα μπορεις να φυγεις για λογους ασφαλείας. Η μοναδικη περιπτωση που σπαει συμβολαιο ενοικιασης εις βαρος του ιδιοκτητη
    Για την ακρίβεια ο ενοικιαστής μπορεί να φύγει όποτε θέλει από το σπίτι ακόμη κι αν δεν έχει λήξει το συμβόλαιο, ακόμη και χωρίς πραγματικό λόγο.Δέσμευση έχουν μόνο τα καταστήματα αλλιώς πληρώνουν ρήτρα.
    Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
    Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Σταθερό Τηλέφωνο] Σύνδεση παλιάς συσκευής τηλεφώνου με καντράν
    από figaro στο forum Τηλέφωνα & GPS
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-12-20, 10:11
  2. Ύδρευση ή θέρμανση ο συγκεκριμένος πίνακας
    από sdancer75 στο forum Υδραυλικά & Θέρμανση
    Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-07-20, 11:13
  3. [Δέκτης MPEG4] Παλιός δέκτης Beam Electronics
    από Karny στο forum Επίγειος & Δορυφορικός Δέκτης