Ειλικρινά δεν γνωρίζω (πως το κάνουν) είναι πλυντήρια (2πλης παροχής) που τα έβλεπα στην 10ετία του 80! (πολύ παλιά) και ποτέ δεν εξερεύνησα αναλυτικά πως λειτουργούν (γιατί ενώ ήξερα ότι υπάρχουν) δεν ενδιαφέρθηκα ποτέ. Έχω την εντύπωση με εντελώς πρόχειρη εκτίμηση ότι ανάλογα το πρόγραμμα που θα διάλεγες (40 βαθμούς - 60 - 90 ) μόνο αν διάλεγες τους 90 βαθμούς θα έπαιρνε 1ο νερό απευθείας από ηλιακό. Και αν αυτό το νερό τύγχανε να είναι 70 βαθμούς απλά συμπλήρωνε η αντίσταση την διαφορά.
Το κορυφαίο ... όλα τα άλλα είναι παπαριές. Όποιος αμφιβάλει ας έρθει σε μένα με έναν μετρητή κατανάλωσης σε πρόγραμμα 90 βαθμών να δούμε πόσο θα κάψει ο ένας με ηλιακό και πόσο ο άλλος χωρίς .. (η κόντρα όχι μόνο ως προς την κατανάλωση ρεύματος ... αλλά και ως προς την ταχύτητα της πλύσης!!)
Δεν είναι περίεργο απλά είναι ένα φοβερό πλεονέκτημα που θα προβλημάτιζε ιδιαίτερα τους κατασκευαστές (γιατί θα χρειαζόταν πολλά εξαρτήματα όπως αναφέρει και το λινκ ... 150 ευρώ αξία εκτιμούν αυτοί ... αλλά τρίχες .. δεν είναι μόνο αυτό ) θα καταστρεφόταν ο ανταγωνισμός προς τα έξω (καθώς ο κόσμος τον ενδιαφέρει ποιος το πουλάει έστω και 10 ευρώ φθηνότερα από τον άλλον)
Αν ο ηλιακός είναι κοντά στο πλυντήριο θα ήταν καλύτερα ... αλλά και πάλι μπούρδες λένε . Εγώ τόσα χρόνια αυτό κάνω και μάλιστα είμαι στον 1 όροφο και ο ηλιακός μου πάνω στο ρετιρέ του 2ου ορόφου και δεν έχω πρόβλημα ούτε στις ηλιόλουστες μέρες του χειμώνα .
Και εξηγώ ... εγώ π.χ. αν θέλω να βάλω πλύσεις επειδή χρησιμοποιώ στην πλειοψηφία σκούρα ρούχα αυτά θέλουν 40 - 60 βαθμούς το πολύ . ο ηλιακός μπορεί μέσα του να έχει 80 - 90 βαθμούς .
Ναι στην αρχή θα πάρει κρύο νερό αλλά το τελευταίο νερό που θα μπει μέσα θα έχει 80 - 90 βαθμούς που θα ισορροπήσει το κρύο του πρώτου νερού πάλι στους 40 - 60 . Και αν δεν το ισορροπήσει π.χ. έβαλα πρόγραμμα για 60 βαθμούς (και η ισορρόπηση είναι 40 - 45 - 50 βαθμούς ) απλά θα δουλέψει και λίγο η αντίσταση για να συμπληρώσει την διαφορά . Τον χειμώνα η θερμοκρασία του νερού από βρύση κατευθείαν είναι "πάγος" .. για σκεφτείτε τι ρεύμα θα χρειαστεί για να φτάσει έστω στους 60 βαθμούς.
Εγώ πρώτα ξυρίζομαι και μετά βάζω πλυντήριο ... οπότε με το ξεκίνημα μπαίνει κατευθείαν ζεστό "ιαματικό νεράκι"
Με βάλατε σε σκέψεις ρε παιδιά να ασχοληθώ με κάποιο project πατέντα με 2 βαλβίδες έτσι ώστε με δικό μας χειρισμό και ανάλογα το πρόγραμμα σε βαθμούς που θα επιλέξεις να έχεις και την σωστή θερμοκρασία από τον ηλιακό ... να είχα χρόνο μόνο.