Κάνεις για βοήθεια???
Κάνεις για βοήθεια???
Καλημέρα παιδιά, μοντέλο Pitsos P1KCL4000A/01. Έκανε την βλάβη που αναφέρεται πιο πάνω (αναβόσβηναν τα LED μετά από διακοπή ρεύματος και το ψυγείο δεν ξεκινούσε) για πολλά χρόνια, αλλά τελικά ξεκινούσε αφού πατούσα τα πλήκτρα του σε τυχαίο συνδυασμό (δηλ. δεν είχα καταλάβει τι κάνουν τα πλήκτρα για να κάνω συγκεκριμένο συνδυασμό). Μου ξαναέκανε την βλάβη τώρα που είμαι στο εξωτερικό και δεν μπορώ να βρω ανταλλακτικά, και είπα να το ψάξω για να το φτιάξω αν γίνεται ή να το πετάξω και να πάρω καινούριο στην τελική. Και η λύση δόθηκε από το site των πρωταθλητών howtofixit.gr... Άλλαξα τους πυκνωτές και το ψυγείο ήρθε στα ίσια του. Ευχαριστώ πολύ! Μεγάλη βοήθεια ήταν και οι φωτογραφίες του mioan στην σελίδα 6 του θέματος (https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater) για το ξεκούμπωμα των πλαστικών.
Επίσης σαν να έβγαλα κάποιο νόημα για το τι κάνουν τα πλήκτρα σε περίπτωση βλάβης:
1. Κάνουμε OFF με το πλήκτρο ON/OFF.
2. Κρατάμε πατημένο το πλήκτρο Super (τέρμα αριστερά) και πατάμε το πλήκτρο ON/OFF για να ξεκινήσει το ψυγείο. Περιμένουμε 5 sec με το πλήκτρο SUPER πατημένο και όταν το αφήνουμε, αρχίζει να αναβοσβήνει το LED στο 8. Το ψυγείο έχει μπει μάλλον σε κατάσταση διαγνωστικών.
4. Πατώντας το πλήκτρο C της συντήρησης (αριστερά από το ON/OFF) αλλάζει το LED που ανάβει. Κάθε LED αντιστοιχεί σε κάποια λειτουργία του ψυγείου: Ανεμιστήρας κατάψυξης, ανεμιστήρας συντήρησης, μοτέρ, κτλ. Ίσως να ξεκινάει και το σύστημα απόψυξης, δεν ξέρω γιατί σε δύο LED δεν ακούγεται ήχος. Για να γίνει έλεγχος της αντίστοιχης λειτουργίας κρατάμε πατημένο το πλήκτρο SUPER και όσο είναι πατημένο ενεργοποιείται η αντίσοτιχη λειτουργία. Π.χ. επιλέγουμε το LED 6 με το πλήκτρο C, πατάμε και κρατάμε πατημένο το πλήκτρο SUPER και όσο είναι πατημένο δουλεύει ο ανεμιστήρας της κατάψυξης.
5. Αν επιλέξουμε το LED -18 και πατήσουμε το πλήκτρο SUPER, ανάβουν τα LED της κατάψυξης και της συντήρησης που ήταν ρυθμισμένα στην κανονική λειτουργία. Έτσι το ξεκινούσα όταν είχε την βλάβη, πριν να αλλάξω τους πυκνωτές. Το άφηνα σε αυτήν την κατάσταση και μετά από κανένα τέταρτο από ό,τι θυμάμαι ξεκινούσε μόνο του. Την τελευταία φορά όμως δεν δούλεψε το σύστημα έτσι, οπότε μετά από μισή ώρα το έκλεισα/ξαναάνοιξα με το ON/OFF, ενώ ήταν στην κατάσταση με το LED -18, και πήρε κανονικά (πριν ξανακάνει την βλάβη μετά από 2 ώρες).
Τέλος πάντων, αυτά κατάλαβα από τα πλήκτρα. Το αναφέρω μήπως και βοηθήσει κάποιον μέχρι να βρει πυκνωτές. Μπορεί να ξαναξεκινήσει το ψυγείο πρόχειρα με τα πλήκτρα και να μην χαλάσουν τα τρόφιμα (δεν είναι σίγουρο ότι θα ξαναξεκινήσει, αλλά σε εμένα έχει δουλέψει 4-5 φορές το παρελθόν).
Συνημμένες και δύο φωτογραφίες με επεξήγηση για το ξεκούμπωμα της εσωτερικής θήκης της πλακέτας.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη biris : 17-08-20 στις 10:44
Γειά σας παιδιά!
Επανέρχομαι μετά απο 5 σχεδόν χρόνια στο φόρουμ,έχοντας λύσει το πρόβλημα με την λειτουργία του ψυγείου(PITSOS P1KCS4000U/02) μετά την συμβουλή του Γιώργου για την αλλαγή των πυκνωτών(έχει σώσει πολλούς απο οτι βλέπω ολο αυτό το διάστημα),γιατί έχει παρουσιαστεί άλλο πρόβλημα που έχει να κάνει με την αυτόματη απόψυξη(υποθέτω).
Πιο συγκεκριμένα,εχω δει να τρέχουν νερά κάτω αριστερά απ την πόρτα του ψυγείου τα οποία είναι απο λιώσιμο πάγου στον αεραγωγό που φτάνει πάνω απο τα φρουτοδοχεία(το ψυγείο έχει κατάψυξη πάνω,συντήρηση κάτω).Εχω κάνει απόψυξη 2 φορές για πάνω απο 48 ώρες αλλά το πρόβλημα επανεμφανίζεται κάθε 3 μήνες περίπου,οπότε τώρα είναι η τρίτη φορά που έκανα απόψυξη μακράς διάρκειας κιόλας λόγω διακοπών αλλά δεν νομίζω οτι θα λυθεί το πρόβλημα.Επίσης δεν ακούγονται αυτοί οι θόρυβοι που δημιουργούνται όταν κάνει αυτόματη απόψυξη μόνο του και δεν βρίσκω καθόλου νερό στο δοχείο αποστράγγισης που είναι πάνω απο το μοτέρ(γεμίζει μετά την χειροκίνητη απόψυξη κανονικά,δεν είναι βουλωμένο κάτι).
Αν έχετε κάποια συμβουλή θα μου ήταν πολύ χρήσιμη!![]()
Στο ψυγείο αναβόσβηναν τα led ένδειξης της συντήρησης και κατάψυξης και ακουγόταν ένας θόρυβος σαν κτύπος καθώς προσπαθούσε να ξεκινήσει το μοτέρ.
Μετά από 5 -7 φορές ξεκίνησε. Αλλά το ξαναέκανε την επόμενη ημέρα που δεν ξεκίνησε και το έκλεισα για να μη καεί το μοτέρ.
Ψυγείο ΠΙΤΣΟΣ No Frost Μοντέλο P1KCS3700U/02.
Διαβάζοντας λοιπόν όλους σας, όπου ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον και με τις οδηγίες σας που είναι βμπούσουλαςβ!!επισκεύασα το ψυγείο (ναι το έκανα για πρώτη φορά στα 59 μου) με κόστος για την αλλαγή και των δυο πυκνωτών 1 Ευρώ!
Βέβαια να αναφέρω ότι είχα την πολυτέλεια να υπάρχει στο σπίτι ένα εφεδρικό ψυγείο οπού μετέφερα όλα όσα είχα στο Πίτσος (Μπύρες. Βότκα κλπ).
Σήμερα 23.10.20. στα ανταλλακτικά η πλακέτα έχει από 125 β 130 Ευρώ. + την επίσκεψη του τεχνικού.(Από 40 β 70) ευρώ.
Από έρευνα που έκανα για την επισκευή της πλακέτας (όπως την κάναμε όλοι μας) η καλύτερη προσφορά ήταν τα 80 Ευρώ.
Θα ήθελα και εγώ να αναφέρω τα εξής.
Αφού βγάλουμε την πλαστική πρόσοψη οπού μέσα είναι σε μια πλαστική θήκη η πλακέτα δεν είναι ανάγκη να βγάλουμε το αυτοκόλλητο που είναι στην εμπρόσθια όψη της .
Όντως έχει πέντε βαυτάκιαβ (Φωτογραφία) που με υπομονή (εμένα μου πηρέ 1,5 ώρες) ξεκουμπώνουν και μετά έχεις την πλακέτα στην πλαστική θήκη της . Ανοίγεις και τα αυτάκια από την θήκη και η πλακέτα είναι στο χέρι σου.
Άλλαξα τον 470μF 16V με έναν 470μF στα 25V και τον 220μF 25V με έναν 220μF 35V.
Δουλεύει κανονικά έσβησε και το alarm .
Clips.jpgFace.jpg
Πολλές ευχαριστίες προς όλους σας και πολλά ΕΥΓΕ στο howtofixit!!!!
Με εκτίμηση
Είχα το ίδιο θέμα με ένα PITSOS P1KCS4000U/02 και το λαμόγιο ο ψυκτικός που ήρθε το Σάββατο μεσημέρι να κάνει την διάγνωση μου πήρε 30€ τα οποία όπως είπε θα αφαιρεθούν όταν αλλάξει την πλακέτα και θα πληρώσω την αξία της πλακέτας συν τα υπόλοιπα 20€ για την δουλειά του, σύνολο 50,00€
Σήμερα Δευτέρα πρωί με πήρε να μου πει ότι η πλακέτα υπάρχει και κάνει 160,00€ !!!!! συν τα 20,00€ της εργασίας του...
Στο μεταξύ εγώ είχα ψάξει για το κόστος της πλακέτα και είδα ότι την πουλούσαν 130-140€ σε διάφορα μαγαζιά και βρέθηκα και στην σελίδα σας και είδα το post αυτό.
Τελικά έβγαλα την πλακέτα και έκανα ότι και οι υπόλοιποι, άλλαξα τους δύο πυκνωτές και την μία δίοδο που είχε τελικά το πρόβλημα αλλά αφού έκανα την διαδικασία άλλαξα και τους πυκωτές κι ας μην είχαν πρόβλημα.
Τελικό κόστος γι αυτά 0,60€
Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια!!!
mikemtb73 (02-11-20)
Πρέπει να έχετε υπόψην σας όλοι ότι αυτά που ίσως κάνατε και σας βγήκαν σε καλό ο ψυκτικός ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ να τα κάνει. Γνωρίζω ψυκτικό ο οποίος πήγε σε επαγγελματικό ψυγείο ντουλάπα θάλαμος και αφού αφαίρεσε όλα τα ηλεκτρονικά που είχε το ψυγείο έβαλε όλα τα εξαρτήματα που είχαν τα ψυγεία πριν 30 χρόνια . χρονοδιακόπτες απόψυξης, ρυθμιστές θερμοκρασίας με ρόδα, τα πάντα μηχανικά. Δεν συζητάω η ζημιά που έκανε ήταν τεράστια η οποία δούλεψε για λίγο καιρό και μετά άρχισαν τα προβλήματα.Με αυτό θέλω να πω ότι υπάρχουν επαγγελματίες οι οποίοι ξορκίζουν την νέα τεχνολογία, και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ενδεχόμενη βλάβη.
Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.
καλησπερα εχω το ψυγειο pitsos p1kcl3600d/01 k αλλαξα κ τους 4 πυκνωτες κ τους μεγαλους...το εβαλα στο πριζα δουλεψε 10 λεπτα κ μετα σβησανε ολα τα λαμπακια...μονο η λαμπα αναβε μεσα κ μετα παλι ξεκινησε ..μια αναβοσβηναν τα λαμπακια..μια εσβηναν τελειως...μπορει να ειμαι τελικα κ ο μονος που δεν πετυχε η επισκευει....