Το πρόβλημα φαίνεται να λύθηκε. Οι ηλεκτρολυτικοί ελέγχθηκαν χθες το βράδυ. Βρέθηκαν να ειναι καλοί. Όμως ο πυκνωτής Χ2 προπυλαινύου (noise suppresion - αυτος με το μπλε χρώμα), βρέθηκε να ειναι εκτός προδιαγραφών. Ονομαστική τομή 100nF βρέθηκε να ειναι 87nF. Αντικαταστάθηκε. Καθαρίστηκαν οι επαφές και τοποθετήθηκε εκ νέου.
Απευθείας έγινε ο κύκλος του defrost, ο compressor στάματησε να λειτουργεί αδιάλειπτα και το δοχείο νερού έχει πλέον νερό μετά απο τον κύκλο του Defrost. Θα το παρακολουθήσω βέβαια αλλά και μόνο ότι σταμάτησε να λειτουργεί συνέχεια ο compressor είναι καλό σημάδι.
Η συντήρηση έπιασε του επιθυμητούς βαθμούς θερμοκρασίας αφού πλέον ο πάγος στους αεραγωγούς έχει εξαληφθεί και ο κύκλος του defrost λειτουργεί έτσι όπως πρέπει χωρίς να λειτουργεί συνέχεια ο compressor.
Επιπλέον βρήκα να ευκαιρία να κοιτάξω και την παλιά πλακέτα που αντικαταστάθηκε το 2021. Βρέθηκε ελλατωματικός ρελέ δλδ αυτός που δίνει εντολή για start/stop του κομπρεσσορα. Το πηνίο ήταν καλό αλλά η εσωτερική επαφή μετά τον οπλισμό δεν έκλεινε.
Η αλήθεια ειναι ότι οι πυκνωτές για το noise suppression μου έχουν τύχει και σε άλλες συσκευές και δημιουργούσαν πρόβλημα στον microcontroller με απρόβλεπτα και τυχαία συμπτώματα.
IMG_20250927_212808367_HDR.jpgIMG_20250927_212857157.jpg




Απάντηση με παράθεση