IMG_20250617_135913.jpgΛοιπόν έχω βάλει ένα Kraft 43531 Μονοβάθμιο Μονοφασικό Πιεστικό Συγκρότημα Νερού με Δοχείο 20 Λίτρων 800W. Αύτο είναι στο υπόγειο και θέλω να έχω αξιπρεπή πίεση νερού ώστε να μπορώ να κάνω ένα μπάνιο στον πρώτο όροφο άρα αν υποθέσουμε ότι είναι 3 μέτρα ο κάθε όροφος θέλω να ανεβάσει το νερό στα 9 μέτρα. Η πίεση στην παροχή στο υπόγειο είναι 2 bar στην καλύτερη περίπτωση. Συνδέοντας το πιεστικό και κόβοντας στα 3.5 bar τον πιεζοστάτη η αντλία μετά από 1 χρόνο χρήσης εχανέ απο το κέλυφος εκεί που βιδώνουν οι 4 βίδες πάνω στο μοτέρ έγινε κουρμπαριστό και άρχισε να κάνει διαροή. Και μου είπαν ότι αυτό συμβαίνει μόνο αν το συνδέσης στην παροχή και έχει πίεση πάνω από ένα bar. Kαι σκεφτηκα να βάλω μειωτή στο 1 bar αλλά ακόμη και πρίν που δούλευε χωρίς μειωτή η πίεση ήταν απλά αποδεκτή τίποτα το σπουδαίο μόλις αδειαζε το 20Lt καζάνι έπεφτε αρκετά. Φοβάμαι ότι θα αναγκαστώ να το δουλέψω όπως πριν για ενα χρόνο ακομή και μετά θα προμηθευτώ κάτι αλλό. Τι μπορώ να κάνω χωρίς δεξαμενή νερού ? το scala που είπα θα δουλευεί σωστα ?