Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 12

Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Ευβοια

Προεπιλογή ΚΟΛΛΗΣΕ Η αντλία νερού

Γεια σας! Έχω το μικρό πλυντήριο πιάτων Electrolux esf 2420 κ στην τελευταία πλύση τα έβγαζε όχι κ τόσο καθαρά κ στο κάτω μέρος στο πάτο είχε μια στρώση κάτι σαν λίπος ενώ το απορρυπαντικό το είχε πάρει. Έβγαλα το καλάθι κ έριξα λίγο ξύδι κ το έβαλα να δουλέψει δίχως τίποτα άλλο. Πήρε το νερό έκανε τα δικά του κ μετά έσβησαν οι ενδεικτικές λυχνίες που έχει κ κόλλησε στο να βγάζει το νερό. Μάλιστα του έβαλα άλλο πρόγραμμα πάλι το ίδιο. Το έβαλα στο 0 πάλι το ίδιο δουλεύει η αντλία που βγάζει το νερό ενώ δεν έχει. Ανοίγω την πόρτα κ αυτό ΑΚΟΜΗ δουλεύει σε ότι πρόγραμμα κ αν του βάλω. Το έβγαλα από την πρίζα. … μετά από 1 ώρα το έβαλα ξανά στο ρεύμα ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ κάνει. Ακόμη κ με ανοιχτή την πόρτα. Τι λέτε να έχει συμβεί; Να επιχειρήσω να το ανοίξω; Η για σέρβις;;;

Είμαι καθαρά ερασιτέχνης απλώς «πιάνουν» λίγο τα χέρια μου κ έλεγα μήπως γλυτώσω κάποια χρήματα γιατί είμαι κυριολεκτικά πανί με πανί….

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Γεια , καλό νέο έτος , δες πιθανή παρόμοια περίπτωση με τα ίδια συμπτώματα , αλλά και την επίλυση του θέματος .
    Βλέπε την τελευταία φωτό παρακάτω που την έχει με κόκκινο κύκλο (ισχυρίζεται αισθητήρας στάθμης νερού που ήθελε απλά καθαρισμό και κατόπιν αυτού δούλεψε όπως ισχυρίζεται )
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1716424.html

Σε άλλες περιπτώσεις θα λέγαμε για αντιπλημμυρική προστασία και διαρροή νερού (εξωτερική και στο πάτωμα όπου ενεργοποιεί ένας διακόπτης την αντιπλημμυρική προστασία ) , αλλά βάση του παραπάνω συμβάντος είναι διαφορετικά τα πράγματα (με ένα εξάρτημα που είναι σημειωμένο με κόκκινο κύκλο και ως φαίνεται θέλει γενικό καθαρισμό όπως ισχυρίζεται )

στην τελευταία πλύση τα έβγαζε όχι κ τόσο καθαρά κ στο κάτω μέρος στο πάτο είχε μια στρώση κάτι σαν λίπος ενώ το απορρυπαντικό το είχε πάρει.
    Αν λυθεί το πρόβλημα και σε εσένα , από εκεί και πέρα στις επόμενες πλύσεις να φροντίζεις να ξεπλένεις τα πιατικά έτσι ώστε να έχουν το ελάχιστο σε λίπη (αν δεν το φροντίζεις αυτό , θα φέρνει προβλήματα όπως την παραπάνω περίπτωση )
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 17-01-25 στις 22:28

Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Ευβοια

Προεπιλογή

Το είπα το πρόβλημα μου σε ένα γείτονα μου ηλεκτρονικό κ μου είπε κατά 90% είναι η πλακέτα κ έχει κολλήσει. Βγάλε τη κ δώσε μου την να την δω κ να την φτιάξω! Το θέμα είναι πως βγάζω την πλακέτα;;;; πρόσεξα στο μέσα μέρος της πόρτα έχει γύρω γύρω κάτι βίδες (πιθανόν να στερεώνουν το πίσω μέρος με την πόρτα ) που είναι η πλακέτα κ πως μπορώ να την βγάλω;;;;;

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS

Προεπιλογή

Καλησπέρα φίλε Κώστα,
    ΚΑΛΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉ η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ εύχομαι, μ΄ ΥΓΕΙΑ.
    Από την ιστοσελίδα : https://elektrotanya.com/electrolux_esf2420_dishwasher_sm.rar/download.html κατεβαίνει το Service Manual του πλυντηρίου πιάτων ELECTROLUX ESF2420.
    Πρόκειται για ένα συμπιεσμένο αρχείο .rar που αποσυμπιεζόμενο στο 2ο .pdf αρχείο φαίνεται η συναρμολόγηση όλου του πλυντηρίου σου.
    Είναι στην Αγγλική γλώσσα και τ΄ επίμαχο μέρος που θέλεις γράφει :
    Τ΄ ακόλουθα εξαρτήματα (εάν υπάρχουν) τοποθετούνται στ΄ εσωτερικό του
    πίνακα ελέγχου που ΄ναι ασφαλισμένος με βίδες ή με πίεση :

 Πίνακας ισχύος/οθόνης
     Συναρμολόγηση περιστρεφόμενου κομβίου
    (α) Αποσυνδέστε τις ηλεκτρικές συνδέσεις.
    (β) Σύρετε κι αφαιρέστε το συγκρότημα περιστρεφόμενου κομβίου-φλάντζας.
    Προσοχή να μην προκληθεί ζημιά στα εξαρτήματα.
    (γ) Αφαιρέστε τις 2 βίδες που το συγκρατούν στον πίνακα ελέγχου.
    (δ) Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο για να απελευθερώσετε τις τέσσερις πλευρι-
    κές γλωττίδες αγκίστρωσης.
    (ε) Αφαιρέστε την πλακέτα και το περίβλημά της από τον πίνακα ελέγχου.

Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Ευβοια

Προεπιλογή

Προσπάθησα να ξεβιδώσω τις βίδες περιμετρικά τις πόρτας αλλά πριν κάποια χρόνια το είχα ξανά πάει για σέρβις, θυμάμαι έπαιρνε συνέχεα η αντλία νερό δίχως να κλείνει. Το είχαν φτιάξει αλλά φαίνεται τις βίδες μου τις είχαν κάνει φθορά. Κ συγκεκριμένα μια βίδα ήταν αδύνατον να την ξεβιδώσω γιατί ουσιαστικά είχε φαγωθεί πάνω η οπή για να μπει το κατσαβίδι. Σαν την βάζω σε φωτογραφία. Τώρα πως μπορώ να βγάλω την βίδα;; να την φάω με κάποιο λεπτό τρυπάνι;;; εννοείται βάζοντας κάτω από την πόρτα κάποιο πράγμα για να μην την πιέζω από το βάρος μου;;;
    Με τρυπάνι θα κάνω δουλειά;;;
    https://postimg.cc/delete/dbTCTQbN/a6efa069
    https://i.postimg.cc/L5nPXKP1/1737271952505.jpg

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Με ένα ίσιο κατσαβίδι/bit κατάλληλου μεγέθους που θα το σφηνώσεις στην τρύπα της βίδας με λίγο χτύπημα (προσεκτικά, εννοείται, να μη γίνει ζημιά παραπέρα).
    Εναλλακτικά,
    https://www.google.com/search?q=bits...hrome&ie=UTF-8

Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Ευβοια

Προεπιλογή

Δυστυχώς με κανένα κατσαβίδι δεν γίνεται. ακόμη κ με ελαφρό κτύπημα. Θέλει πιστεύω δραστική λύση.

Αυτά που μου έστειλες φίλε στο Google δεν έχω τέτοια. Είναι κρίμα να αγοράσω αυτά για να φάω μια βίδα!!!
    Τρυπάνι να βάλω;;; η όχι;;;

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Αν βάλεις τρυπάνι, θα φας το κεφάκι της βίδας και το σώμα θα μείνει μέσα. Μετά πώς θα το βγάλεις;

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS

Προεπιλογή

Σφήνωσε στην οπή της βίδας ένα κατσαβίδι τύπου TORX διαστάσεων όσο κι εκείνης και προσπάθησε να την ξεβιδώσεις
    αφού πρώτα ρίξεις γύρω - γύρω από το κεφάλι της βίδας WD40.
    Σε διαφορετική περίπτωση από το link που αναφέρει ο φίλος Νίκος επέλεξε το :
    https://www.diamandino.gr/speed-out.html?sl=el&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA4rK8BhD7 ARIsAFe5LXK4FdYQYpttLFvjHjE9B7t20oe5MwY45fcDEt3Uw7 OUq9KOpj5rvJ4aAuZlEALw_wcB
    όπου με 5¤ (χωρίς τα μεταφορικά) αγοράζεις set εξωλκέων για να κάνεις τη δουλειά σου.
    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Ευβοια

Προεπιλογή

ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ για τις συμβουλές σας! Η αλήθεια είναι ότι στο «τσακ» ήμουν να χρησιμοποιήσω τρυπάνι!! Θα πάω να αγοράσω κάποιους φτηνούς εξωκλεις για βίδες μάλλον αύριο γιατί σήμερα δεν προλαβαίνω κ ευελπιστώ να την βγάλω εύκολα!

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Αντλία νερού GRUNDFOS, ανάβει το λαμπάκι έλειψης νερού.
    από κιμετ στο forum Υδραυλικά & Θέρμανση
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-07-19, 21:22
  2. Πρόβλημα σε αντλία νερού (μοτέρ) GRUNDFOS
    από limas στο forum Υδραυλικά & Θέρμανση
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο Μήνυμα: 31-12-18, 11:16
  3. αντλία νερού GROUNDFOS.δεν εκκινεί.
    από κιμετ στο forum Υδραυλικά & Θέρμανση
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-10-18, 11:09
  4. αντλία νερού GROUNDFOS.δεν εκκινεί.