Εγραψες περίπου τα εξής:
ΚαλοΏ½οΏ½ χρονία σε όλους,
Το πρόβλημα μου είναι ότι το ΖΝΧ οΏ½*ρχεται χλιαρό σε όλες τις μικτικοΏ½*ς μπαταρίες καθώς και ότι ξαφνικά από χλιαρό γίνεται πολύ κρύο και ξανά χλιαρό κ.ο.κ. Η εγκατάσταση είναι σε εξοχικό όπου πηγαίνω Χριστούγεννα-οΏ½*άσχα-καλοκαίρι για 10-15 μοΏ½*ρες τη φορά.
Απλός ηλεκτρικός θερμοσίφωνας δαποΏ½*δου Nobel 60 lt τοποθετημοΏ½*νος στο πατάρι (4 ετών). Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του όλα ΟΚ. Τον δεύτερο χρόνο, αφού οΏ½*γινε αντικατάσταση-ανακαίνιση ντουζιοΏ½*ρας-νιπτοΏ½οΏ½ρα-λεκάνης μποΏ½οΏ½καν και καινούργιες μικτικοΏ½*ς μπαταρίες και όλα ΟΚ. Από τον τρίτο χρόνο (από ποΏ½*ρισυ τα Χριστούγεννα) ερχόταν από κρύο οΏ½*ως χλιαρό νερό σε όλες τις βρύσες, με αυξομειώσεις στην θερμοκρασία (μπάνιο του τρόμου το λοΏ½*με). Η πίεση και η ροοΏ½οΏ½ στο ζεστό δεν οΏ½*χει μειωθεί καθόλου (άρα αποκλείουμε βούλωμα σωλοΏ½οΏ½να είναι όση και στο κρύο.
Ο υδραυλικός θεώρησε ότι λόγω την μη συχνοΏ½οΏ½ς χροΏ½οΏ½σης οΏ½*χουν πιάσει άλατα οι μηχανισμοί στις μπαταρίες. Άλλαξα οΏ½*ναν μηχανισμό μπαταρίας (ο παλιός οΏ½οΏ½ταν σαν καινούργιος) αλλά το πρόβλημα δεν επιλύθηκε.
Άλλαξα θερμοστάτη, τίποτα. ΜοΏ½*τρησα την αντίσταση, ΟΚ.
Ανοίχτηκε από τον υδραυλικό ο θερμοσίφωνα για τυχόν καθάρισμα από άλατα, αλλά μου είπε ότι δεν οΏ½*χει τίποτα.
Η θερμοκρασία ρυθμισμοΏ½*νη στους 60-70 βαθμούς, αναμοΏ½*νος όλη τη μοΏ½*ρα, μόνο χλιαρό ΖΝΧ. Ο θερμοστάτης κόβει και ξανανάβει κανονικά. Ο μαστός της εξόδου του ζεστού στο θερμοσίφωνα και ο σωλοΏ½οΏ½νας του ΖΝΧ καίνε.
ΞαναποΏ½οΏ½γε φοΏ½*τος πριν τα Χριστούγεννα ο υδραυλικός και μου είπε πως το πρόβλημα είναι η πολύ μεγάλη πίεση του κρύου νερού (μετά από πρόσφατες εργασίες της ΕΥΔΑοΏ½* στην περιοχοΏ½οΏ½) και δεν μπορούν να κάνουν σωστοΏ½οΏ½ μίξη οι μπαταρίες. οΏ½*ροσωρινά "οΏ½*κοψε" στο μισό την παροχοΏ½οΏ½ από την βάνα του ρολογιού (αυτό δεν αυξάνει την πίεση;;. οΏ½*ρότεινε να μπεί μειωτης πίεσης κεντρικοΏ½οΏ½ς παροχοΏ½οΏ½ς.
Το ωραίο... η πεθερά μου στο ημιυπόγειο (ίδια παροχοΏ½οΏ½-ρολόι) με παλιό θερμοσίφωνα-μπαταρίες οΏ½*χει μια χαρά καυτό νερό με την ίδια μεγάλη πίεση. Έτσι το οΏ½*ψαξα μόνος μου... ποΏ½οΏ½ρα μανόμετρο και η πίεση είναι από 4,2 οΏ½*ως το πολύ 4,5 bar. Στην κουζίνα επειδοΏ½οΏ½ οΏ½*βαλα φίλτρα κάτω πάγκου, οΏ½*βαλα μειωτοΏ½οΏ½ πριν τα φίλτρα στα 2,3 bar και η βρύση πάλι δεν οΏ½*χει πολύ ζεστό νερό. Στο νιπτοΏ½οΏ½ρα του μπάνιου οΏ½*κλεισα το μίνι βανάκι του κρύου και από το ζεστό οΏ½*ρχεται πάλι μόνο χλιαρό (άρα εγώ αποκλείω το θοΏ½*μα μεγάλης πίεσης που δεν μπορούν να διαχειριστούν οι μικτικοΏ½*ς μπαταρίες).
Υποπτεύομαι ότι οΏ½*χει φύγει-σπάσει ο εσωτερικός σωλοΏ½οΏ½νας που πάει το κρύο νερό στο κάτω μοΏ½*ρος του θερμοσίφωνα και οΏ½*τσι μόλις τραβάω ζεστό νερό ανακατεύεται κατευθείαν το κρύο που μπαίνει στο θερμοσίφωνο ψηλά στην οΏ½*ξοδο του ζεστού.
ΕνημοΏ½*ρωσα τηλεφωνικά τον υδραυλικό για το troublesooting που οΏ½*κανα και παραδοΏ½*χθηκε ότι, μετά από αυτά που οΏ½*κανα, το πρόβλημα είναι στον θερμοσίφωνα και να τον αλλάξω.
Υπάρχει κάτι άλλο να κοιτάξω πριν αγοράσω νοΏ½*ο θερμοσίφωνα;
Ευχαριστώ εκ των προτοΏ½*ρω για την βοοΏ½οΏ½θεια σας.