Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 1 από 1
    Το avatar του χρήστη dalai
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή εγκατασταση παλιου on-off κλιμ/κου για λογους εκμαθησης.

Εχω ενα παλιο 12αρι κλιματιστικο που κυριολεκτικα βρηκα πεταμενο και αποφασισα να ασχοληθω. Πηρα λοιπον τον σχετικο εξοπλισμο (αντλια κενου , εκχειλωτη, δυναμομετρο , χαλκοσωληνες κλπ ) και ξεκινησα να το φτιαξω και κατοπιν να το εγκαταστησω μονο μου . Στο θεμα των βλαβων αρχικα ειχε χαλασμενο εσωτεκο ανεμιστηρα (μαλον γιαυτο πεταχτηκε) και χαλασμενο θερμοστατη εσωτερικου στοιχειου . Αφου επισκευασα αυτα τα δυο επιτελους ξεκινησε να λειτουργει στη θερμανση .Ομως αρχισε να σηκωνει πιεση και θερμοκρασια πανω απο τα επιτρεπτα ορια οποτε η αντλια περιοδικα σταματαει και περιμενει να κρυωσει . Εχω βασιμη υποψια οτι του λειπουν και υγρα αλλα θελω να ρωτησω και εδω αν καποιος ξερει κατι παραπανω να με διαφωτησει βλεπωντας το πινακακι που εχω κανει . Δοκιμασα και στη ψυξη αλλα με τοσο κρυο δεν ξερω αν οι μετρησεις ειναι χρησιμες. θα ηθελα τις αποψεις σας.
    υ.γ.1 Γενικα ειναι ενα πειραμα απο μεριας μου με σκοπο να μαθω.Το εχω βαλει στο εργαστηριο οποτε και δεν θα ζεστενει περιστασιακα .Σκοπος μου ειναι να βαλω αργοτερα μονος μου σε ενα υπνοδωματιο του σπιτιου ενα ινβερτερ.Οποτε ξερω οτι δεν επρεπε να ασχοληθω και τζαπα κοπος ,αλλα δεν θα τολμουσα να βαλω χερι σε καινουργιο και να πεταξω 500 ευρω σε περιπτωση βλακειας.Αλλωστε τα περισσοτερα θα μεινουν οπως εχουν (ηλεκτρολογικα,τρυπες ,βασεις,χαλκοσωληνες)
    υγ.2 η εγκατασταση εγινε προσεκτικα με κενο , δοκιμη πιεσης/δυαρροων στα 250PSI με σαπουνονερο .Εβαλα μεν κανονικο αερα στην δοκιμη(με αντλια απο ψυγειο) ,αλλα μετα κρατησα παλι κενο για 20 λεπτα και ξανα δοκιμη δυαρροων (με το μανομετρο) πριν ανοιξω τις βαλβιδες .Δεν ξερω αν αυτο προκαλεσε καποια βλαβη ,αλλα δε νομιζω οτι το εσωτερικο στοιχειο εχει κατι παραπανω απο σωληνες.
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες
    • Τύπος Αρχείου: jpg temp.jpg (95,5 KB, 16 εμφανίσεις)
    "Αν εισαι ηλεκτρονικος, μπορεις να κανεις τα παντα!!"

Παρόμοια Θέματα

1. ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΑΛΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ
    από mariost στο forum Αυτοκίνητο & Μηχανή
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-07-20, 12:36
  2. Αποροφητηρας παλιος Fourlis Junker + Ruh δεν εχει φως
    από panagiotis80 στο forum Υπόλοιπες Λευκές Συσκευές
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-01-18, 20:34
  3. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-03-12, 21:21