Η ερώτησή μου αφορά τις μετρήσεις που έκανα στις αντιστάσεις ενός PCB, το οποίο είναι από τα εξαρτήματα του υπολογιστή μου. Όλες οι αναγνώσεις που έκανα σε όλες τις αντιστάσεις, μία προς μία, συμφωνούν με τις ετικέτες στις αντιστάσεις, εκτός από δύο από αυτές. Στη μία η ετικέτα είναι 4700 Ω, αλλά η μέτρησή μου δείχνει 40 Ω, και στην άλλη, η ετικέτα είναι και πάλι 4700 Ω, αλλά η μέτρησή μου δείχνει 7,60 Ω.
Οι μετρήσεις έγιναν με τις αντιστάσεις πάνω στην πλακέτα. Το περίεργο (τουλάχιστον για μένα που δεν έχουν το υπόβαθρο ως ηλεκτρονικός) είναι ότι όταν αφαίρεσα αυτές τις δύο αντιστάσεις από την πλακέτα και μέτρησα, έδωσαν τις σωστές μετρήσεις, δηλαδή 4700 Ω οπότε σημαίνει ότι δεν έχουν πρόβλημα.
Μετά την αποκόλλησή τους από την πλακέτα,αν μετρήσω την αντίσταση μεταξύ των δύο άδειων υποδοχών της κάθε αντίστασης, βρίσκω την ίδια μέτρηση όπως όταν μετρούσα, με τις αντιστάσεις πάνω στην πλακέτα. Είναι σαν το πολύμετρο να παρακάμπτει την αντίσταση και να επιλέγει μια διαδρομή με τη μικρότερη αντίσταση. Γνωρίζω ότι το ρεύμα ρέει στο "μονοπάτι" με την λιγότερη αντίσταση, οπότε είναι αυτό μια απόδειξη ότι υπάρχει βραχυκύκλωμα κάπου; Το ερώτημά μου είναι, αν αυτό αποτελεί ένδειξη ότι υπάρχει βραχυκύκλωμα κάπου στο κύκλωμα. Κοντά σε αυτές τις αντιστάσεις υπάρχει ένα IC που υπερθερμένεται. Υπάρχει περίπτωση το βραχυκύκλωμα (αν υπάρχει) να μην είναι στο IC, αλλά κάπου αλλού; Και πώς μπορώ να το εντοπίσω; Δεν έχω το Σχηματικό.
Σημ : και οι δύο αυτές αντιστάσεις συνδέονται με κάποιο από τα pins του IC (όχι το ίδιο pin)