Αρχικό μήνυμα από
nkarama
έπιασα το φτυάρι και ξεθάβω το συγκεκριμένο θέμα, μιας και ήρθε η σειρά μου με αυτό το ψυγείο.
Δεν καταλαβαίνω γιατί τα κακολογούν. 14 χρόνια τώρα δουλεύει χωρίς κανένα πρόβλημα, μόνο τα χερούλια του έχουμε αλλάξει γιατί είμαστε και ολίγον κανίβαλοι...
Ε, μετά απο 14 χρόνια ήρθε η ώρα του. Δηλώνω άσχετος με ψυγεία, αλλά θα ήθελα να το παλέψω γιατί δεν ξέρω αν αξίζει να φωνάξω κάποιον να το επισκευάσει ή να πάρω ένα καινούργιο κατευθείαν....
Πριν καμμια βδομάδα, όταν ανοίγαμε την πόρτα ο φωτισμός αναβόσβυνε. Λες και ανοιγοκλείναμε την πόρτα. Παράλληλα ακούγονταν και κάποια κλικ όσο το φως είχε πάθει "Barbarella" ....
Επίσης καμμιά φορά, ακουγόταν επανελλημένα ένα κλικ-κλικ (καθε περίπου 3 με 4 δευτερόλεπτα) για πολύ ώρα.
Καμμιά φορά ακούγετε και το μοτέρ να προσπαθήσει να εκκινήσει αλλά να κόβει....
Αποφάσισα να κάνω το ευκολότερο πράγμα και να αλλάξω τον πυκνωτή του μοτέρ. Δεν άλλαξε κάτι, η συμπεριφορά είναι ακριβώς η ίδια. Αλλά βρήκα την ευκαιρία και άκουσα οτι το κλικ ακουγόταν απο εκεί που φαίνετε οτι είναι η βαλβίδα που φαίνετε να επιλέγει αν θα λειτουργεί μόνο η κατάψυξη ή και η συντήριση....
Εχτές άναψε ο συναγερμός θερμοκρασίας για την κατάψυξη. Το άφησα και σήμερα το απόγευμα κατάφερε (μάλλον) να πιάσει θερμοκρασία και να κόψει... Να προσθέσω ότι μέχρι το πρωί ο συναγερμός δεν είχε "καθαρίσει" και παρατήρησα αρκετό πάγο σε όλη την πλάτη της συντήρησης, πράγμα που δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί (τουλάχιστον όχι τόσο πολύ)...
Μήπως υποπτεύετε κανείς τι μπορεί να είναι?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!