Αν αλλάξω πυκνωτές λέτε να στρώσει;
bbb.jpg
Αν αλλάξω πυκνωτές λέτε να στρώσει;
bbb.jpg
Μάλλον έχουν καεί τα ελατήρια στα touch
Πλακίτσα
Πώς έγινε έτσι; Την έχουν βάλει σε λάθος / άσχημη θέση, ή κάτι πήγε στραβά;
Δεν ήταν βλάβη της συσκευής. Κάποιος άφησε το μάτι αναμμένο μέχρι να πάρει φωτιά το λάδι...ο απορροφητήρας...το ντουλάπι...
Μετά μου έφερε τις εστίες και μου λέει δεν ανάβουν!
Ενταξει, πλακα εκανα
Εχουν λειωσει τα 7 segment leds και μάλιστα έλιωσε και το καλαι απο τους ακροδεκτες τους. Αρα μαλλον "αρπαξαν" οι οδηγοι των 7 seg.
Οι πυκνωτες ξετυλιξαν τις αλουμινοταινιες των οπλισμων τους, το buzzer εμεινε μισο σε υψος. Δεν περιμενω να ξανα δουλεψει. Δεν εκανα ουτε μετρησεις γιατι περιμενω να φυγει η μποχα του καμενου. Αν βρω σε νορμαλ τιμη ανταλλακτικη πλακετα θα παρω.
Η θερμοκρασιακή ανοχή του βακελίτη είναι πάνω από 400ο C πράγμα που δεν συμβαίνει για τους ηλεκτρ/κούς πυκνωτές που
είναι το πολύ 105ο C οπότε μην σε τρομάζει το μαύρισμα της πλακέτας (το βλέπουμε άλλωστε συχνά σε θέσεις πλακετών που
΄ναι τοποθετημένα εξαρτ/ματα που ζεσταίνονται αρκετά κατά τη λειτουργία τους), αλλά τους πυκνωτές τους αλλάζεις.
Ευχόμενος ότι τα ψηφία 7 segment της οθόνης παρέμειναν ενεργά, μίας κι έλιωσαν οι κολλήσεις ξαναπερνάς τις κολλήσεις,
αποξέοντας τ΄ απαραίτητα σημεία των χαλκοδιαδρόμων και δοκιμάζεις.
Όσο για το buzzer νομίζω είναι εύκολο να βρεις στ΄ εμπόριο.
Όλα αυτά γιατί νομίζω ότι είναι από αρκετά δύσκολο έως αδύνατο να βρεθεί πλακέτα αν μάλιστα το συγκεκριμένο μοντέλο των
εστιών είναι πεπαλαιομένο.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης