Το σχήμα στις δύο ακριανές θέσεις, σου δείχνει ότι συνδέεται ΤΙ;
Το σχήμα στις δύο ακριανές θέσεις, σου δείχνει ότι συνδέεται ΤΙ;
Κατεβαίνουν 2 καλώδια μέσα στον διακόπτη. (τα κλασικά καλώδια σε ένα τυπικό σπίτι) τα σύνδεσα στις ακριανές υποδοχές κ τίποτα!!! Ενώ όταν έβαλα ένα ντουί με καλώδιο (κ λάμπα) άναψε κ έσβηνε κανονικά) Αυτό σε άλλο δωματιο σε άλλη πρίζα!! Εκανα το τεστ δεν ξέρω αν το διατυπώνω σωστά μέσα εδώ, απλά δεν ξέρω γιατί δεν δουλεύει στον τοίχο. Πως πρέπει να κάνω την σύνδεση. Αυτό δεν ξέρω κ τι καλώδιο πρέπει να τραβήξω από την κάτω πρίζα πάνω στον διακόπτη!!!
Καλημέρα! Την φάση (αυτό που έχει ρεύμα στο δοκιμαστικό κατσαβίδι ) στο Lin κ το άλλο το καλώδιο στο Lout και από την πρίζα το ουδέτερο (είναι κάτω από την πρίζα περίπου 30 εκατοστά) να κλέψω κ με ατσάλινα να την βάλω στο κουτί του διακόπτη κ εκεί με γέφυρα να το συνδέσω στο Nin κ Nout;;;;
Υπάρχουν κάποια ζητήματα , π.χ. να είναι ξεχωριστός διακόπτης (τροφοδοσίας από πίνακα οικίας ) που να διακόπτει μόνο την τροφοδοσία για τα φώτα , και άλλος διακόπτης τροφοδοσίας από πίνακα για τις πρίζες , γιαυτό προσοχή και καλύτερα να το δει ηλεκτρολόγος .
Τα 2 καλώδια που αναφέρει ο νηματοθέτης (στον πρώην απλό διακόπτη που είχε ) στην ουσία είναι ένα καλώδιο και μοναδικό της φάσης , και απλά στην μέση παρεμβάλλεται ο διακόπτης , τον ουδέτερο που κατευθύνεται προς λάμπα τον παίρνει από το κυτίο που βρίσκεται κοντά στην οροφή σε κυτίο διακλάδωσης .
Δηλαδή για το πρώην κύκλωμα του απλού διακόπτη , δεν κατεβαίνει από το επάνω κυτίο ουδέτερος (προς τον διακόπτη ) γιατί απλά δεν υπάρχει λόγος να κατεβεί ουδέτερος προς τον διακόπτη , αλλά αυτός ( ο ουδέτερος από το κυτίο ) κατευθύνεται κατευθείαν προς λάμπα .
Επομένως και έχοντας υπόψιν την δήλωση για παρουσία και πρίζας κοντά στον διακόπτη , γιαυτό συνιστώ την προσοχή και το ενδεχόμενο η πρίζα να είναι ανεξάρτητη γραμμή τροφοδοσίας από πίνακα . ( π.χ κάνεις το ανόητο λάθος να έχεις την εντύπωση ότι έκλεισες τον διακόπτη για τα φώτα από πίνακα / και νομίζεις ταυτοχρόνως ότι επειδή δεν ανάβουν τα φώτα θα μπορείς να βάζεις και ελεύθερα χέρι και στην πρίζα ...... προσοχή από τέτοια λάθη )
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 22-01-24 στις 17:45