https://www.google.com/search?sca_es...w=1366&bih=619
Ψάξε σε εικόνες google τον συγκεκριμένο διακόπτη , αν δεν μπορείς να βάλεις δική σου φωτό . Και ενημέρωσε πόσα καλώδια υπάρχουν στον διακόπτη πόρτας .
Εδώ θα έπρεπε να σε προβληματίσει το "χοντρό " & "ψιλό " καλώδιο .
Πιστεύω θεώρησες ότι αν ενώσεις τα 2 καλώδια θα ήταν όπως π.χ. σε έναν διακόπτη φωτισμού (που κόβει την φάση ) , και αν τα ενώσεις "ανάβει η λάμπα " κτλ κτλ
Δεν είναι έτσι , συνήθως σε κλασικές περιπτώσεις στον διακόπτη πηγαίνουν 3 καλώδια (αν και υπάρχουν εξαιρέσεις με περισσότερα καλώδια )
Συνήθως τα 2 χοντρά είναι η φάση ( όπως το παράδειγμα με διακόπτη )
Αλλά το λεπτότερο πηγαίνει και αυτό στον διακόπτη πόρτας για άλλον λόγο (και πιθανά είναι ουδέτερος ) και πηγαίνει για να τροφοδοτήσει το ptc θερμοσταλτικό στοιχείο για να μπλοκάρει την πόρτα (κλειδώσει την πόρτα μετά από ελάχιστο χρόνο ) . Και επειδή το ptc στοιχείο για να λειτουργήσει δεν απαιτεί χοντρό καλώδιο , και πιθανά είναι ουδέτερος .
Όταν κλειδώσει η πόρτα , τότε τα 2 χοντρά καλώδια (ενώνονται και λειτουργεί όπως ο διακόπτης φωτισμού που κόβει μόνο φάση )
Όπως καταλαβαίνεις ( στα τυφλά και άγνωστου ταυτότητας χρώματα καλώδια ) , και μόνο που δεν απόρησες για την πιθανή σχέση ενός χοντρού και ενός λεπτού καλώδιου και προσπάθησες να τα ενώσεις ( φάση + ουδέτερος ) θα έπρεπε να σε προβληματίσει .
Εαν έκανες προηγούμενη τέτοια ενέργεια και είχες πτώση π.χ. ασφάλειας , αυτά πρέπει να τα αναφέρεις .
Καθώς και περισσότερη ανάλυση για την παρακάτω δήλωση
δηλαδή αν είχες το ίδιο πρόβλημα πριν την επισκευή του άγκιστρου κτλ κτλ
Μην κάνεις καμία τυχαία ενέργεια σύνδεσης στα καλώδια μέχρι να πάρεις έγκυρες απαντήσεις από άλλους .