Έλα ντε που λειτουργεί 30 χρόνια και πρέπει να είσαι αισιόδοξος για τα 130 χρόνια . Σου άλλαξε ο τεχνικός τον πιο κρίσιμο πυκνωτή του στυψίματος και αυτό αρκεί και δεν επεμβαίνεις παραπέρα .
Ακόμα και στα σύγχρονα ηλεκτρονικά πλυντήρια (με τις τρελοπλακέτες που κάθε τόσο σου πετάνε δήθεν "υπερπροσταυτευτικά" , σφάλματα και σε παροτρύνουν να "καλέσεις το service " κάθε τέλος του μήνα ) το λένε να μην βάζουμε μη ζυγισμένα ρούχα (ζυγισμένα με την έννοια να είναι όμοια και τουλάχιστον ζυγός αριθμός ) , ούτε λίγα ούτε πολλά . Καλύτερα να είναι μοιρασμένα κομμάτια , παρά ένα και μόνο ρούχο .Τελευταία παρατηρώ ότι όταν βάζουμε λίγα ρούχα εχει αρκετο κτυπημα στο στιψιμο. Αν βάλω ας πούμε ένα κουβερτακι Φλις και τύχει κατά το στιψιμο να κάτσει σε ένα σημείο στο καδο , τότε γίνεται χαμός σε σημείο να νομίζεις ότι θα σπάσει . Με τα πιο πολλά ρούχα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Αν δεις στο 1:26:25 του βίντεο παρακάτω
https://www.youtube.com/watch?v=fJYrG6VURds
Τα τακάκια ( φερμουιτ τα ζητάμε )
https://www.in-parts.gr/dso/smbantal...=11545&ptype=2
Αλλάζουν και τα 2 ζευγάρια εύκολα χωρίς να ανοίξεις τίποτα , αλλά απλά το άλλο ζευγάρι που είναι από πίσω δυσκολεύει όντως , αλλά με προσεκτικό πλάγιασμα της συσκευής αλλάζουν στο τσάκα τσάκα . Θέλει ένα λοστό που τον βάζεις ανάμεσα στο ελατήριο του φερμουιτ και στην λαμαρίνα πλάκα πιέζεις με τον λοστό τόσο όσο να ανασηκωθεί το φερμουιτ για να ξεκουμπωθεί με τα χέρια ( θέλει προσοχή για τυχόν τραυματισμό ).
Μην τα αλλάζεις ακόμη ούτε αυτά , (πιθανά έχεις λάθος χρήση στην σωστή ποσότητα ρούχων αλλά και είδος ρούχων)
Κατά την γνώμη μου για 33 χρόνια αν θέλεις λες να σου αλλάξουν την αντίσταση προληπτικά , και να δεις τα άλατα που διακρίνονται στο πλάι του κάδου και πιθανά προέρχονται από την σαπουνοθήκη ( ή λάστιχο πόρτας ) που έχει κάποιες διαρροές νερού περιστασιακά .
Καλορίζικο το μοντέλο , τα πρώτα 50 χρόνια είναι τα δύσκολα , μετά το συνηθίζεις .