Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Di*Ca_Electronic Εμφάνιση μηνυμάτων
Φίλε Σπύρο,
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.
Ο τοροειδής Μ/Σ που φαίνεται στο 3ο post που ανέβασες έχει ως πρωτεύον δύο σε σειρά σπειρώματα των 115V γι΄ αυτό κι ήταν ενωμένα
τ΄ άσπρο - κόκκινο καλώδια και τα κίτρινα - μαύρο πήγαιναν στα 230VA.C.
Με βάση το σχηματικό (σελ. 10) που κατεβαίνει από το site : https://www.manualslib.com/manual/998641/Phonic-Max250.html#productMAX%20500 , αν κι αναφέρεται στον Phonic Max250, μάλλον χρησιμοποιεί τον ίδιο Μ/Σ τροφ/σίας, και φαίνεται ότι από τα δύο κίτρινα καλώδια του δευτερεύοντος
βγαίνουν +/- 36V, από τα δύο μπλε +/- 60V και το μαύρο καλώδιο πηγαίνει στη γείωση.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
χρονια πολλα και σε σενα δημητρη ευχαριστω για την απαντηση.νομιζω οτι τα +- βολτ ειναι μετα την ανορθωση και τους πυκνωτες εξομαλυνσης.εγω εψαχνα την ac ταση στο δευτερευον.με ερωτηση μου σε ξενο μεγαλο φορουμ μου απαντησαν οτι μια ταση απο 30-0-30 εως 37-0-37 θα δουλεψει χωρις προβλημα κι ας εχει ο παλιος χωριστα δυο τασεις(εγω γεφυρωσα τα μπλε μαζι και κιτρινα μαζι).για αυτο κι εγω αποφασισα τα τον δοκιμασω με τον μετασχηματιστη που ειχα φυλαγμενο.τον δουλεψα για τρεις ωρες δυνατα με ηχεια αντιστασης 4 ωμ και δουλεψε χωρις περιεργα η θερμοκρασιες.ο ηχος χωρις υπερβολη ηταν κατα πολυ ανωτερος σε σχεση με πριν σε ολο το φασμα οπως διαπιστωσα με ευχαριστη εκπληξη.με 180 ευρω κοστος καινουργιου ειναι υπερβολη να ασχοληθω κι αλλο