Χαίρετε! Έχω ένα μόνιτορ samsung 226bw και σταμάτησε να μου δείχνει εικόνα όταν συνδέω το pc στην θύρα dvi ενώ όταν το συνδέω με το vga δείχνει κανονικά. Κάποιος καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει?
Χαίρετε! Έχω ένα μόνιτορ samsung 226bw και σταμάτησε να μου δείχνει εικόνα όταν συνδέω το pc στην θύρα dvi ενώ όταν το συνδέω με το vga δείχνει κανονικά. Κάποιος καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει?
Φίλε Σάκη,
αν και πέρασαν περίπου 2, 5 μήνες από την αναφορά σου στο forum και μη γνωρίζοντας αν έχεις
επιλύσει το πρόβλημά σου με το monitor της SAMSUNG 226BW σ΄ ενημερώνω ότι όπως φαίνεται
στη σελ. 77 του Service Manual ( https://www.manualslib.com/manual/54...ung-226bw.html ),
η πλέον πιθανή αιτία μη ύπαρξης εικόνας σε σύνδεση με P.C. στη θύρα DVI, αν εξαιρέσουμε την κακή
επαφή του connector και τη διακοπή της συνέχειας του καλωδίου σε κάποιο σημείο του, είναι η δ/πή
τροφ/σίας από τάση 5V D.C. ίσως και λόγω καταστροφής κάποιου(ων) zener στ΄ εξάρτ/μα ZD211 ή και
σ΄ άνοιγμα ή κι αύξηση τιμής κάποιας εκ των αντιστάσεων R210 - R211 - R212 - R213.
Σου εύχομαι ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ & ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ μ΄ ΥΓΕΙΑ.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης