Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 19

Θέμα: LT22B300EW/EN

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS

Προεπιλογή

Είσαι σίγουρος ότι ο αρχικός πυκνωτής που γράφεις ότι "έσκασε" στο 1ο post
    ήταν ο CM804 (ενώνει μεταξύ των ακροδεκτών 1 [DRAIN] και 3 [S/OCP] του
    STRW6052S) κι ότι τον άλλαξες με ίδια τιμή χωρητικότητας (γράφεις 10nF / 3KV,
    ενώ το σχηματικό αναφέρει 220pF / 1KV).
    Επανέλεγξε και πρόσεξε αν κάνει καλή επαφή το STRW6052S με τη ψήκτρα κι αν
    έχεις αλείψει τη πλάτη του με λευκή σιλικόνη.
    Πολλές φορές παίζει ρόλο κι η εργοστασιακή κατασκευή του IC στο να ζεσταίνεται.
    Αν τ΄ IC που αγόρασες είναι τύπου F (πλαστικοποιημένο) καλλίτερα να τ΄ αντικαταστήσεις
    μ΄ ίδιο αλλά με μεταλλική πλάτη και χρησιμοποιώντας μίκα (όχι πλαστική μόνωση) και πλαστική
    ροδέλα στην οπή στήριξης στη ψήκτρα μπορείς να το στερεώσεις.
    Τ΄ IC΄s με μεταλλική πλάτη όπως και τα TRN΄s είναι μεγαλύτερης θερμικής αντοχής.

Αν τέλος η υπερθέρμανση δεν είναι υπερβολική, (μπορείς να μετρήσεις μ΄ ειδικό θερμόμετρο
    αν έχεις και να συγκρίνεις τη θερμοκρασία που βρίσκεις με αυτή που δίνουν τα Datasheets),
    τότε μπορείς να τ΄ αφήσεις ως έχει.
    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

Το avatar του χρήστη vlahoskwn
    Μέλος
    Όνομα
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    Περιοχή
    ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Προεπιλογή

καλημερα
    αφου ηρθαν τα εξαρτηματα τα αλλαξα ολαστις τιμες τις αρχικες οποτε πλεον ειναι ολη η πλακετα οπως λεει το σχημτικο
    αφου πηγα να μετρησω θερμοκρασια τωρα πλεον δεν αναβει η τηλεορασηα αλλα αναβισβηνει το Power led(λευκο) συνεχομενα και δεν αναβει η τηλεοραση τουλαχιστον οσο την κρατησα
    υπαρχει περιπτωση να εχει καποιο αλλο θεμα;

και επισης το 6052s ειναιμε πλαστικη πλατη οπως και το αρχικο που ηταν παλι πλαστικο και φυσικα εχω βαλει θερμικη παστα και αν θυαμαμαι καλα ζεστενοταν αρκετα η ψυκτρα το 6052s δε το ειχα ακουμπησει

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS

Προεπιλογή

Κωνσταντίνε,
    επανέλεγξε όλες τις τιμές των υλικών που τοποθέτησες την ορθή πολικότητά τους
    και τις κολλήσεις που έκανες.
    Έλεγξε μήπως είναι κομμένος κάποιος χαλκοδιάδρομος και πάρε με πολύ μεγάλη
    προσοχή μετρήσεις με βάσει τους πίνακες των σελίδων 4 ~ 7 του Service Manual.
    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

Μέλος
    Όνομα
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    Περιοχή
    ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Προεπιλογή

Έλεγξα όλες τις κολλήσεις και είναι εντάξει επίσης έλεγξα και τα εξαρτήματα και τις τιμές και τις πολικότητες
    Έλεγξα τους χαλκοδιαδρομους και ένας έχει φουσκώσει λίγο στο 6052s αλλά έλεγξα αν έχει συνέχεια και έχει και δεν είδα καποιο βραχυκυκλωμα στο χαλκοδιαδρομο
    Δεν έχω ελέγξει την δίοδο που είναι πάνω από το cm808 και δεν έκανα μετρήσεις θα τις κάνω αυτές αύριο
    Υπάρχει περίπτωση να είναι προβληματικό το 6052s και να μου δημιουργεί αυτό το πρόβλημα;

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS

Προεπιλογή

Αν εννοείς τη δίοδο DM803 που ΄ναι παράλληλη με το πυκνωτή CM808 και σε σειρά
    με το πυκνωτή CM804 που έσκασε, πρέπει ν΄ αλλαχτεί οπωσδήποτε.
    Τ΄ IC STRW6052S εφόσον είναι καινούργιο και τ΄ αντικατάστησες με σωστές στιγμιαίες
    κολλήσεις, σε καθαρές οπές της PCB, ακροδέκτη παρά ακροδέκτη, δεν νομίζω να κάηκε,
    αλλά στην Ηλεκτρονική επιστήμη ποτέ δεν λέμε ΠΟΤΕ οπότε καλό είναι να ΄χεις κι ένα
    spare για τελική δοκιμή.
    Νομίζω όμως ότι μ΄ αντικατάσταση μόνο της διόδου DM803 θα δεις σωστό αποτέλεσμα.
    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

Μέλος
    Όνομα
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    Περιοχή
    ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Προεπιλογή

ο φανος δεν εχει την ιδια και μου προτεινε την bav70 και την bas10 ταιριαζει καποια απο αυτες τις δυο;
    εχω και δευτερο 6052 παιρνω συνηθως διπλα τριπλα εξαρτηματα γιατι σπουδαζω ηλεκτρονικος και γενικα μαζευω υλκα εργαλεια κτλπ

Μέλος
    Περιοχή
    ΚΙΣΑΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Προεπιλογή

ο πυκνωτης φιλε μου που αλλαξες στην αρχη ηταν αν θυμαμαι καλα το σασι η 100 η 220pf στο 1kv.Eσυ του εβαλες ενα 1000pf για ποιο λογο?για ξαναδοκιμασε με ενα 100 pf και βγαλε αυτον που εβαλες να δουμε.....
    RADIO6146

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας