Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 5 από 5

Θέμα: HP deskjet 4645

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    πατρα

Προεπιλογή HP deskjet 4645

Καλησπέρα, έχω πρόβλημα με έναν εκτυπωτή HP deskjet 4645. Ο εκτυπωτής έβγαζε ένα σφάλμα στην οθόνη του και κάποια στιγμή σταματησε να δουλεύει. Δεν ξέρω τι σφάλμα έβγαζε γτ δεν τον είχα εγώ. Με τις ερασιτεχνικες γνώσεις που έχω έκανα μια διερεύνηση στην πλακέτα και αυτο που βρήκα είναι ότι σε έναν πυκνωτή όταν είχε τάση εκανε βραχυκύκλωμα (συνέχεια με την γείωση και στα δυο ποδαράκια) ενώ όταν δεν ειχε τάση ειχε συνέχεια μόνο στο "μείον". ¶λλαξα τον πυκνωτή με έναν άλλο που ειχα στα ίδια μF αλλά άλλη τάση, και στην πρώτη ενεργοποίηση εβγαλε παλι σφάλμα στην οθόνη. Ο χαζός δεν το σημειωσα γιατί πιστεψα ότι το έβγαλε επειδή δεν ήταν τίποτα άλλο συνδεδεμένο στην πλακέτα. Το έσβησα και δεν ξανάνοιξε έχοντας την ίδια συμπεριφορά με τον παλιό πυκνωτή.
    Η θεση του πυκνωτη ειναι εκει που δειχνει το βελος στην φωτογραφια.
    20201108_133155.jpg
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη georgeIII : 08-11-20 στις 15:32

Μέλος
    Όνομα
    μιχαλης
    Περιοχή
    γλυφαδα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από georgeIII Εμφάνιση μηνυμάτων
    σε έναν πυκνωτή όταν είχε τάση εκανε βραχυκύκλωμα (συνέχεια με την γείωση και στα δυο ποδαράκια) ενώ όταν δεν ειχε τάση ειχε συνέχεια μόνο στο "μείον"
    Πώς ακριβώς το μετρησες Αυτό?
    Wtf

Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

3. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον mikemtb73 για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

georgeIII (09-11-20)

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS

Προεπιλογή

Φίλε Γιώργο,
    έχει δίκιο ο Μιχάλης ο οποίος γιόρταζε χθες και του εύχομαι Χρόνια Πολλά γεμάτα Υγεία,
    όταν σε ρωτάει πως έκανες την αναγραφόμενη μέτρηση στον ηλεκτρολυτικό πυκνωτή που άλλαξες.
    Δύσκολα βραχυκυκλώνουν τ΄ άκρα ενός ηλεκτρολυτικού αλλά από τη στιγμή που τον αντικατέστησες
    δεν συνεχίζουμε πάνω σ΄ αυτό (στην Ηλεκτρονική Επιστήμη άλλωστε ποτέ δεν λέμε ΠΟΤΕ).
    Οι ηλεκτρολυτικοί αποκολλώνται από τη πλακέτα και μετρώνται με καπασιτόμετρο & ESR meter.
    Επειδή είναι ακόμα πέντε νομίζω πάνω στη πλακέτα κι αν δεν διαθέτεις τα προαναγραφόμενα όργανα
    αποκόλλησέ τους προσεκτικά κι άλλαξέ τους είναι πολύ φθηνοί.
    Κάτω από τη πλακέτα έχει μία μπαταρία CR3032. ¶λλαξέ τη κι αυτή αν τη μετρήσεις με πολύμετρο πρέπει
    να μην δείχνει καθόλου τάση ή να δείχνει ελάχιστα mV.
    Ο εκτυπωτής είναι επταετίας και βγάζει τέτοια θέματα.
    Ελπίζω να μην έχει <κτυπηθεί> κάποιο από τα smd, bga IC΄s γιατί πάει για πέταμα και μεταχ/νη στ΄ e-bay
    (https://www.ebay.com/itm/HP-OfficeJe...-/124295229353)
    έχει γύρω στα 62,50¤ με τα μεταφορικά και τον επιβαλλόμενο φόρο (είναι δε για το μοντέλο : HP OfficeJet 4635,
    αλλά μάλλον ταιριάζει και για το 4645, όμως μοιάζει μ΄ <ασύμφορη επισκευή>).
    Τέλος αν κάνεις τις αντικατ/σεις των υλικών που προανέφερα και σου βγάλει πάλι ERROR σημείωσε τον κωδικό
    του σφάλματος μη τυχόν ανακαλύψεις κάποια πληροφορία στο διαδίκτυο (πιθανόν να γίνεται επαναπρογρ/σμός).
    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

5. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Di*Ca_Electronic για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

georgeIII (09-11-20)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    πατρα

Προεπιλογή

Καλημερα και ευχαριστω για τις απαντησεις. Θα απαντησω πρωτα στον φιλο Μιχαλη αφου του ευχηθω και εγω χρονια πολλα να χαιρεται το ονομα του και να εχει υγεια και τυχη. Ανεφερα στο πρωτο μηνυμα μου οτι οι γνωσεις μου ειναι ερασιτεχνικες και την "επισκευη" την κανω κυριως για εκπαιδευση και αν την πετυχω εχει καλως, οποτε ζητω συγνωμη για τα οποια λαθη μου. Αυτο που εκανα ειναι να δω αν υπαρχει συνεχεια απο την γειωση στο αρνητικο ποδαρακι των πυκνωτων για αρχη και μετα αν υπαρχει συνεχεια στο θετικο ποδαρακι των πυκνωτων. Επειτα εδωσα ταση στην πλακετα και μετρησα ποσα volt βγαινουν στο θετικο ποδαρακι οπου σε ολους τους ηλεκτρολυτικους πυκνωτες η ταση ηταν κοντα στην ονομαστικη τους τιμη, Εκτος απο αυτον που θεωρησα βραχυκυκλωμενο που ειχε μηδενικη σχεδον ταση. Οταν ειχε ταση η πλακετα ο "βραχυκυκλωμενος" πυκνωτης ειχε συνεχεια με την γειωση και στα δυο ποδαρακια ενω οι αλλοι δεν ειχαν. Οταν εβγαζα την ταση τοτε δεν ειχε συνεχεια με την γειωση το θετικο ποδαρακι.
    Θα αναφερω τι εκανα στην συνεχεια, Αφου η συμπεριφορα της πλακετας δεν ειχε αλλαξει εκοψα τα ποδαρακια του πυκνωτη που ειχα μολις κολλησει, και τα ακουμπησα εκει που θα επρεπε να ειναι κολλημενα κρατωντας τον πυκνωτη με το χερι. Ανοιξε παλι η οθονη βγαζοντας το παρακατω μηνυμα (το εβγαλα φωτογραφια αυτη την φορα) ERROR CODE 0XB8025E7C, το εψαξα στο διαδυκτιο αλλα δεν βρηκα κατι παρα μονο οτι οτι οι κωδικοι πουυ ξεκινανε ετσι αφορουν προβληματα τροφοδοσιας. Μαλλον καποια χαζομαρα εκανα μετα και τα εκανα χειροτερα γτ δεν ξαναπετυχε αυτο που εκανα που ακουμπουσα τα ποδαρακια για να ανοιξει και με αποσυνδεδεμενο τον πυκνωτη και καθαρες τις επαφες στην πλακετα , και τα δυο σημεια (θεση αρνητικου ποδαρακιου και θεση θετικου ποδαρακιου) εχουν συνεχεια με την γειωση.
    Την μπαταρια που εχει πισω η πλακετα την μετρησα και δειχνει 3 volt. To πολυμετρο που εχω μπορει να μετρησει μεχρι 200μF ενω ο πυκνωτης ειναι 330μF. Δοκιμασα ενα τροπο που βρηκα στο site εβαλα τα ποδαρακια στο πολυμετρο που ηταν ρυθμισμενο σε θεση Ωμ και εφτασε μεχρι "απειρο" η αντισταση . Αρα θεωρω οτι και οο παλιος πυκνωτης και ο καινουριος ειναι λειτουργικοι.

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS

Προεπιλογή

Σωστά Γιώργο,
    ο ηλεκτρ/κός πυκνωτής, σύμφωνα με την αναλυτική περιγραφή σου για το
    πως πήγες να μετρήσεις τ΄ υποτιθέμενο βραχ/μα του, δεν είναι βραχυκυκλωμένος,
    και μάλλον είναι <καλός> αν δεν παρατήρησες το πάνω μέρος του φουσκωμένο –
    έστω κι ελάχιστα – ή δεν παρατήρησες υγρά β€“ έστω κι αποξηραμένα – στο κάτω μέρος
    του ή στα σημεία επαφής του με τη πλακέτα όταν τον αποκόλλησες.
    Να γνωρίζεις ότι οι ηλεκτρ/κοί πυκνωτές μετρώνται μόνο με καπασιτόμετρο κι ESR meter
    και φυσικά αν επιθυμείς ν΄ ανέβεις επίπεδο από την ερασιτεχνική ενασχόληση με την
    Ηλεκτρονική Επιστήμη, τότε θα πρέπει να προμηθευτείς τ΄ όργανα αυτά.
    Δυστυχώς δεν υπάρχει το Service Manual στο Διαδίκτυο για να το <κατεβάσεις> και να
    βοηθηθείς στην επισκευή σου.
    Το βραχ/μα που μετρούσες στ΄ άκρα του ηλεκτρ/κού πυκνωτή προέρχεται ή από βραχυκύκλωμα
    κάποιου άλλου υλικού στη γραμμή του, ή από την ελάχιστη Ωμική αντίσταση που παρουσιάζει
    παράλληλο στο πυκνωτή αυτό πηνίο (choke).
    ¶λλαξε λοιπόν όλους τους ηλεκτρ/κούς πυκνωτές στη πλακέτα αλλά κυρίως μέτρησε τάση 19V
    σε κάποιο από τ΄ άκρα του λευκού κονέκτορα που βρίσκεται κάτω δεξιά από το πυκνωτή που
    άλλαξες, όπως φαίνεται στην αναρτημένη απ΄ εσένα photo.
    Αν η τάση αυτή δεν είναι ακριβώς ταυτόσημη μ΄ εκείνη που παρέχει το τροφ/ κό του εκτυπωτή,
    τότε η βλάβη σου εντοπίζεται στο τροφ/κό του εκτυπωτή σου, και πρέπει σ΄ αυτό ν΄ αλλάξεις
    όλους τους ηλεκτρ/κούς πυκνωτές εξόδου του.
    Επίσης έλεγξε αντιστάσεις smd όπως και διόδους TRN΄s για βραχυκύκλωμα – δ/πή β€“ αλλαγή
    τιμής απ΄ εκείνη των αντίστοιχων Datasheets.
    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

Παρόμοια Θέματα

1. [Εκτυπωτής] HP Deskjet F4180
    από litsa2013 στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-09-13, 17:19
  2. Πρόβλημα στη εκτύπωση με HP DeskJet 695C
    από Panoss στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-04-07, 18:35

Δικαιώματα - Επιλογές