Δημήτρη ευχαριστώ πάρα πολύ που μπαίνεις στο κόπο να γράψεις τόσα πολλά και τόσο αναλυτικά.
Το κολλητήρι μου δεν έχει τύπου κατσαβιδιού πλατιά μύτη αλλά τη συνηθισμένη όπως της φωτογραφίας.
Μάλλον δεν σου έδωσα να καταλάβεις τι θέλω να βγάλω. Δεν θέλω να βγάλω τη φίσα με τα καλώδια από τον κοννέκτορα P132 (αυτό το έχω κάνει εύκολα μερικές φορές και στην power board, και στις Y-SYS και X-SYS) αλλά να βγάλω τις 2 πλατιές καφέ καλωδιοταινίες τύπου φιλμ, ώστε να πάρω την X-SYS πάνω από την τηλεόραση - φωτογραφίες X-SYS (1) και (2). Αυτές φοβάμαι να τραβήξω. Τους πυκνωτές της φωτο X-SYS capacitors λες να ελέγξω;
Για αγορά των υλικών από e-bay δεν είχα σκοπώ να κάνω, έβαλα το link μήπως οδηγούμασταν κάπου προς εύρεση του προβλήματος.
Πάντως στη power board μετράω όλες τις τάσεις στους κοννέκτορες, δεν λείπει κάποια.
Αυτό με τη τάση των +18V που μετράω που από περίπου +3,5 ανεβαίνει στα 5 και ξανά πίσω στα 3,5 και ούτω καθεξής με συχνότητα περίπου ενός δευτερολέπτου (το μετράω με αναλογικό πολύμετρο γι αυτό βλέπω τη βελόνα να ανεβοκατεβαίνειι), υποδηλώνει ζημιά ή μήπως στο στάδιο που ανοίγει η τηλεόραση χωρίς σήμα και με βλάβη, είναι φυσιολογική κατάσταση; Εννοώ, μήπως η ζημιά είναι παρακάτω στην Y-SYS ή αλλού;

Απάντηση με παράθεση