παρε τηλ την δεη πες οτι ηρθε ο ληεκτρολογος και σου ηπε οτι ειναι το προβλημα απο την ασφαλεια του μερητη , να σου αλλαξουν μικροαυτοματο , οπος και να σου σφιξουν τις συνδεσεις καλυτερα μεσα στο μετρητη / μικροαυτοματο ουδετερογειωση κλπ.
παρε τηλ την δεη πες οτι ηρθε ο ληεκτρολογος και σου ηπε οτι ειναι το προβλημα απο την ασφαλεια του μερητη , να σου αλλαξουν μικροαυτοματο , οπος και να σου σφιξουν τις συνδεσεις καλυτερα μεσα στο μετρητη / μικροαυτοματο ουδετερογειωση κλπ.
Παιδια αντιμετωπιζω αναλογο προβλημα: εχει γινει ανακατασκευη στο σπιτι πριν μερικα χρονια και ΟΛΑ τα ηλεκτρολογικα αλλαχτηκαν (πινακας-καλωδια-πριζες-διακοπτες κλπ)
για μερικα χρονια δεν ειχα κανενα θεμα πλην ομως με εκπληξη μου παρατηρησα πως οταν συμβαινει καποιο βραχυκυκλωμα μικρο ειτε μεγαλο (απο βραχυκυκλωμενο διακοπτη λαμπατερ μεχρι βραστηρα κουζινας) εκτος την ασφαλεια της γραμμης πεφτει και η ασφαλεια του μετρητη !
Μαλιστα μια φορα ειχε πεσει οταν ενω λειτουργουσε ο ταχυθερμαντηρας και εκανα μπανιο η γυναικα μου αναψε τον βραστηρα και εκτοτε ειμαστε πολυ προσεκτικοι.
Με την παλιοτερη εγκατασταση η ασφαλεια στο ρολοϊ κατω επεφτε μονο οταν γινοταν μεγαλο βραχυκυκλωμα πχ ηλεκτρικη κουζινα και σε καθε μικρο-βραχυκυκλωμα επεφτε η ασφαλεια του πινακα, την αλλαζαμε και ΟΚ.
Με εχει πιασει πανικος γιατι πες εγω λειπω απο το σπιτι και προκληθει καποιο βραχυκυκλωμα πχ απο παιδι τοτε τι γινεται;
Μενω σε πολυκατοικια και πρεπει με κλειδι να κατεβεις κατω στο υπογειο.
Η ασφαλεια δεν μυριζει πχ καρβουνιλα και δεν νομιζω να εχει αλλαχτει απο τοτε που πρωτομπηκε.
Λετε να ειναι θεμα Αμπερ;
Κατι αλλο;
![]()
Κατεβηκα κατω και τραβηξα φωτογραφια,οπως βλεπετε ειναι 32 Α !!!
Δεν εχω καλεσει ποτε τεχνικο να την αλλαξει ουτε τοτε στην ανακαινιση ο εγκαταστατης μου ειπε τιποτα που σημαινει ή δεν το ειδε ή αδιαφορησε [αν και δεν βλεπω τον λογο για το 2ο]
Λετε αυτη η διαφορα των 3Α να παιζει ρολο;
Στον πινακα του σπιτιου ειναι κεντρικη ασφαλεια-ρελε διαφυγης αμφορετα στα 40Α.
![]()