Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 10

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    .

Προεπιλογή Xρήση πλυντηρίου?

IMG_20200407_162258.jpgΚαλησπέρα σας. Συγγνώμη αν σας φανεί περίεργη η ερώτηση, αφου είναι καθαρά τεχνικό το forum, αλλά δεν ήξερα που αλλού να το ρωτήσω.
    Eskimo ES 9450 εικοσαετίας.
    Για προσωπικούς λόγους πρέπει να μάθω τώρα να το χρησιμοποιώ , αλλά οπου κι αν έψαξα παντού βρίσκω manual για κουζίνα ES 9450 κι όχι πλυντήριο!
    Για τα προγράμματα πλύσης τα ξέρω, το πρόβλημα μου είναι το που μπαίνουν το απορρυπαντικό, που το μαλακτικό και που το αποσκληρυντικό νερού.
    Όπως βλέπετε τη φωτο έχει τρεις θήκες, και ότι κι αν δοκίμασα να βάλω στις δυο ακρινές, δεν το "τράβηξε". Δοκίμασα δηλ αποσκληρυντ στην 1 θήκη απ αριστερά, απορρυπαντικό στη μεσαία και μαλακτικό στη μικρή , την 3. Να τονίσω οτι αυτή η τελευταία θήκη είναι χωρισμένη σε δυο μικρότερες. Επίσης οτι δεν του κάνω πρόπλυση , άρα συμπέρανα μόνος μου οτι η 1 θήκη έχει σχέση με την πρόπλυση?
    Αλλά τότε και πάλι, γιατι δεν "τραβάει" και το μαλακτικό από την 3? (το έβαλα και στα δυο μικρότερα)
    Πάντως πλένει κανονικά, το απορρυπαντικό το "τραβάει" απο τη μεσαία.
    Να δοκίμαζα να βάλω και τα τρία μαζί ταυτοχρονα στη μεσαία?

* Απορρυπαντικό χρησιμοποιώ υγρό.
    * Αποσκληρυντικό έχω σκόνη.
    * Μαλακτικό έχω υγρό.

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    ΚΑΒΑΛΑ

Προεπιλογή

λοιπόν στο συρτάρι η πρώτη θέση από αριστερά προς τα δεξιά είναι για προπλυση. Βάζεις λίγο απορρυπαντικο σε προγραμμα που έχουν προπλυση. Στην δεύτερη θέση βάζεις το απορρυπαντικο (σκονη, υγρο, αποσκληρυντικο, λευκαντικό) για την κυρία πλύση. Στην τρίτη θέση η πάνω θέση με το τρίγωνο σήμα είναι για χλωρίνη και η κάτω με την μαργαρίτα είναι για μαλακτικό.
    1. Όταν βάζεις προπλυση και χρησιμοποιεις υγρό δεν βάζεις στην θέση της κυριας πλυσης γιατι θα το πάρει στην προπλυση πρεπει να περιμενεις να τελιωσει και μετα οτσαν ξεκινα η κυρια πλυση το ριχνεις τοτε. Με την σκόνη μπορείς να ρίξεις πριν.
    2. Οταν βάζεις μαλακτικό δεν πρέπει να ξεπερνάει την θήκη του γιατί πάλυ θα το πάρει το πλυντήριο κατά την πλύση. (Μια δόση είναι ένα καπάκι συνήθως)
    3. Δεν χρειάζεται το αποσκληρυντικο όταν χρησιμοποιείς ενα επώνυμο απορρυπαντικο (σκιπ ) αλλα και από την σκληρότητα του νερού της περιοχής σου.

3. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον σιαγιοργε για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

goosey (08-04-20)

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από goosey Εμφάνιση μηνυμάτων
    Όπως βλέπετε τη φωτο έχει τρεις θήκες, και ότι κι αν δοκίμασα να βάλω στις δυο ακρινές, δεν το "τράβηξε".
    Αν έχει 1 βαλβίδα μοναδική (που θα το διαπιστώσεις εκτός ρεύματος και με ανοιγμένο το επάνω καπάκι) στην όδευση της βαλβίδας νερού προς σαπουνοθήκη. Ενδέχεται να μην μετακινείται μια ντίζα που κατευθύνει το βρυσάκι της σαπουνοθήκης στα 3 κανάλια αυτής (πρόπλυση / κύρια πλύση / μαλακτικού) ανάλογα την θέση του προγράμματος . Συνήθως φταίει ένα ελατήριο επαναφοράς της ντίζας που αν κοπεί ή από άλατα κόλλησε και δεν μετακινεί σωστά το βρυσάκι .

5. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Κυριακίδης για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

goosey (08-04-20)

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    .

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από σιαγιοργε Εμφάνιση μηνυμάτων
    λοιπόν στο συρτάρι η πρώτη θέση από αριστερά προς τα δεξιά είναι για προπλυση. Βάζεις λίγο απορρυπαντικο σε προγραμμα που έχουν προπλυση. Στην δεύτερη θέση βάζεις το απορρυπαντικο (σκονη, υγρο, αποσκληρυντικο, λευκαντικό) για την κυρία πλύση. Στην τρίτη θέση η πάνω θέση με το τρίγωνο σήμα είναι για χλωρίνη και η κάτω με την μαργαρίτα είναι για μαλακτικό.
    1. Όταν βάζεις προπλυση και χρησιμοποιεις υγρό δεν βάζεις στην θέση της κυριας πλυσης γιατι θα το πάρει στην προπλυση πρεπει να περιμενεις να τελιωσει και μετα οτσαν ξεκινα η κυρια πλυση το ριχνεις τοτε. Με την σκόνη μπορείς να ρίξεις πριν.
    2. Οταν βάζεις μαλακτικό δεν πρέπει να ξεπερνάει την θήκη του γιατί πάλυ θα το πάρει το πλυντήριο κατά την πλύση. (Μια δόση είναι ένα καπάκι συνήθως)
    3. Δεν χρειάζεται το αποσκληρυντικο όταν χρησιμοποιείς ενα επώνυμο απορρυπαντικο (σκιπ ) αλλα και από την σκληρότητα του νερού της περιοχής σου.
    Mα ανέφερα ήδη πως δεν χρησιμοποιώ πρόπλυση. Οπότε να βάλω μόνο το απορρυπαντικό στη μεσαία θήκη .
    Όμως και αποσκληρυντικό πρέπει οπωσδήποτε να βάλω , το νερό είναι τσεκαρισμένο έχει πολλά άλατα. Να το βάλω μαζί με το απορρυπαντικό ταυτόχρονα ?

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Να το βάλω μαζί με το απορρυπαντικό ταυτόχρονα ?
    Απαντήθηκε στην 3η παράγραφο του μηνύματος #2.
    Επιπλέον...
    http://stefanos-xenakis.gr/%CE%B5%CF...5%CE%B9%CF%82/
    Τονίζει ότι αυτό ωφελεί σε πλύσεις από 60C και πάνω. (π.χ. δεν θα βάλεις σόδα σε 40C πλύση). Και αραιά ανά 4 μήνες και όχι σε κάθε πλύση.
    Υπενθυμίζει πότε χρειάζεται η πρόπλυση και σε τι είδους κατάσταση ρούχων.
    Καθώς και μια πρακτική στο πόσα ρούχα υπολογίζεις ότι μπορείς να βάλεις μάξιμουμ μέσα στον κάδο.
    Να το βάλω μαζί με το απορρυπαντικό ταυτόχρονα ?
    Ναι μπορείς . Εγώ βάζω σόδα φαγητού που είναι και πιο "νόστιμη".
    Επίσης δικές μου απόψεις είναι ότι αν χρησιμοποιείς τακτικές πλύσεις π.χ. 1-2 φορές την εβδομάδα , και κάποιες από αυτές τις πλύσεις είναι θερμοκρασίας 60 - 90C δεν προσφέρει και πολλά το αποσκληρυντικό ή δεν χρειάζεται . Αντίθετα αν οι πλειοψηφία στις πλύσεις είναι των 40C χρειάζεται αποσκληρυντικό. (τα ζεστά / καυτά νερά στις πλύσεις δεν έχουν να φοβάσαι τίποτα με τα άλατα) ενώ έχεις να φοβάσαι όταν οι πλύσεις είναι πολύ αραιές π.χ. 1 φορά το μήνα.

8. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Κυριακίδης για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

goosey (10-04-20)

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    .

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Απαντήθηκε στην 3η παράγραφο του μηνύματος #2.
    Επιπλέον...
    http://stefanos-xenakis.gr/%CE%B5%CF...5%CE%B9%CF%82/
    Τονίζει ότι αυτό ωφελεί σε πλύσεις από 60C και πάνω. (π.χ. δεν θα βάλεις σόδα σε 40C πλύση). Και αραιά ανά 4 μήνες και όχι σε κάθε πλύση.
    Υπενθυμίζει πότε χρειάζεται η πρόπλυση και σε τι είδους κατάσταση ρούχων.
    Καθώς και μια πρακτική στο πόσα ρούχα υπολογίζεις ότι μπορείς να βάλεις μάξιμουμ μέσα στον κάδο.
    Ναι μπορείς . Εγώ βάζω σόδα φαγητού που είναι και πιο "νόστιμη".
    Επίσης δικές μου απόψεις είναι ότι αν χρησιμοποιείς τακτικές πλύσεις π.χ. 1-2 φορές την εβδομάδα , και κάποιες από αυτές τις πλύσεις είναι θερμοκρασίας 60 - 90C δεν προσφέρει και πολλά το αποσκληρυντικό ή δεν χρειάζεται . Αντίθετα αν οι πλειοψηφία στις πλύσεις είναι των 40C χρειάζεται αποσκληρυντικό. (τα ζεστά / καυτά νερά στις πλύσεις δεν έχουν να φοβάσαι τίποτα με τα άλατα) ενώ έχεις να φοβάσαι όταν οι πλύσεις είναι πολύ αραιές π.χ. 1 φορά το μήνα.
    Προς το παρόν βάζω πλυντήριο μόνο κάθε 2-3 βδομάδες , και στους 35-40 βαθμούς χωρίς πρόπλυση. Τα λοιπά τα πλένω στο χέρι. Οπότε μάλλον ας βάζω και λίγο αποσκληρυντικό ή σόδα.

Να ρωτήσω και κατι άλλο τώρα επ ευκαιρία.

Το σπίτι είναι τύπου μεζονέτα (δηλ με δυο ορόφους και εσωτερική σκάλα, στέγη με ηλιακό θερμοσίφωνα). Στο μπανιο του επάνω οροφου, ολες οι παροχές (νιπτήρας, μπανιέρα , ακόμη και το καζανάκι) συμπεριλαμβανομένου και του περι ου ο λόγος πλυντηρίου για κάποιο λόγο παίρνουν ζεστό νερό από τον ηλιακό. Εννοώ οτι α) βρύσες που έχουν μπλέ και κόκκινη επιλογή, βγάζουν το νερό ανάποδα, δηλ καυτό απο το μπλε και κρύο απο το κόκκινο ( για να μην παρεξηγηθώ, όχι χλιαρό αλλά τα βγάζει κανονικά ανάποδα, δηλ καυτό και κρύο) και β) οι σταθερές/μονιμες παροχές όπως το καζανάκι και το πλυντήριο παίρνουν φυσικά κι αυτά "ανάποδα", δηλ μόνο καυτό. Αυτό συμβαίνει εδώ και μερικούς μήνες, δεν συμβαίνει πάντα, έχει γινει καποιο μπέρδεμα με τις κεντρικές βάνες στις παροχές σε άλλο σημείο του σπιτιού, και τελος πάντων δεν ρωτάω τώρα πάνω σ αυτό, το έκανα θέμα πριν μερικά χρόνια πάλι εδώ , δεν βρήκα λύση, ίσως επανέλθω αργότερα.
    Κλείνω την παρένθεση:
    To οτι το πλυντήριο παίρνει κατευθείαν καυτό(ή απλά ζεστό, ανάλογα τον καιρό) νερό απ την παροχή, σημαίνει οτι ο θερμοστάτης του θα "δουλεύει" και την αντίσταση θέρμανσης ανάλογα, δηλ πιο οικονομικά ? Απο την άλλη , αυτό μπορεί να έχει και κακές επιπτώσεις στο πλυντήριο ? Προφανώς τα πλυντήρια δεν είναι κατασκευασμένα για να παίρνουν κατευθείαν ζεστό νερό, σωστά?

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Προφανώς τα πλυντήρια δεν είναι κατασκευασμένα για να παίρνουν κατευθείαν ζεστό νερό, σωστά?
    Όπως εγώ αλλά και πολλοί άλλοι χρήστες σε έρευνα στο διαδίκτυο θα διαπιστώσεις ότι μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για την εκμετάλλευση του ζεστού νερού από ηλιακό .

Άλλοι το εφαρμόζουν με μέτρο μέσο θερμομεικτικής βρύσης και δεν επιτρέπουν να εισαχθεί καυτό νερό περισσότερο από τους 40C (που είναι το κατώτερο όριο θερμοκρασίας για όλων των ειδών προγράμματα πλύσεις ) αλλά έχουν αυτοσχεδιάσει για το πλυντήριο που κατέχουν (που δεν είναι διπλής παροχής ζεστού & κρύου) ο αυτοσχεδιασμός είναι στο να επιμηκύνουν τον χρόνο πλύσης του προγράμματος, καθώς και να μην επιτρέπουν να συνεχίζει να παίρνει ζεστό νερό εκτός της πρώτης δόσης νερού (Ναι ζεστό νερό το πρώτο , αλλά όχι στα ξεπλύματα που εκεί πρέπει να πάρει μόνο κρύα νερά).
    Άμα ήταν να πιστέψουμε ότι αυτό θα έχει επιπτώσεις στην συσκευή , τότε θα είχαμε πάλι θέμα στην θερμοκρασία νερού στις εποχές μεταξύ χειμώνα και καλοκαιριού. (Άρα μύθος για τις επιπτώσεις)
    Δεν είναι κατασκευασμένο να δέχεται απευθείας ζεστό νερό με την έννοια του τι θέλει ή ζητάει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για να δουλέψει σωστά , π.χ. αν βάλεις πλύση για 40C και το νερό που εισέρχεται είναι επίσης 40C δεν υπάρχει θέμα .
    Αλλά αν επιλέξεις επίσης πλύση για 40C και το 1ο νερό που εισέρχεται είναι 90C ; όπως καταλαβαίνεις τίθεται θέμα. Ενώ για επιλογή πλύσης στους 90C δεν τίθεται θέμα .
    ολες οι παροχές (νιπτήρας, μπανιέρα , ακόμη και το καζανάκι)
    Καλά εσύ είσαι πολύ μπροστά από όλους τους άλλους ......
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 10-04-20 στις 08:51

11. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Κυριακίδης για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

goosey (11-04-20)

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    .

Προεπιλογή

Όπως εγώ αλλά και πολλοί άλλοι χρήστες σε έρευνα στο διαδίκτυο θα διαπιστώσεις ότι μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για την εκμετάλλευση του ζεστού νερού από ηλιακό .

Άλλοι το εφαρμόζουν με μέτρο μέσο θερμομεικτικής βρύσης και δεν επιτρέπουν να εισαχθεί καυτό νερό περισσότερο από τους 40C (που είναι το κατώτερο όριο θερμοκρασίας για όλων των ειδών προγράμματα πλύσεις ) αλλά έχουν αυτοσχεδιάσει για το πλυντήριο που κατέχουν (που δεν είναι διπλής παροχής ζεστού & κρύου) ο αυτοσχεδιασμός είναι στο να επιμηκύνουν τον χρόνο πλύσης του προγράμματος, καθώς και να μην επιτρέπουν να συνεχίζει να παίρνει ζεστό νερό εκτός της πρώτης δόσης νερού (Ναι ζεστό νερό το πρώτο , αλλά όχι στα ξεπλύματα που εκεί πρέπει να πάρει μόνο κρύα νερά).
    Άμα ήταν να πιστέψουμε ότι αυτό θα έχει επιπτώσεις στην συσκευή , τότε θα είχαμε πάλι θέμα στην θερμοκρασία νερού στις εποχές μεταξύ χειμώνα και καλοκαιριού. (Άρα μύθος για τις επιπτώσεις)
    Δεν είναι κατασκευασμένο να δέχεται απευθείας ζεστό νερό με την έννοια του τι θέλει ή ζητάει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για να δουλέψει σωστά , π.χ. αν βάλεις πλύση για 40C και το νερό που εισέρχεται είναι επίσης 40C δεν υπάρχει θέμα .
    Αλλά αν επιλέξεις επίσης πλύση για 40C και το 1ο νερό που εισέρχεται είναι 90C ; όπως καταλαβαίνεις τίθεται θέμα. Ενώ για επιλογή πλύσης στους 90C δεν τίθεται θέμα .

Καλά εσύ είσαι πολύ μπροστά από όλους τους άλλους ......
    Α δηλαδή αυτό που σε μένα γίνεται απο τεχνικό λάθος, άλλοι το κάνουν επίτηδες στα πλυντήρια ? Δεν είχα ιδέα... Όμως και πάλι έχω πρόβλημα, όταν πχ το καλοκαίρι το νερό του ηλιακού είναι εμφανώς > 60' κι εγώ βάζω πλύση στους 40' .
    Και ΟΚ στο πλυντήριο να δεχτώ ότι γενικά και κατα τα άλλα δεν προκαλεί πρόβλημα. Στο καζανάκι όπου μόλις φύγει το (κρύο)νερό του ντεπόζιτου , επειδή τραβιέται βίαια μεγάλη ποσότητα νερού αναπλήρωσης και έρχεται κατευθείαν το καυτό απο τον ηλιακό, δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα σε υλικά του μηχανισμού, πχ λαστιχάκια, τσιμούχες ,σωληνάκια ή άλλα πλαστικά μέρη του καζανακιού? Σκέψου και το δεύτερο "τράβηγμα" , "καπάκι" στο πρώτο, όπου τώρα φεύγει καυτό νερό, αφού δεν έχει προλάβει να κρυώσει... Αλλά ΟΚ ας μην βγω εκτός θέματος...

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Αναφέρθηκα για το καζανάκι (ως ιδέα), δεν ήταν περισσότερο στο να εισέρχεται ζεστό νερό σε αυτό.
    Π.χ. εγώ μένω σε 2 όροφη οικοδομή και είμαι στον 1ο όροφο , πολλές φορές είτε στην βρύση της κουζίνας είτε στην βρύση του μπάνιου όταν χρειάζομαι το ζεστό νερό άμεσα δεν το έχεις , και πρέπει να αφήνεις άσκοπα την βρύση ανοικτή μέχρι να έρθει κάτω το ζεστό νερό . Χάνονται άσκοπα λίτρα νερού. Θα μπορούσαν να με κράξουν με την αιτιολογία ότι αντίστοιχα θα έχεις απώλειες άσκοπες θερμικές από τον ηλιακό , ούτε αυτό το νομίζω , ο ηλιακός καμιά φορά χρειάζεται να "ξεθυμαίνει" ή να αποπαγώνει περιστασιακά τις σωληνώσεις στον χειμώνα. Αλλά μην το κάνουμε και "επιστημονικό" θέμα την αιτία για το καζανάκι γιατί θα καταντήσει καζανοεπιστήμη.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 11-04-20 στις 18:58

14. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Κυριακίδης για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

goosey (16-04-20)

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    .

Προεπιλογή

Αναφέρθηκα για το καζανάκι (ως ιδέα), δεν ήταν περισσότερο στο να εισέρχεται ζεστό νερό σε αυτό.
    Π.χ. εγώ μένω σε 2 όροφη οικοδομή και είμαι στον 1ο όροφο , πολλές φορές είτε στην βρύση της κουζίνας είτε στην βρύση του μπάνιου όταν χρειάζομαι το ζεστό νερό άμεσα δεν το έχεις , και πρέπει να αφήνεις άσκοπα την βρύση ανοικτή μέχρι να έρθει κάτω το ζεστό νερό . Χάνονται άσκοπα λίτρα νερού. Θα μπορούσαν να με κράξουν με την αιτιολογία ότι αντίστοιχα θα έχεις απώλειες άσκοπες θερμικές από τον ηλιακό , ούτε αυτό το νομίζω , ο ηλιακός καμιά φορά χρειάζεται να "ξεθυμαίνει" ή να αποπαγώνει περιστασιακά τις σωληνώσεις στον χειμώνα. Αλλά μην το κάνουμε και "επιστημονικό" θέμα την αιτία για το καζανάκι γιατί θα καταντήσει καζανοεπιστήμη.
    Τι σημαίνει η φράση "δεν ήταν περισσότερο στο να εισέρχεται ζεστό νερό σε αυτό" ?
    Επίσης, πως μπορώ να βρω κάποια λίστα αμορτισέρ και πλυντηρίων που τα φορούν, ποιο μπορεί να ταιριάζει στο πλυντήριο μου? Έχω πρόσβαση σε κάποια μεταχειρισμένα, γι αυτό το λέω...

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-09-20, 23:09
  2. [Pitsos] τσιμούχα πλυντηρίου πιάτων DTF4301
    από nick01 στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-01-20, 14:16
  3. [Άλλη] Τοποθέτηση- Εγκατάσταση πλυντηρίου πίατων
    από Vagelis G στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-12-19, 17:50
  4. [Άλλη] βοήθεια στην επιλογή πλυντηρίου ρούχων 8kg
    από gmask στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-07-19, 22:31
  5. [Brandt] Κόλλημα μεντεσέ πόρτας πλυντηρίου.
    από ΣΚΛΗΚΟΣ στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-05-19, 04:18

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία