Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 8 από 8
    Το avatar του χρήστη kokoblue
    Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Βολος

Προεπιλογή Samsung UE32EH4003W

Καλησπέρα μου δώσανε την συγκεκριμένη τηλεόραση με πρόβλημα... Ξαφνικά σταμάτησε να παίζει...δεν την έχω ανοίξει ακόμα βέβαια... Εχω λίγες γνώσεις από τηλεοράσεις... Τι είναι ποιο πιθανό να φταίει;; αύριο θα δώσω και φωτο

Μέλος
    Όνομα
    μιχαλης
    Περιοχή
    γλυφαδα

Προεπιλογή

Πιο πιθανό το τροφοδοτικό...

Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Βολος

Προεπιλογή

Παιδια καλησπερα και παλι ανοιξα σημερα την τηλεοραση μολις εβγαλα το καπακι εμφανες δεν ειχε τπτ ουτε πυκνωτες φουσκωμενους ουτε κατι που να υποδηλωνει την βλαβη...μετρησα την ασφαλεια ηταν καλη.
    Αλλαξα τους πυκνωτες εξοδου και πατησα για ψυχρες κολλησεις, προσπαθησα να μετρησω τις τασεις που αναγραφονται να δω αν ερχονται στο φισακι...ουτε 5v ουτε 13 που λεει...την ξαναεβαλα παλι επανω τπτ...παλι δεν ανοιγει..σας παραθετω το τροφοδοτικο φωτογραφια μηπως βγαλουμε ακρη...ευχαριστω για τον χρονο σας!!

86969934_640207056809627_1536507486238932992_n.jpg86766467_786889321835393_8066744087140630528_n.jpg

Μέλος
    Όνομα
    Νικηφόρος
    Περιοχή
    Πάτρα

Προεπιλογή

Κώστα είσαι εξοικειωμένος με τη χρήση πολυμέτρου;Μπορείς να κάνεις ασφαλείς μετρήσεις υψηλών τάσεων πάνω στην πλακέτα;

Μέλος
    Όνομα
    παναγιωτης
    Περιοχή
    καλλιθεα

Προεπιλογή

οι πυκνωτές δεν ειναι αναγκαίο να ειναι φουσκωμένοι για να έχουν προβλημα ,δεν σου λέω οτι φταίνε αυτοι αλλα αν ειναι πολλά χρόνια η tv μπορεί και να έχουν προβλημα

6. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον p270 για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

xani (21-02-20)

Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Βολος

Προεπιλογή

Κώστα είσαι εξοικειωμένος με τη χρήση πολυμέτρου;Μπορείς να κάνεις ασφαλείς μετρήσεις υψηλών τάσεων πάνω στην πλακέτα;
    Με το πολυμετρο ειμαι εξοικοιωμενος με τις συσκευες υπο ταση οχι τοσο...ξεχασα να αναφερω πως κοιταξα και τις διοδους και μου εβγαλαν τιμη 460 με 470 η φυσιολογικη τιμη δεν ειναι πανω απο 520;;
    η τηλεοραση δεν εχει δουηλεψει πολυ αντε να χει δουλεψει 5 6 μηνες και ξαφνικα μου παν εσβησε...αυτο!! Νικηφορε αν ειναι πες μου τι να κανω...κι αν κρινω οτι μπορω οκ αλλιως θα το αφησω...

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS

Προεπιλογή

Φίλε Κώστα,
    πάρε το κύκλωμα από το pin της φίσας που πρέπει να μετρήσεις τα 5V προς τα πίσω
    κι έλεγξε όλα τ΄ εξαρτ/ματα (ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές, γρήγορες διόδους, κεραμικούς
    ή πολυεστερικούς πυκνωτές, smd αντιστάσεις, TRN΄s).
    Οι πυκνωτές ελέγχονται με καπασιτόμετρο κι ιδιαίτερα τους ηλεκτρολυτικούς πρέπει να
    κάνεις έλεγχο και μ΄ ESR meter.
    Τις διόδους που μετράς με το πολύμετρο (στην ανάλογη θέση φαντάζομαι) κατά την ορθή
    φορά έχεις κανονικές τιμές σύμφωνα με το παραπάνω post σου όμως δεν φθάνει η μέτρηση
    αυτή καθόσον όπως έγραψα παραπάνω είναι "γρήγοροι δίοδοι" κι η ταχύτητά τους δεν μπορεί
    ν΄ ελεγχθεί, οπότε χρήζουν αντικατάστασης με τα ταυτόσημα χαρακτηριστικά.
    Τέλος αν μετράς τάση VCC 5V ή και χαμηλότερη (3V3) σε pin IC και δεν βρίσκεις τάση εξόδου
    σε κανένα άλλο pin του καλό είναι να τ΄ αντικαταστήσεις και πάλι μ΄ άλλο με ταυτόσημα
    χαρακτηριστικά.
    Πρέπει πρώτα να βρεις τη τάση STB (5V) και μετά να προχωρήσεις στον έλεγχο των υπολοίπων
    τάσεων.
    Να γνωρίζεις ότι για να ξεκινήσει η τηλεόραση πρέπει να πάρει και μία τάση έναυσης από τη
    Main Board, περίπου στα 3V.
    Επίσης κάνε και μία δοκιμή με τη φίσα που δίνει τάση στα LED΄s του Backlight στον αέρα να
    δεις τη συμπεριφορά της συσκευής.
    Δείξε μεγάλη προσοχή όταν μετράς τάσεις με τη τηλεόραση συνδεδεμένη στην εναλ/νη τάση
    (220V AC) για τη προσωπική σου ασφάλεια.
    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Βολος

Προεπιλογή

Καλημέρα σε έναν επανέλεγχος σήμερα το πρωί η μία δίοδος shotky ήταν βραχυκυκλωμενη με κωδικό sb5150 η δίπλα ήταν καλή αλλά την άλλαξα και αυτήν όπως και τον πυκνωτή εξόδου 22mf/250v
    Η τηλεόραση άνοιξε κανονικά και την έχω ήδη μια ώρα και παίζει... Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!!

10. 2 μέλη ευχαρίστησαν τον kokoblue για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

mikemtb73 (19-02-20), nikiforos. (19-02-20)

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας