Καλησπέρα σε όλους,
Λόγω μίας επισκευής που έκανα στην κουζίνα μου θέλω να σιγουρευτώ για τον τρόπο λειτουργίας του θερμικού klixon. Το συγκεκριμένο της κουζίνας μου φαίνεται στην εικόνα και με τον κόκκινο κύκλο είναι το κυκλικό έλασμα (χρησιμοποιώ τη λέξη έλασμα γιατι δεν ξέρω πως αλλιώς να το χαρακτηρίσω) για το οποίο μιλάω παρακάτω (στην εικόνα 2 είναι η αναπαράσταση μου για το πως εκτείνεται αυτό το έλασμα). Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
1) Τελικά είναι ένας διακόπτης όπου είναι συνέχεια on μέχρις ότου φτάσει μία θερμοκρασία (και η οποία εξαρτάται από το ίδιο το στοιχείο) και γίνεται off. Σωστά;
2) Το έλασμα αυτό είναι θερμοσυστελόμενο; [υποθέτω ναι, ώστε να μπορεί να κατέβει το κυλινδράκι (το οποίο σπρώχνει ένα μεταλλάκι και κλείνει το κύκλωμα) όταν ανέβει η θερμοκρασία και να ανοίξει το κύκλωμα].
3) Από τι υλικό είναι αυτό το έλασμα; Όταν το άνοιξα μου φάνηκε μεταλλικό όμως δεν μπορεί να είναι μεταλλικό αφού είναι απαραίτητο να συστέλεται με την θερμοκρασία (οπότε φαντάζομαι θα είναι κάποιο πολυμερές). Σωστά; (εκτός κι αν κάνω λάθος για τον τρόπο λειτουργίας του εξ αρχής).
EDIT: 4) Αν βγάλω το έλασμα εντελώς και το "σφηνώσω" να είναι συνέχεια on τι κίνδυνος υπάρχει (προσωρινά για τις γιορτές); Ρωτάω γιατι έχει χαλάσει και τερματίζει κάπου στους 150 τον φούρνο και μέχρι να έρθει ανταλακτικό χρειάζομαι μια λύση για τις γιορτές.
Εικόνα 1..........Εικόνα 2
klixon1.jpg klixon2.jpg