H ασφάλεια γράφει 65TL.

Ο δικός μου φούρνος έχει 3 μικροδιακόπτες.

Ο μικροδιακόπτης 1 εχει δύο καλώδια και όταν η πόρτα ειναι κλειστή κλείνει το ενα κύκλωμα που ξεκιναει και καταλήγει στο πίνακα ελεγχου (πληκτρολόγιο και οθόνη χρήστη)

Ο μικροδιακότπης 2 εχει επίσης δύο καλώδια και οταν η πόρτα ειναι κλειστή, κλείνει το κύκλωμα που ξεκινάει απο το πίνακα ελεγχου (πληκτρολόγιο και οθόνη χρήστη) και συνεχίζει στη είσοδο COM του μικροδιακόπτη 3.

Ο μικροδιακότπης 3 εχει 4 καλώδια και 3 ακροδέκτες. Όπως ειπα και νωρίτερα, στον ακρόδέκτη COM έρχεται ενα καλώδιο απο το μικροδιακόπτη 2. Οταν η πόρτα ειναι κλειστή, κλείνει κύκλωμα που καταλήγει στο τροφοδοτικό και στο βεντιλατερ στο πίσω μερος του φούρνου και ανοιγει κύκλωα που καταλήγει στο πίνακα ελεγχου (πληκτρολόγιο και οθόνη χρήστη). Όταν η πόρτα ειναι ανοιχτή κάνει το αντίθετο αλλα λογικά, στη περιπτωση αυτή (πόρτα ανοιχτή) και τα δύο κυκλώματα θα ειναι ανοιχτά διότι ο μικροδιακόπτης 2 ειναι ανοιχτός.

Εμένα ειχε κολήσει ο διακόπτης 3 κλειστός σα να ήταν η πόρτα ανοιχτή και οταν έκλεινα τη πόρτα επεφτε η ασφάλεια. Βρήκα ευκολά διακοπτη 15Α και πιστεύω οτι ειμαι κομπλέ εκει.

Το προβλημα μου ειναι τί ακριβως αντισταση ειχε και αν θα μπορεσω να βρώ ιδια. Επίσης, θα μπορεσω να δουλεψω το φουρνάκι με απλή αντίσταση μέχρι να βρώ τη σωστή?