Σελίδα 4 από 4 ΠρώτηΠρώτη ... 234
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 31 έως 33 από 33

Προεπιλογή

Οι θερμοκρασίες που κατεγραψες μπορεί να είναι και φυσιολογικές χωρίς πολλά τρόφιμα κυρίως στην κατάψυξη. Αν ο θερμοστατης της συντήρησης ελέγχει το μοτέρ άλλαξε θερμοστάτη.
    tapavakos.gr

2. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Τεχνικός ψυκτικός για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

lazarefa (24-04-19)

Μέλος
    Όνομα
    Λάζαρος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Φίλε Πέτρο αυτό που εγώ αναφέρω ως θερμοστάτη συντήρησης είναι όντως θερμοστάτης κι όχι κλαπέτο. Κλαπέτο χειροκίνητα ρυθμιζόμενο υπάρχει στο χώρο της κατάψυξης. Σε προηγούμενο ποστ είχα βάλει φωτό του χώρου του θερμοστάτη συντήρησης από το παρακάτω λινκ (η μόνη διαφορά με το δικό μου είναι στο μηχανισμό ελέγχου απόψυξης, σε εμένα είναι ηλεκτρονικός κι όχι με μηχανικό χρονοδιακόπτη):
    https://www.amazon.ca/GE-Refrigerato.../dp/B01696HBKU

όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι το στοιχείο στο οποίο αναφέρομαι στη συντήρηση του ψυγείου είναι όντως θερμοστάτης (φαίνεται και το πούρο του). Επίσης στο μάνιουαλ της συσκευής που επίσης είχα παραθέσει λινκ του:

https://products.geappliances.com/Ma...e=49-60252.pdf

αναφέρεται στη σελίδα 4:

Fresh Food The fresh food control dial has nine settings plus 0. 1 is the warmest. 9 is the coldest. At first, set the dial at 5. After using the refrigerator, adjust the dial if necessary. Insert a coin into the slot in the middle of the dial toturn the dial. Allow 24 hours for the refrigerator to get cold. NOTE: Turning the dial to 0 stops cooling in both compartments -fresh food and frozen food storage- but does not shut off power tothe refrigerator.

Frozen Food At first, set the dial at 3. The frozen food control moves a damper to change the amount of cold air that moves from the frozen food compartment to the fresh food compartment.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, αυτό που εγώ μνημονεύω ως θερμοστάτης συντήρησης είναι όντως θερμοστάτης κι όχι κλαπέτο κι επίσης είναι αυτό που (κανονικά) όταν το ρυθμίζουμε στη θέση 0 πρέπει να κόβει το συμπιεστή (εφόσον βέβαια εκείνη τη στιγμή είναι σε λειτουργία). Αυτό το τελευταίο, το να κόβει δηλαδή ο συμπιεστής ενώ λειτουργεί (συνεχώς κατ΄εμέ, κι ενώ έχει πέραν του δέοντος προηγούμενα κατεβάσει τις θερμοκρασίες σε συντήρηση και κατάψυξη) μόλις περιστρέψουμε το ρυθμιστικό του θερμοστάτη συντήρησης στη θέση 0, δεν συμβαίνει, με αποτέλεσμα για να κόψει ο συμπιεστής να πρέπει να διακόψω την ηλεκτροδότηση του ψυγείου. Αυτό από μόνο του νομίζω δείχνει ότι ο συγκεκριμένος θερμοστάτης, ασχέτως θερμοκρασιών, δε λειτουργεί σωστά, κοινώς κάπου κολλάει.

Μέλος
    Όνομα
    Λάζαρος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται η διάταξη του θερμοστάτη συντήρησης και η διαδικασία αντικατάστασής του σε ψυγείο GE. Η μόνη διαφορά με το δικό μου (το κέλυφος του χώρου θερμοστάτη είναι πρακτικά ίδιο) είναι ότι σε μένα για την απόψυξη υπάρχει ηλεκτρονική πλακέτα κι όχι μηχανικός χρονοδιακόπτης που φαίνεται στο εν λόγω βίντεο.
    https://www.youtube.com/watch?v=Yhz6HvNPFgI

Σελίδα 4 από 4 ΠρώτηΠρώτη ... 234

Παρόμοια Θέματα

1. [Liebherr] Ψυγείο liebher ανάβει σβήνει συνεχώς
    από ΣΚΛΗΚΟΣ στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 93
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-12-16, 09:55
  2. [Άλλη] Ψυγείο general electric ριχνει το ρελέ
    από ΣΚΛΗΚΟΣ στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-02-16, 10:57
  3. Απαντήσεις: 10