Ναι έχεις δίκιο. Αυτό λέει η λογική.
Έκανα δοκιμή με θερμόμετρο φούρνου τοποθετημένο στη μεσαία θέση της σχάρας, στο κέντρο της σχάρας. Άναψα τον φούρνο και ανέβαζα σταδιακά τη θερμοκρασία κατά 10oc περιμένοντας πολύ ώρα σε κάθε ρύθμιση ώστε να σταθεροποιείται η θερμοκρασία.
Η ένδειξη του θερμομέτρου συμβαδίζει με τη ρύθμιση του φούρνου σε όλες τις θερμοκρασίες (πχ ρύθμιση 180, πραγματική θερμοκρασία κυμαίνεται 170 ~ 190 με το άναψε - σβήσε).
Διαφορά είδα μόνο στη ρύθμιση 220oc στην οποία το θερμόμετρο δίνει πάντα διακύμανση από 220-235oC.
Επειδή το ψάχνεις το θέμα με τις θερμοκρασίες , άμα θέλεις το κάνεις με ρύθμιση στους 120C να αποδίδει για 300C
https://www.youtube.com/watch?v=DcsAk9tYLq8
Αν στην φτιάξω εγώ θα σου κάνω δώρο και τα κατάλληλα γάντια για να βγάζεις το φαγητό.
https://www.youtube.com/watch?v=Cra-cWr97z4
Σε ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σε κάθε απορία μου!