Βασικά είναι η κουζίνα της πεθεράς... Από ότι μου είπε αργεί να ζεστάνει ο φούρνος. Βέβαια είναι μεγάλη σε ηλικία και την θερμοκρασία δεν την ελέγχει με το λαμπάκι του θερμοστάτη που σβήνει (δεν λέει να το καταλάβει) αλλά ανοίγοντας την πόρτα και βάζοντας εμπειρικά το χέρι μέσα στο φούρνο (μη γελάτε παρακαλώ).

Τα προγράμματα δουλεύουν σωστά, τα δοκίμασα μόλις άλλαξα τον διακόπτη. Αν επιλέξεις μόνο κάτω αντίσταση ανάβει μόνο η κάτω αντίσταση. Επίσης η κάτω αντίσταση είναι κρυφή δηλαδή όχι μέσα στον φούρνο αλλά κάτω από το κάτω τμήμα του φούρνου (όπως είναι υποθέτω σε όλους τους φούρνους) και το αισθητήριο του θερμοστάτη είναι στο πάνω αριστερό μέρος του φούρνου κοντά στις πάνω αντιστάσεις οπότε υποθέτω αργεί να "διαβάσει" την κάτω αντίσταση.

Το μόνο που δεν μου έκοψε να κάνω είναι να μετρήσω την τάση στην παροχή της κουζίνας και μετά την τάση στην αντίσταση μπας και έχω καμιά πτώση τάσης από κανένα "ψημένο" καλώδιο ή ακροδέκτη αν και τα τσέκαρα εμφανισιακά και δεν είδα κάποιο εμφανές πρόβλημα. Θα κάνω επίσης και μια δοκιμή να χρονομετρήσω πόσο θέλει για να πιάσει τους 180oC μόνο με την κάτω αντίσταση.

Να σημειώσω ότι η βλάβη στον διακόπτη είχε ως αποτέλεσμα όταν γύριζες τον διακόπτη να βγάζει κατευθείαν φλόγα επάνω στον διακόπτη, στην επαφή που συνέδεε την παροχή (ευτυχώς το πήραν χαμπάρι κατευθείαν). Βέβαια άλλαξα αναγκαστικά όλους του ακροδέκτες μιας και ο παλιός διακόπτης είχε ακροδέκτες ακίδας ενώ ο νέος τους κλασικούς πλακέ συρταρωτούς αλλά το κόψιμο των καλωδίων το έκανα πολύ κοντά στους ακροδέκτες γιατί τα καλώδια ήταν οριακά.