Καλημέρα σε όλους, χρειάζομαι την γνώμη σας σχετικά με την θέρμανση του διαμερίσματος μου, γνωρίζω πως έχουν γίνει εργασίες ανακαίνισης πρόσφατα χωρίς να γνωρίζω αν έχουν επηρεάσει το σύστημα θέρμανσης, παρόλα αυτά το αναφέρω. Ας περάσω στο θέμα.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ο θόρυβος, έχω ζέστη χωρίς σκαμπανεβάσματα ή κρύα σώματα, παρόλα αυτά, ανα διαστήματα ακούγεται ένας έντονος θόρυβος τρεχούμενου νερού, σαν "μπουρμπουλήθρες", ενοχλητικό.
Ο λέβητας είναι φυσικού αερίου και απο πάνω του έχει μια αντλία "Sure Pump SP 55/130", ο λέβητας είναι σχεδόν αθόρυβος, η αντλία είναι αυτή που προκαλεί τον θόρυβο. Ο θόρυβος δεν σχετίζεται με την χρήση του νερού απο εμένα, όταν ανοίγω κάποια βρύση δεν ακούγεται κάτι. Η αντλία κάνει θόρυβο ανα διαστήματα πχ ανα 2 ώρες.
Επειδή δεν είμαι ειδικός, υιοθέτησα αυθαίρετα το εξής σενάριο και δεν γνωρίζω αν είναι σωστό:
Θεωρώ 1) πως η συγκεκριμένη αντλία είναι ο κυκλοφορητής του συστήματος και 2) πως υπάρχει παγιδευμένος αέρας στο σύστημα.
Απο όσο γνωρίζω τα σώματα ζεσταίνονται μόνο όταν πέφτει η θερμοκρασία στο χώρο και στην συνέχεια κρυώνουν μέχρι να ξανά ενεργοποιηθούν. Τουλάχιστον αυτό γίνεται στο δικό μου σύστημα, συμβαίνει να εχω κρύα σώματα μέσα στην μέρα αλλά όχι κρύο στο σπίτι.
Άρα θεωρώ πως όταν υπάρχει ανάγκη να ζεσταθούν τα σώματα, ενεργοποιείται η αντλία και ανακυκλώνεται το νερό στα σώματα και λόγο του παγιδευμένου αέρα ακούγεται αυτός ο θόρυβος.
3) Έχει κάποια βάση αυτό που λέω ή είναι άσχετο;
Θα ήθελα να συμπληρώσω εδώ και την εμπειρία της πρώτης μέρας, το σύστημα είχε πίεση 1bar (κρύο) και μόλις ζεστάθηκε πήγε στο 1.5 όπως ήταν λογικό. Το πρωί ξύπνησα σε παγωμένο σπίτι με πίεση 0.5bar, ο λέβητας δεν δούλευε λόγο χαμηλής πίεσης. Συμπλήρωσα νερό στο κύκλωμα και όλα επανήλθαν. Η πίεση τώρα είναι 1.7 - 1.8bar με ζεστό κύκλωμα, δεν μπορώ να εξηγήσω πως έπεσε την πρώτη μέρα αλλά απο οτι φαίνεται δεν έχω διαρροή γιατί θα ξανά έπεφτε.
Την παροχή που πηγαίνει στον αυτόματο πλήρωσης την έχω κλειστή άρα το σύστημα δεν "ρυθμίζεται" αυτόματα. 4) Δεν καταλαβαίνω το νόημα του αυτόματου πλήρωσης αλλά δεν είναι σχετικό με το θέμα, στο δικό μου μυαλό αν "πέφτει" η πίεση σημαίνει οτι έχεις διαρροή και δεν καταλαβάινω τον λόγο που θες να "γεμίζεις" το σύστημα αυτόματα ώστε να διατηρείς την πίεση ψιλά.
Θα ανεβάσω σχετικο βίντεο με τον θόρυβο.
Σας ευχαριστώ.