Ευχαριστώ για τις οδηγίες αντικατέστησα τους πυκνωτές και δουλεύει απροβλημάτιστα εδώ και 2 ημέρες.
Ευχαριστώ για τις οδηγίες αντικατέστησα τους πυκνωτές και δουλεύει απροβλημάτιστα εδώ και 2 ημέρες.
Αναβόσβηναν τα λαμπάκια και στο δικό μου ψυγείο P1KCS4000U/02, αντικατέστησα τον πυκνωτή και δουλεύει ρολόι.
Έχω αυτό το ψυγείο Pitsos p1kcs3700d/01 και θα ήθελα να ρωτήσω αν η αντίσταση 10R της πλακέτας είναι κάποια ιδιαίτερη περίπτωση η απλά μια αντίσταση 10Ω1 (4) ΓΚΡΙ-ΕΓΧΡΩΜΟΣ.jpg
vtsotras (20-10-18)
Οι 'απλές' είναι 1/4 Watt, δηλαδή τόση ισχύ αντέχουν να περάσει από μέσα τους, σαν αυτή που είναι δίπλα από την 10Ωμ.
Αυτή των 10Ωμ είναι όπως βλέπεις αρκετά μεγαλύτερη, αντέχει δηλαδή μεγαλύτερη ισχύς (πιο πολλά Watt) να περάσει από μέσα της.
Οπότε είναι ας πούμε 10Ωμ 2,5Watt. (2,5 είναι υποθεση)
You only live twice.
Για σας και από εμένα.Έχω ένα no frost ψυγείο της Πίτσος , το PIKCL3600D/01-FD.Έσβησαν τα λαμπάκια της κατάψυξης και η συντήρηση δεν έχει πια κρύο , ενώ η κατάψυξη έχει τη θερμοκρασία της συντήρησης , δηλ 2 βαθμούς.Ανάποδα.Το μοτεράκι και οι ανεμιστήρες δουλέυουν.'Αλλαξα ένα πυκνωτή στην πάνω πλακέτα (τον μεγάλο) που είχε λιγότερα φαράντ από αυτά που έπρεπε αλλά όταν ξανασυνέδεσα την πλακέτα πάλι τα ίδια.Δουλέυουν τα λαμπάκια της συντήρησης ενώ της κατάψυξης όχι και με κρύο μόνο στην κατάψυξη αλλά για 2 βαθμούς που θα έπερπε να έιναι της συντήρηαησ.Ιδέες;
Το ιδιο προβλημα με τα λαμπακια ψυξης / καταψυξης να αναβοσβηνουν και να μην μπορει να παρει μπρος κανοντας ενα χτυπηματακι τακ τακ , σε ΠΙΤΣΟΣ P1 KCL4400A μετα απο συνεχεις διακοπες ρευματος δευτερολεπτων.
Θα βγαλω την πλακετα να αλλαξω τους πυκνωτες και βλεπουμε!
Αλλαξα τους πυκνωτες της πλακετας , κοστος 0,25 λεπτα, και το ψυγειο δουλευει κανονικα! Σας ευχαριστω πολυ ολους για τις οδηγιες!
Αυτό που έγινε είναι απίστευτο!Η επισκευή πέτυχε απόλυτα με την αντικατάσταση των δύο αυτών πυκνωτών.
Το κόστος επισκευής του ψυγείου (ΠΙΤΣΟΣ P1KCL 4400A) ή η αγορά νέου, είναι ένα ποσό πολύ "βαρύ" για τον οικογενειακό προϋπολογισμό.Επισκευάστηκε με κόστος 0.20 λεπτά του ευρώ.
Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους διαχειριστές, τον Άνθρωπο που μοιράστηκε τις γνώσεις του μαζί μας (και μας έδωσε λύση) και όλα τα μέλη του φόρουμ.
" Είναι πολλά τα λεφτά Άρη...."
Χίλια ευχαριστώ σε όλους!!!!
Με σώσατε!!!😊😊😊
Το ψυγείο μου, Pitsos του 2002, παρουσίαζε τελευταία, έως και δέκα φορές την ημέρα, τα συμπτώματα με τα λαμπάκια θερμοκρασίας να αναβοσβήνουν ξαφνικά και να ανοιγοκλείνει το μοτέρ. Τελικά, μετά από 3-4 λεπτά έπαιρνε μπροστά.
Άλλαξα και τους δύο πυκνωτές 470μF και 220μF (οι πυκνωτές έχουν ίδιο μέγεθος αν και είναι 25v και 35v αντίστοιχα και μου είπαν ότι δεν πειράζει που είναι πιο πολλά volts από τους προηγούμενους) και μόλις το εβαλα στην μπρίζα και το άνοιξα, θαύμα!!😁😁😁😁
Απρόσμενα, πήρε αμέσως μπροστά χωρίς να αναβοσβήνουν τα λαμπάκια για κάνα δίλεπτο, όπως έκανε εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια όταν έπεφτε το ρεύμα.
Μην φοβηθείτε να βγάλετε το πλαστικό κάλυμμα του ψυγείου που έχει από μέσα την πλακέτα. Εγώ, αφού έβγαλα τις τάπες από κάτω, ξεκίνησα από την πάνω πλευρά με ένα μαχαιράκι, όπως και μία άλλη φίλη. Τελικά ανακάλυψα ότι μόνο από πάνω έχει 4 πιαστράκια που κουμπώνουν, 2 πιο μεγάλα κοντά στις άκρες και δύο πιο μικρά πιο μέσα σε ίσα διαστήματα από τις άκρες. Τα βρίσκετε με το μαχαιράκι περνώντας το συρταρωτά, τα πατάτε προσεκτικά και τραβάτε το πλαίσιο σιγά σιγά να ξεκουμπώσει. Εγώ δεν ήξερα πού και πώς είναι, και έσπασα τα 2 μεσαία αλλά δεν πειράζει. Κούμπωσε καλά με τα 2 μεγάλα ακριανά. Επίσης, όταν βγάλετε το πλαστικό, θα δείτε πάνω στο ψυγείο μία λεπτή μαύρη ταινία. Μην τη βγάλετε και πατήστε να κολλήσει καλά ό,τι κουνήθηκε με το μαχαίρι. Είναι για να στεγανοποιεί το πλαίσιο.
Τώρα, τους έχω αλλάξει εδώ και μία εβδομάδα και το ψυγείο λειτουργεί πιο καλά από πριν, σαν καινούργιο. Ούτε μία φορά δεν έχει κάνει αυτά που περιέγραψα παραπάνω.
Αλλά, επίσης, πλέον δεν κάνει παράξενους θορύβους, συχνά σταματάει να λειτουργεί τελείως και "ξεκουράζεται" αφού "πιάνει" τώρα πια τη θερμοκρασία γρήγορα, η ψύξη του είναι πολύ καλή και έχει γίνει σχεδόν αθόρυβο.
Ευχαριστώ πάρα πολύ😁😁😁😁
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vickymnt : 01-12-18 στις 19:27
Καλησπέρα στην πάρεα εγώ έχω αυτό εδώ pitsos p1knb3904a και δεν γυρνάει καθόλου ο ανεμιστήρας η πλακέτα του είναι αυτή https://www.google.com/search?q=pits...EHs-OI6EsWAQpM υπάρχει κάτι να κοιτάξω μέτρησα με τον ανεμιστήρα με απευθείας 230 και δουλεύει οπότε μάλλον το μυαλό μ πάει σε πλακετα