Δεν βλέπω τους βαθμούς. Ανάβω αντίσταση, ο μετρητής της ΔΕΗ γυρίζει (τσεκαρισμένο, δεν σταματάει πριν περάσουν 40-45 λεπτά). Μετά τα 45 λεπτά κάνει κλικ και το νερό ζεματάει. Το χρησιμοποιώ αμέσως, κάνοντας ανάμειξη για χλιαρό-μέτρια ζεστό και σε 8 λεπτά τελειώνει. Όπως ανέφερα στην αρχή, όλες οι συνδέσεις μέσα-έξω είναι καρατσεκαρισμένες. Ο θερμοστάτης στους 70. Έχω ήδη παραγγείλει κάθετο μπόιλερ 60 λίτρων, αλλά το πρόβλημα μάλλον θα με αφήσει με την απορία...
Το πρόβλημα είναι ότι παρότι οι θερμοσίφωνες μπορούν να δουλέψουν και οριζόντια και κάθετα αν τοποθετηθούν οριζόντια με την βάση στον τοίχο τότε η έξοδος του ζεστού νερού είναι στο ίδιο επίπεδο με το κρύο. Οριζόντια είναι για κάνα πατάρι που η βάση είναι κάτω και όχι στο πλάι. Αν δούμε σε τομή τον θερμοσίφωνα θα το καταλάβουμε. Νομίζω ότι για τέτοια θέση είναι συγκεκριμένοι θερμοσίφωνες και όχι όλοι.
Να σκέφτεσαι σαν άνθρωπος της δράσης,και να δρας σαν άνθρωπος της σκέψης...
Ποτέ δεν νικάς έναν ηλίθιο ,θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε κερδίσει λόγο πείρας.
www.drakotrypa.gr
20181120_154346.jpg
Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, είναι τοίχου και όχι παταριού (προσέξτε τη θέση των σωλήνων σε σχέση με τα στηρίγματα). Οι συνδέσεις μέσα-έξω είναι σωστές.
Μπορεί να σκέφτομαι λάθος , είναι τοίχου αλλά θα έπρεπε να είναι κάθετος , βλέποντας την εγκοπή της βάσης που ακουμπά πάνω στο μαύρο πλακάκι , για μένα είναι κάπως ανορθόδοξο (υποτίθεται θέλεις να βάλεις βίδα στερέωσης και εκεί ) και λογικά θα γλιστρήσει η βίδα , επομένως για να ταιριάζει η σιγουριά στις βίδες στήριξης πρέπει να τοποθετηθεί κάθετα με το γκρι καπάκι της αντίστασης εντελώς κάτω (τέτοιο έχω σχεδόν ίδιο που είναι κάθετο και οι σωλήνες βγαίνουν από το πλάι και ας είναι κάθετος ).
nyannaco (20-11-18)
Πολύ πιθανό να έχεις δίκιο, ούτε που μου πέρασε από το μυαλό ότι θα μπορούσε να είναι κάθετος (λόγω των σωλήνων στο πλάι). Γι'αυτό είδα μέσα στο καζάνι την εξαγωγή του ζεστού να είναι τέρμα στην άκρη αριστερά. Μάλλον είναι όντως κάθετος και τον μπέρδεψε ο υδραυλικός για οριζόντιο. Λύθηκε το μυστήριο.
Σίγουρα κάθετος;
Εγώ, κρίνοντας από την εγκοπή που λες, νομίζω ότι είναι φτιαγμένος για οριζόντιος αλλά αντεστραμμένος σε σχέση με την τωρινή του θέση ώστε η εγκοπή να κοιτάει προς τα κάτω, αντίστροφα δηλαδή από τώρα που κοιτάει προς τα πάνω.
Ενώ αν μπει κάθετα η εγκοπή θα κοιτάει οριζόντια->εύκολα γλιστράει η βίδα ή το στήριγμα.
(τι πήγες και παρατήρησες(!!!)...είσαι άρρωστος, χρειάζεσαι επειγόντως διακοπές)
Ορίστε, στον έφτιαξα: (κάνε ένα μπανάκι και θα δεις)
thermosifonas.jpg
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Panoss : 21-11-18 στις 16:44
You only live twice.
Thirio (01-01-19)
Πριν τον πετάξεις βγάλε μια φωτό το εσωτερικό του